Det er ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide chokolade. Det er heller ingen hemmelighed, at jeg spiser en del af det, nogle gange mere end jeg har godt af. Jeg elsker især mørk chokolade men føler mig stadig ikke helt hjemme i konceptet med, at man så kun kan spise et tern eller to. Udmærket, at nogle kan det. Godt for dem. Men det er ikke min spidskompetence. Jeg kan godt spise en hel plade 90% chokolade (jeg har endda mestret det med en plade 100% engang), men jeg vil ikke anbefale det. Man får det faktisk rigtig skidt af det. Det betyder desværre ikke altid, at man er blevet klogere til næste gang, men man lærer, så længe man lever, og selv jeg bliver langsomt bedre på dette punkt.
I dag har jeg lavet en lille top 5 over min yndlingschokolader. Jeg kunne have sat mange flere på, men disse fem er dem, jeg oftest køber, når jeg skal spise chokolade.
TOP 5 OVER JANES FAVORITCHOKOLADER
1. Lindt 90% chokolade
På trods af sit høje kakaoindhold er den mild og rund og vaniljeagtig i smagen. Den smager meget bedre end 85%-varianten fra samme producent, hvis du spørger mig. Jeg har købt den i udlandet (fx i Sverige) og ved faktisk ikke, hvor man kan købe den i DK. Men jeg hører gerne fra dig, hvis du ved det.
2. Seed & Bean Extra Dark chocolate Cornish Sea Salt
Denne smager bare uhørt godt. Den er længder bedre end andre varianter af chokolader med salt, jeg har smagt. Kakaoprocenten er 70%, så den indeholder noget sukker og er derfor også i den søde ende. Og tip: Bør under ingen omstændigheder forveksles med chokoladen fra samme producent med lime & sea salt, som er en mælkechokolade med 34%, som nogen kom til at købe 6 plader af ved en fejl…. suk!
Jeg køber den hos Nemlig, Matas eller hos Økologisk Supermarked.
3. Vivani ekstra mørk chokolade 92%
God mørk og bitter chokolade, som tilmed er sødet med kokossukker. Fås bl.a. hos Matas eller hos Økologisk-supermarked.dk (reklamelink)
4. Irmas mørke chokolade med lakrids
Der er mange lakridschokolader på markedet efterhånden og dem, jeg har smagt er ikke imponerende, hverken i smag eller kakaoprocent. Irmas eget mærke smager til gengæld virkelig dejligt. Udover lakridssmag er der lakridscrunch i, hvilket absolut ikke gør den ringere. Denne er 70% og stadig ret sød i det.
Jeg køber den – sjovt nok – i Irma.
5. Ombar 72% – raw chokolade med probiotiske bakterier
Ombar er en lille chokoladebar på bare 35 g. Det er sådan en fin størrelse for os, der ikke altid evner begrænsningens kunst. Og så har de tilsat probiotiske bakterier (gavnlige mælkesyrebakterier til maven), og på den måde retfærdiggør den jo virkelig sin eksistens. Jo jo!
Jeg køber den i helsekosten eller online hos Økologisk-supermarked (reklamelink)
Hvis nu du sidder og tænker, at jeg fuldstændig har overset lige netop din favorit, så tip mig lige i kommentarfeltet herunder. Jeg vil herefter se det som min pligt at lægge krop til en prøvesmagning. Taking one for the team og alt det der!
Efter en Rundvisning på Beiers Chokolade-Gods har jeg – som elsker mælkechokolade – endelig fundet en mørk chokolade som er rund, cremet og super super lækker. Ingen bitterhed, frugtsmag el. Andre dårlige eftersmage. Bare en dyb fuldfed chokoladesmag. Kakaoprocenten var høj (men glemt) Se evt. På deres hjemmeside. En Rundvisning kan også anbefales, har ikke tal på hvor mange smagsprøver vi fik “Mums” de lækreste håndlavede fyldte chokolader i lange baner, flødeboller og påskeæg.
