Tomatsalat med parmaskinke og burrata er sådan en opskrift, som jeg laver med lidt variation flere gange igennem sommeren. Ofte ugentligt for at være ærlig. På varme dage, hvor appetitten og lysten til madlavning kan være lidt udfordret udgør den et komplet måltid. Andre gange er den bare en del af måltidet.
Ingredienser
- 500 g tomater gerne blandede
- 1 rødløg i tynde skiver
- frisk basilikum
- 100 g burrata
- 70 g parmaskinke
- 20 g ristede pinjekerner
- rød balsamico
- olivenolie
- frisk spinat fx babyspinat eller rucola som bund
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 160 grader.
- Læg halvdelen af tomaterne i et ovnfast fad og dryp med lidt olivenolie og et drys salt.
- Bag tomaterne i ca. 30 minutter til de har fået lidt farve. Lad dem køle af.
- Skær resten af tomaterne i mindre stykker og dryp med olivenolie, balsamico og giv dem et drys salt og peber.
- Anret alle tomaterne på et fad og fordel ost, pinjekerner, løg, basilikum og parmaskinke ovenpå.
- For ekstra grønt kan du servere den på en bund af frisk spinat eller rucola.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tomatsalat med parmaskinke og burrata
I denne opskrift på tomatsalat med parmaskinke har jeg bagt halvdelen af tomaterne. Det kan man selvfølgelig lade være med, men jeg synes, det giver både god smag og god variation til en helt rå tomatsalat. Nogle gange steger jeg også parmaskinken sprød på panden. Det bliver den jo bestemt heller ikke dårligere af.
Sommeren er måske ikke min yndlingssæson (efterårsfan her ), men mand, hvor jeg elsker enkeltheden i maden om sommeren. Madlavning er bare så nemt. Lidt kød (helst på grill) og lidt salat. Flasken med olivenolie direkte på bordet. Love it❤️
Hej Jane. Så fik jeg prøvet en burrata. Første og sidste gang. For kan det være rigtigt, at den skal være nærmest helt flydende. Nærmest tyndere end hytteost?
Jeg købte en stor fra Galbani.
Eller skal jeg prøve en gang til med en anden type. For dette her var absolut ikke rart.
Venlig hilsen Susan Müller
Hej Susan
Ja burrata har en næsten flydende midte, der flyder ud over resten af retten. Jeg tror, det er det, de fleste elsker ved den :)
Kan jeg bruge frisk mozarella i stedet for burrata?
Ja helt sikkert. Det kan du sagtens👍🏼