Tøm-køleskabet-grøntsagssuppe med smag af Thailand


Kan du forestille dig ungerne sidde og slubre en grøntsagssuppe i sig og bede om mere, når de er færdige? Og herefter bede om samme suppe til alle måltider (inkl. morgenmad) efterfølgende? Det er hvad, der sker, når jeg serverer denne suppe derhjemme. Og jeg forstår det godt, for den er vitterligt ualmindeligt lækker. Cremet konsistens og dejlig thai-agtig smag og man aner ikke, at den i virkeligheden er loadet med grøntsager.

Tøm-køleskabet-suppe med smag af Thailand --> madbanditten.dk

Tøm-køleskabet-grøntsagssuppe med smag af Thailand

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Gør alle grøntsagerne klar, dvs. finsnit dem,  der skal finsnittes og skær de store i grove stykker.
  • Opvarm stegefedt i en suppegryde og rist karrypastaen heri.
  • Hæld hvidløg, løg, ingefær, citrongræs og chili ned oveni og steg, til løgene er blevet blanke.
  • Tilsæt nu gulerødder og peberfrugt og steg dem i 4-5 minutter.
  • Hæld nu alle øvrige ingredienser i og lad det hele koge op.
  • Lad suppen simre i ca. 25 minutter.
  • Blend suppen med stavblenderen direkte i gryden og sæt den tilbage på blusset.
  • Smag til med salt/tamari og evt. lidt syrligt som fx friskpresset lime eller citron.
  • Server som den er  eller med lidt kødstykker i. Drys med frisk koriander og evt. fintsnittet chili inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grøntsagssuppe med smag af Thailand

Jeg har en udgave af den i Spis dig mæt & glad, men i virkeligheden er det den type ret, som ikke behøver nogen udførlig opskrift.

Grøntsagerne kan byttes, efter hvad man lige har i grøntskuffen. Selvfølgelig egner nogle sig bedre end andre, men hvor jeg bruger broccoli fx kunne man snildt bruge blomkål, ligesom gulerødderne helt sikkert kunne byttes med squash for en suppe med færre kulhydrater.

Er man så heldig at have noget græskar, gør det sig virkelig godt i. Græskar er genialt til at få den cremede konsistens frem.

Grøntsagssuppe med hjemmelavet kyllingebouillon

Jeg har brugt min hjemmelavede kyllingebouillon i denne. Læs hvorfor det er så übersundt og hvorfor du fremover skal koge suppe på dit kyllingeskrog: Hjemmelavet bouillon.

En god grøntsagsbouillon kan selvfølglig bruges i stedet men selvfølgelig uden de samme sundhedsfordele.

Suppen her er desuden genial at lave en stor portion af i weekenden og så opbevare på køl eller frost i glasbeholdere. Det samme gælder iøvrigt for stort set alle mine supper. Suppe er bare en genial måde at lave mad til flere dage på én gang.

Alle rester kød smager glimrende deri. Vi har spist den med kylling, and, rejer, laks og kammuslinger. En dag havde vi ikke noget kød og spiste den med grønne linser i. Det var også en fin løsning, hvis man en dag vil have et kødfrit måltid.

Tøm-køleskabet-grøntsagssuppe med smag af Thailand --> madbanditten.dk
Tøm-køleskabet-suppe med smag af Thailand --> madbanditten.dk

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Tøm-køleskabet-grøntsagssuppe med smag af Thailand”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Nej smagsmæssigt kan der være virkelig stor forskel og særligt dem fra de asiatiske supermarkeder er tit meget stærkere.
      Ift kulhydrater ved jeg ikke… jeg tænker at den lille mængde fordelt ud en hel opskrift nok ikke kan vælte det store :)

      Svar
  1. Hej Jane. Er det ligegyldigt hvilken karrypasta man bruger ? Jeg har nogle forskellige, både fra Thai Blue Dragon Carry Paste, Yellow curry paste, Red curry paste, Asian Kitchen Rød karrypasta, Grøn karrypasta, og hvis jeg må, må jeg så også spise det på Kickstart kurset ??
    Mvh. Susan

    Svar
    • Karrypasta er en slags krydderipasta, som man bruger i det asiatiske køkken. Du kan købe dem i de fleste største supermarkeder, tror jeg, og ellers i etniske grønthandlere :)

      Svar
    • Hov – ser pludselig at mit spørgsmål i sidste måned slet ikke er gået igennem ??
      Jeg ville spørge, om de 0,7 dl suppe der står i opskriften, ikke skal rettes til 7 dl ??

      Kh. Anne

      Svar
  2. Hold da ferie en bombe af lækkerier! :D Jeg lavede suppen den anden dag med tigerrejer, og det smagte SÅ godt og føltes SÅ sundt og mættende – kan virkelig anbefales. ;)

    Svar
  3. Når du skriver 2 stængler citrongræs, er det så to HELE eller to afbræk (skaller)af citrongræsset?
    Mh Gro

    Svar
    • Jeg fjerner lige den yderste skal, hvis den er grov og træt og fintsnitter resten – eller ned til der, hvor jeg synes, der er mere skal end stængel. Okay, det var en kryptisk forklaring. Håber, det gav mening alligvel :)

      Svar
  4. Hej Jane.
    Sidder lige på lchf-butikkens hjemmeside for at bestille bl.a. kokosolie. Jeg plejer altid at købe Cocosas – men nu har de en ny, og den er en del billigere. Den hedder V-Coco. Kender du den – og kan du evt. sige god for den? Har jo læst, at man skal passe på med de billigere kokosolier…

    Svar