Tomatmarmelade


Har du smagt tomatmarmelade? Det lyder måske lidt spøjst men jeg siger dig at det er lækkert!

Inspirationen til denne tomatmarmelade kommer fra Arla Unikas tomatmarmelade, som ligesom min er krydret med vanilje, rosmarin – og timian. Den er perfekt på ostebordet, hvor et sødt modspil er så lækkert til osten.

Sukkerfri tomatmarmelade

Der er dog desværre også virkelig meget sukker i originalen fra Arla Unika, og den er helt vildt koncentreret i smag. Ganske lidt af den er derfor nok til at give det der søde pift.

Min opskrift på tomatmarmelade er i stedet sødet med SukrinGold og appelsinsaft. Det betyder også, at den ikke bliver konserveret på samme måde, som når man bruger sukker og den kan derfor heller ikke holde sig mere end en uges tid på køl.

Portionen her giver kun 180 gram og det ender ofte med, at det hele bliver spist… fordi det ér bare lækkert!

Tomatmarmelade

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas (ca. 180 gram)
|
1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 400 g tomater alle sorter og både store og små kan bruges
  • 50 g Sukrin Gold
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 0,5 vaniljestang
  • 0,5 tsk frisk rosmarin eller tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. tørret timian

Sådan gør du

  • Skyl og hak tomaterne groft.
  • Kom tomater, Sukrin Gold i en gryde og kog det op.
  • Skru ned på lav varme, kom den halve vaniljestang og appelsinsaft i gryden og lad det simre videre i 60 minutter uden låg. Rør lidt undervejs så det ikke brænder fast.
  • Hak krydderurterne (eller brug de tørrede). Kom dem i gryden
  • Når tiden er gået skulle det meste af væsken gerne være fordampet, så marmeladen er blevet tyk. Ellers lad den simre lidt videre.
  • Smag til med mere sødning, appelsinsaft og evt. krydderier inkl. salt og peber.
  • Kom marmeladen i et skoldet glas. Der blev ca. 180 gram ud af de 400 gram tomater.
  • Servér til fx ost – det smager vidunderligt!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør i det søde og det salte køkken

Tomatmarmeladen kan bruges både i det søde og det salte køkken. Typisk bruger jeg den som sagt til ost. Men mon ikke også det kunne være superlækkert på pandekager, vafler eller måske i en burger?

Du kan også vælge at krydre den med andre krydderier, jeg undlod lige timian denne gang, men ellers vil både timian, chili, citronskal, appelsinskal og laurbær.

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Tomatmarmelade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?