Tørrede tomater med parmesan og timian


Tørrede tomater eller langtidsbagte tomater er simpelthen så lækkert. Det eneste, jeg næsten kan forestille mig lækrere er, hvis de tørrede tomater har selskab af parmesan og timian. Og det er lige netop det, de har her!

Jeg har igen haft gang i dehydratoren. Når man dehydrerer tomaterne (bager dem i tørreovn/dehydrator), trækkes væsken ud af og tomatsmagen intensiveres, imens tomatskiverne får en sej og næsten sprød konsistens. Jeg ved godt, det er usportsligt, men jeg elsker de ting, jeg kan lave i den. Imens jeg sidder her i køkkenet og skriver, summer dehydratoren derud af, og der breder sig den mest fantastiske duft af søde løg i køkkenet. Jeg er nemlig ved at lave dehydrerede løgbrød. Hvis bare de smager halvt så godt, som de dufter, kommer I til at se meget mere til dem i løbet af næste uge!

Nu gælder det tomaterne her. Jeg bruger dem i salater, som snack og sammen med min morgenomelet. De giver bare sådan et rart pift. Jeg synes også, de kunne være en supersød værtindegave, hvis man nu var så heldig at være inviteret til middag hos nogen.

Har du ikke nogen dehydrator, giver jeg forslag til alternativ tilberedningsmetode i opskriften. Jeg har ikke prøvet lige denne opskrift i ovnen, men jeg forestiller mig, at det kan blive fint. Giv gerne lige lyd, hvis du prøver det af!

Tørrede tomater med parmesan og timian - lækre langtidsbagte tomater

Tørrede tomater med parmesan og timian

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
12 t

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem på bagepladen beklædt med bagepapir.
 • Bland parmesan, olivenolie og finthakket timian i en lille skål. Fordel ostemassen på tomatskiverne.
 • Jeg tørrede dem i dehydrator i 12 timer på 57 grader. Når jeg tidligere har lavet langtidsbagte tomater i ovn, har jeg givet dem 2,5 time ved 120 grader. Andre gange har jeg givet dem 5-6 timer ved 100 grader. Jeg tror ikke, det kommer sig så nøje. Grundreglen er: lav temperatur og lang bagetid. Hold øje med dem og tag dem ud, når du synes, de ser lækre ud. Sådan ville jeg gøre det.
 • Opbevar i lukket glas i køleskab i op til en uge.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Tørrede tomater med parmesan og timian --> Madbanditten.dk
Tørrede tomater med parmesan og timian --> Madbanditten.dk

Flere af jer har spurgt til, hvilken dehydrator, jeg har. Min hedder Excalibur. Jeg er meget glad for den, men den er ikke pæn, den fylder meget, og den er tilmed ret dyr.  Der findes masser af billigere modeller derude, som sikkert kan det samme, men som jeg jo selvsagt ikke har testet. Jeg har desuden sådan nogle specielle slip-let bageark til den, som jeg købte ved siden af. Om det egentlig er nødvendigt ved jeg faktisk ikke, men de fungerer fint.

Excalibur dehydratoren kan købes HER (adlink)

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Tørrede tomater med parmesan og timian”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg er glad for du deler opskriften alligevel. Jeg har bare en billig dehydrator fra Melissa til 150,- kr. Men den virker og jeg er glad for den, og skal helt sikkert prøve dine tomater.

  Kh.
  Anne-Marie

  Svar
  • Ej hvor fedt at høre. Jeg har ikke tidligere hørt nogle konkrete anbefalinger af de billigere dehydratorer, jeg har bare gået ud fra, at de virkede lige så fint. Dejligt at høre, at det er rigtigt :)

   Svar
 2. har et lille glas af de her tørrede tomater med parmesan klar nu. Jeg har også en dehydrator og er glad for den. Den fylder dog rigtig meget i mit bette køkken, men jeg er rigtig glad for den.
  I sin tid lavede jeg tørrede æble ringe i den, men nu er det mest bær, chili og tomater. 8 plader med rodfrugt chips sniger sig dog også ind, ind i mellem… må jeg indrømme :)
  Tomaterne smager rigtig dejlig. Men jeg syntes at der er meget olie på mine. (jeg spiser dem bare i løbet af kort tid) dine er seje, skriver du, men tørre og fri for olie? ..må se om jeg kan minimere olien næstegang.
  Jeg har ikke de der bageark til min maskine og brugte alm bagepapir – måske er det derfor..
  Hilsen Lene

  Svar
 3. lyder dejligt, jeg tørrer cocktailtomater og maler til pulver som jeg bruger til at krydre min mad med, ekstra tomatsmag til kødsauce og chili virkelig dejligt.

  Svar