Tomatcarpaccio er en skøn og let forret, du kan servere for gæster i sommerhalvåret, og du kan selvfølgelig bruge den som tilbehør til din sommermad også. Carpaccio lavet af tomat består af tynde skiver af tomat toppet med en urteblanding med løg og chili og dryppet med god olivenolie og pinjekerner.
Eller, sådan er min opskrift på tomatcarpaccio for den kan selvfølgelig laves på et utal af måder.
Ingredienser
- 400 g tomat gerne bøftomater som fx marmande
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 30 g frisk basilikum
- 25 g rødløg
- 15 g rød chili kan udelades
- 1 spsk olivenolie
- 30 g pinjekerner
Sådan gør du
- Skær tomaterne i så tynde skiver, du kan. Det er nemmest, hvis din kniv er nyslebet.
- Anret tomatskiverne på tallerkener eller et fad. Dryp med lidt olivenolie, salt og peber.
- Hak basilikum, rødløg og chili fint og bland det sammen i en skål. Rør 1 spsk olivenolie ud i, så det bliver en lidt fedtet, våd masse.
- Fordel urteblandingen på tomaterne.
- Rist pinjekernerne på en tør pande, til de tager farve og begynder at dufte og drys dem over tomatcarpaccioen. Server evt. resten ved siden af.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvilke tomater er bedst til tomatcarpaccio?
Du kan bruge alle slags tomater, men det er bøvlet med små tomater, som fx cherrytomater, så gå hellere efter en slags, som er store og som egner sig til at blive skåret i skiver.
Jeg brugte de søde og meget dekorative bøftomater ‘marmande’, hedder de. Og så valgte jeg at blande gul og rød – det var dog mest for syns skyld.
Lækker sommer-forret
Når jeg laver forret til gæster, ender jeg næsten altid med at lave en proteinrig eller proteinholdig forret. Det er jo dejligt, og jeg er jo kæmpe proteinelsker men tit ender det med at mætte for meget eller give for meget fylde.
Her er tomatcarpaccio et virkelig godt bud. Den er let og falder let i maven og så er der stadig plads til det lækre kød fra grillen, som serveres til hovedret til sådan en lækker sommermiddag.
Se flere idéer til grill-maden her og flere idéer til sommermad her.
0 kommentarer til “Tomatcarpaccio”