Tynde pandekager uden mel kan godt være lidt svære at lave, men nu har jeg øvet mig flere gange og vil gerne dele opskriften med jer.
Ingredienser
- 4 æg
- 3 bægre æggehvide
- 150 g fromage frais (det er et gæt, jeg hældte bare i)
- 0,5 dl fløde ca.
- 2 spsk Sukrin (reklamelink)
- 1-2 tsk stødt kardemomme
- 0,25 øko-citron revet skal herfra
- 1 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
- en smule salt
Sådan gør du
- Pisk dejen sammen og steg på panden i kokosolie eller smør.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lav flere pandekager!
Da jeg skrev mine 10 gode nytårsforsæt overvejede jeg at tilføje et, der hed “lav flere pandekager”, men 10 var sådan et godt tal, og der var ikke lige et, jeg ville undvære, så jeg lod den med pandekagerne ligge. Men tynde pandekager er bare sådan en dejlig spise, men jeg har bare ikke altid haft lige meget held med mine forsøg. Særligt ikke når de skulle være glutenfri og helst også LCHF. Det tætteste, jeg kom var nok disse lækre brunchpandekager, og så selvfølgelig de lækre bananklatter, jeg lavede i weekenden, men som dog nok lige skal justeres en smule for at blive god spise for blodsukkerudfordrede som mig.
Meeen… jeg synes stadig ikke helt, jeg var i mål. Det er svært at bage pandekager af mandelmel og weekendens forsøg med bananklatterne inspirerede mig til at prøve en anden vej. Og det gik godt. Skidehamrende godt, faktisk! Se selv.
Det ligner traditionelle pandekager og smager faktisk også sådan. Og så er de nemme at vende på panden og helt uden mel! Men hvordan?
De er blevet en dejlig afveksling i min morgenmad, hvor jeg spiser dem sammen med et kogt æg.
Nu er jeg jo ikke så overskudsagtig, at jeg står og bager pandekager om morgenen på en hverdag, så pandekagerne er altså lavet aftenen før og spist kolde om morgenen. De kunne vel også varmes, men jeg synes, de er fine kolde også.
Så morgenmad er én ting, men ellers kan de både bruges i desserter eller som mellemmåltid. Man kunne også droppe at søde dem og bruge dem som madpandekager. Glimrende! Endelig en nem og medgørlig LC pandekage. Yes!
Hej. Jeg lavede de her lækre pandekager i aftes, jeg havde kun et problem, jeg havde maget svært ved at vende dem uden de gik i flere stykker, har du et godt fif for de smager virkelig lækkert 😁
Det er også virkelig en kunst. Den første går altid i stykker, sådan er det bare. Med de andre får jeg styr på temperaturen og sørger for at de er godt gennembagt på den ene side, før jeg vender. Jeg bruger nogle gange to spatler til at vende dem. Men jeg har ikke flere tricks end det.
Hej.
Jeg har nu prøvet opskriften og smagen er super god, men jeg synes virkelig konsistensen er for ægget.
Kan man ikke gøre det pandekage- brød- agtigt?
Det ved jeg ikke lige. Du kan prøve at tilføje den type low carb mel du foretrækker og se om det måske kommer tættere på.
Kan man bruge Pofiber i steder for Husk?
Det tror jeg sagtens👍🏼
Smager dejligt, men mine blev ikke til pandekager. Nærmere plukfisk, når man forsøger at vende dem
hehe, det sker også altid for min den første🥹
Denne her er nemmere, synes jeg: Hytteostpandekager
Her var det samtlige 🥴 Men smagen er skøn og tak
Den er fantastisk!
De smager rent faktisk som pandekager skal smage, det er lidt vildt.. det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg har brugt den i umuts pandekage lagkage også, der var de også perfekte.
Resultatet blev ikke godt. Fulgte opskriften men dejen blev mere grød. Pandekagerne var ikke til at stege og umulige at vende på panden
Det kræver virkelig øvelse at blive venner med de melfrie pandekager. Brugte du evt. fiberhusk eller lod dejen trække for længe. Så bliver den nemlig helt tyk.
Min foretrukne, som er noget nemmere at stege, er og bliver hytteostpandekagerne. De er dog mere brunchpandekage-agtige. Denne nyere opskrift på tynde pandekager er også til at arbejde med, synes jeg.
Tak for hurtig feedback.
Ja jeg brugte fiberhusk. Er der forskel på loppefrøskaller ? Smagen synes jeg var god. Vil da også lige prøve den nyere opskrift.
Ja fiberhusk er pulveriserede loppefrøskaller, så de suger meget mere væske. Jeg plejer cirka at halvere mængden ift. loppefrøskallerne. Jeg har sat mængden lidt ned også. Vi har i forbindelse med noget konvertering af opskrifterne forsøgt at angive i gram men det bliver misvisende for et produkt som loppefrøskaller, som jo ingenting vejer. Tænker det kan hjælpe lidt på konsistensen og dejens samarbejdsvillighed også :)
Ok tak. Det giver god mening
De er mega gode 😍
De er virkelig gode 😋