Jeg er simpelthen så enig i den 90% fra Lindt. Det er også klart en af min yndlingschokolader, og længder bedre en 85% varianten. I Canada, hvor jeg har læst, kunne man købe 3 plader for 5dollars, så jeg fik oparbejdet mig et pænt forbrug (det er jo nærmest umenneskeligt at have 3 plader liggende af gangen). Det er sådan en skam at den ikke er til at få herhjemme.
Det kan være vi skal lave en samlet chokoladefront i Irma, og presse dem til at tage den hjem?!
Den er jeg med på!! :)
Kære Jane,
Først og fremmest et kæmpe tak for dig, din blog og dine kogebøger. Har fulgt dig i snart 2 år og føler mig så inspireret af dig. Udover dine lækre opskrifter, er jeg vild med din personlighed og dine refleksioner over livet. Så dejligt at din blog handler om andet end bare mad <3 Du har virkelig været med til at skubbe mit liv i sådan en positiv retning <3
Vil på det varmeste anbefale dig den skønne kæde Social Foodies, som bl.a. ligger på Gl. Kongevej. De har den bedste 95% chokolade jeg nogensinde har smagt! Den er bare så mild og cremet trods det høje kakaoindhold, at den smager bedre end de fleste chokolader på 85%. Det er vidst fordi kvaliteten højnes (gøres mere mild og cremet) jo flere gange de rør rundt i chokoladen under udarbejdelsen.
Den er praktisk i portion-størrelse og oven i købet øko og fairtrade, uden at være specielt dyr. (det er den i den lille sorte indpakning)
Kan kun forestille mig at den er lige noget for dig :)
Ps. resten af deres produkter er også for lækre. De har bl.a. billige økologiske macadamia nødder.
Ønsker dig den aller skønneste aften og glæder mig over den vidunderlige succes du har fået.
Kærlige hilsner
Lærke Zimakoff
Hvor er du sød, Lærke. Tak :)
Jeg har faktisk smagt chokoladen fra Social Foodies en enkelt gang og du har ret i, at den var vildt lækker. Ikke sidste gang jeg køber den. Også perfekt med den lille størrelse. Deres is er virkelig også god! Der er mange gode ting at sige om den butik :)
Jaaaaa. Jeg glæder mig også til deres is næste gang! :P Særligt deres jordbær sorbet.. Åhh my god :)
Original Beans (Øko), Amedei (kåret til verdens bedste chokolade et utal af gange). De kan købes hos http://markhermannchocolate.dk/. Det er de reneste chokolade uden nogen form for tilsætningsstoffer eller lecithin. Det er toppen af chokoladepoppen.
Jeg er ret vild med Änglemärks økologiske chokolader, som man kan købe i Kvickly og SuperBrugsen for 16-17 kr. for 100 g. 85 % er lige bitter nok til mig, men 70 % og 70 % med mint (jeg ELSKER mint) er jeg storfan af. :)
Jeg er helt vild med 99% fra Scharffen Berger. Den koster 150 kr for 275g, og den sidste 1% der ikke er noget fra kakaoplanten er bare vanille ;) Den smager helt vidunderligt! Jeg købte en plade på Kulinarisk Sydfyn sidste sommer..
Megasejt! Den må jeg se, om jeg er heldig nok til at komme i nærheden af en dag :)
Jeg holder mig til Ganefryds dadelfryd. De slår alt! Det er godt nok barer lavet på dadler, som navnet siger, men jeg føler ikke, mit blodsukker bliver påvirket – sandsynligvis pga indholdet af kokosolie. De er rå og økologiske – uden mælk, sukker, gluten. Faktisk er de meget enkle og ærlige! Min favorit er den med lakrids. Men appelsin og mynte er også gode. Fås i helsekostbutikker (10 kr./stk) og snart også i Irma, dog større og dyrere og i emballage.
