Tomatcarpaccio


Tomatcarpaccio er en skøn og let forret, du kan servere for gæster i sommerhalvåret, og du kan selvfølgelig bruge den som tilbehør til din sommermad også. Carpaccio lavet af tomat består af tynde skiver af tomat toppet med en urteblanding med løg og chili og dryppet med god olivenolie og pinjekerner.

Eller, sådan er min opskrift på tomatcarpaccio for den kan selvfølgelig laves på et utal af måder.

Tomatcarpaccio - carpaccio med tomat i skiver

Tomatcarpaccio

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
2
|
10 minutter

Ingredienser

  • 400 g tomat gerne bøftomater som fx marmande
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Topping

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i så tynde skiver, du kan. Det er nemmest, hvis din kniv er nyslebet.
  • Anret tomatskiverne på tallerkener eller et fad. Dryp med lidt olivenolie, salt og peber.
  • Hak basilikum, rødløg og chili fint og bland det sammen i en skål. Rør 1 spsk olivenolie ud i, så det bliver en lidt fedtet, våd masse.
  • Fordel urteblandingen på tomaterne.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande, til de tager farve og begynder at dufte og drys dem over tomatcarpaccioen. Server evt. resten ved siden af.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 270
Kulhydrat 9g
Protein 4g
Fedt 24g

Hvilke tomater er bedst til tomatcarpaccio?

Du kan bruge alle slags tomater, men det er bøvlet med små tomater, som fx cherrytomater, så gå hellere efter en slags, som er store og som egner sig til at blive skåret i skiver.

Jeg brugte de søde og meget dekorative bøftomater ‘marmande’, hedder de. Og så valgte jeg at blande gul og rød – det var dog mest for syns skyld.

Lækker sommer-forret

Når jeg laver forret til gæster, ender jeg næsten altid med at lave en proteinrig eller proteinholdig forret. Det er jo dejligt, og jeg er jo kæmpe proteinelsker men tit ender det med at mætte for meget eller give for meget fylde.

Her er tomatcarpaccio et virkelig godt bud. Den er let og falder let i maven og så er der stadig plads til det lækre kød fra grillen, som serveres til hovedret til sådan en lækker sommermiddag.

Se flere idéer til grill-maden her og flere idéer til sommermad her.

Tomatcarpaccio - carpaccio med tomat i skiver

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Tomatcarpaccio”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?