Tomatsalat med parmaskinke og burrata


Tomatsalat med parmaskinke og burrata er sådan en opskrift, som jeg laver med lidt variation flere gange igennem sommeren. Ofte ugentligt for at være ærlig. På varme dage, hvor appetitten og lysten til madlavning kan være lidt udfordret udgør den et komplet måltid. Andre gange er den bare en del af måltidet.

Tomatsalat med parmaskinke og burrata

Tomatsalat med parmaskinke og burrata

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Læg halvdelen af tomaterne i et ovnfast fad og dryp med lidt olivenolie og et drys salt.
  • Bag tomaterne i ca. 30 minutter til de har fået lidt farve. Lad dem køle af.
  • Skær resten af tomaterne i mindre stykker og dryp med olivenolie, balsamico og giv dem et drys salt og peber.
  • Anret alle tomaterne på et fad og fordel ost, pinjekerner, løg, basilikum og parmaskinke ovenpå.
  • For ekstra grønt kan du servere den på en bund af frisk spinat eller rucola.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tomatsalat med parmaskinke og burrata

I denne opskrift på tomatsalat med parmaskinke har jeg bagt halvdelen af tomaterne. Det kan man selvfølgelig lade være med, men jeg synes, det giver både god smag og god variation til en helt rå tomatsalat. Nogle gange steger jeg også parmaskinken sprød på panden. Det bliver den jo bestemt heller ikke dårligere af.

Sommeren er måske ikke min yndlingssæson (efterårsfan her ), men mand, hvor jeg elsker enkeltheden i maden om sommeren. Madlavning er bare så nemt. Lidt kød (helst på grill) og lidt salat. Flasken med olivenolie direkte på bordet. Love it❤️

Tomatsalat med parmaskinke og burrata

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Tomatsalat med parmaskinke og burrata”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane. Så fik jeg prøvet en burrata. Første og sidste gang. For kan det være rigtigt, at den skal være nærmest helt flydende. Nærmest tyndere end hytteost?
    Jeg købte en stor fra Galbani.
    Eller skal jeg prøve en gang til med en anden type. For dette her var absolut ikke rart.
    Venlig hilsen Susan Müller

    Svar
    • Hej Susan
      Ja burrata har en næsten flydende midte, der flyder ud over resten af retten. Jeg tror, det er det, de fleste elsker ved den :)

      Svar