Så er der også Pana Chokolade, rå, økologisk og håndlavet i Australien. Men sødet med agave sirup, som jo ikke skulle være så godt, selvom det ikke påvirker blodsukkeret. Findes i mange varianter. Fås i helsekostbutikker og på nettet. Lad hellere være med at prøve dem. De er “farlige”!
Dejligt indlæg! Og genialt med en chokolade med probiotika! Det må prøves. :-)
Jeg vil gerne høre din mening omkring Cavalier Chokolade 85 % med stevia ?
– Hvad er din erfaring med andre, sukkerfrie chokolader ?
Jeg synes, at sukkerfrie chokolader smager dårligt, og at livet er for kort til dårlig chokolade. Så dem spiser jeg ikke (eller uhyre sjældent). Ofte indeholder de foruden stevia også maltitol, hvilket jeg også går udenom.
Købte noget mørk, økologisk chokolade i Irma fra ‘Oialla’ – det smagte overraskende godt! Og så må jeg anbefale Friis-Holm´s RUGOSO 70% – den bedste stykke chokolade jeg nogensinde har smagt.. CHUNO er også god! Og de er så tilpas dyre, at det med kun at tage et lille stykke af gangen siger sig selv ;-)
Melder mig til koret der holder meget af Björnstad-chokolade!
Den bedste med peanutbutter. :D
Anthon Berg 72 % med chili, mandler og honning!!! Den sælges ikke fast i Danmark, men Netto har den ofte som spotvare. Og når jeg løber tør (hvilket bare ikke må ske!!!!!) kæber jeg den på worldofsweets.de
Green & Black’s laver de bedste chokolader efter min mening. Uhmnnnnnnn
Mine klare favoritter er Friis Holms blå chokolade (trible turned), den østrigske chokolade Zotter (købes på deres hjemmeside) og Chocolate Organiko (købes hos Brødflov på Frederiksberg)
Ej, du har glemt den bedste! Netto har en økologisk chokolade som også er fair trade og har et kakaoindhold på 85% – absolut den bedste og fast inventar i mit køleskab :D
Jeg må nok krybe til korset og indrømme, at jeg tror, det skyldes, at vores indkøb i Netto er blevet færre og færre de seneste år. Det er typisk Søren, der handler ind (jeg handler online), og han ender i Irma eller Kvickly pga. tidspres, tror jeg. Jeg må prøve den choko næste gang jeg kommer i Netto!
Der var selvfølgelig også en liste med de chokolader DR testede: http://www.dr.dk/nyheder/viden/miljoe/dr3-test-saa-meget-cadmium-indeholder-chokoladen
Så vidt jeg ved, at AL mørk chokolade fermenteret og derved indeholdende de gode mælkesyrebakterier :-) Jeg er en kæmpe chokoladefan og spiser enten kakao (rå pulver) eller chokolade hver dag. Noget af det, jeg synes er spændende er ikke kun output-kvaliteteten, men også næringsmæssigt. Fx er det slet ikke ligegyldigt, hvor kakaobønnen kommer fra. Kommer bønnerne fra steder med meget geologisk aktivitet, kan indholdet af cadmium være alarmerende højt. Cadmium er jo et tungmetal, der i store mængder isæt påvirker nyrerne. Det er altså værd at sætte sig lidt ind i, hvis man som jeg ELSKER chokolade. Ref: http://www.dr.dk/nyheder/viden/miljoe/foedevarestyrelsen-spis-ikke-meget-moerk-chokolade
God dag derude!
Hver
Hverdags chokolade : lindt 85% (vidste ikke der var en 90%) Ekstra forkælelse, alle tiders bedste. … BOOJA BOOJA!!!!
Ja de der trøffelagtige chokolader? De er jo uhørt gode!!
Min favoritt er Divine chocolate, spesielt den med appelsin og ingefær, nam!
Lindt 90% har jeg ofte set og købt i Irma :)
Er det rigtigt? I vores Irma har de kun Lindt 85%. Jeg må tage en snak med dem dernede :)