Tomatmarmelade


Har du smagt tomatmarmelade? Det lyder måske lidt spøjst men jeg siger dig at det er lækkert!

Tomatmarmelade

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas (ca. 180 gram)
|
1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 400 g tomater alle sorter og både store og små kan bruges
  • 50 g Sukrin Gold
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 0,5 vaniljestang
  • 0,5 tsk frisk rosmarin eller tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. tørret timian

Sådan gør du

  • Skyl og hak tomaterne groft.
  • Kom tomater, Sukrin Gold i en gryde og kog det op.
  • Skru ned på lav varme, kom den halve vaniljestang og appelsinsaft i gryden og lad det simre videre i 60 minutter uden låg. Rør lidt undervejs så det ikke brænder fast.
  • Hak krydderurterne (eller brug de tørrede). Kom dem i gryden
  • Når tiden er gået skulle det meste af væsken gerne være fordampet, så marmeladen er blevet tyk. Ellers lad den simre lidt videre.
  • Smag til med mere sødning, appelsinsaft og evt. krydderier inkl. salt og peber.
  • Kom marmeladen i et skoldet glas. Der blev ca. 180 gram ud af de 400 gram tomater.
  • Servér til fx ost – det smager vidunderligt!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Inspirationen til denne tomatmarmelade kommer fra Arla Unikas tomatmarmelade, som ligesom min er krydret med vanilje, rosmarin – og timian. Den er perfekt på ostebordet, hvor et sødt modspil er så lækkert til osten.

Sukkerfri tomatmarmelade

Der er dog desværre også virkelig meget sukker i originalen fra Arla Unika, og den er helt vildt koncentreret i smag. Ganske lidt af den er derfor nok til at give det der søde pift.

Min opskrift på tomatmarmelade er i stedet sødet med SukrinGold og appelsinsaft. Det betyder også, at den ikke bliver konserveret på samme måde, som når man bruger sukker og den kan derfor heller ikke holde sig mere end en uges tid på køl.

Portionen her giver kun 180 gram og det ender ofte med, at det hele bliver spist… fordi det ér bare lækkert!

Tilbehør i det søde og det salte køkken

Tomatmarmeladen kan bruges både i det søde og det salte køkken. Typisk bruger jeg den som sagt til ost. Men mon ikke også det kunne være superlækkert på pandekager, vafler eller måske i en burger?

Du kan også vælge at krydre den med andre krydderier, jeg undlod lige timian denne gang, men ellers vil både timian, chili, citronskal, appelsinskal og laurbær.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Tomatmarmelade”