Kan du forestille dig ungerne sidde og slubre en grøntsagssuppe i sig og bede om mere, når de er færdige? Og herefter bede om samme suppe til alle måltider (inkl. morgenmad) efterfølgende? Det er hvad, der sker, når jeg serverer denne suppe derhjemme. Og jeg forstår det godt, for den er vitterligt ualmindeligt lækker. Cremet konsistens og dejlig thai-agtig smag og man aner ikke, at den i virkeligheden er loadet med grøntsager.
Tøm-køleskabet-grøntsagssuppe med smag af Thailand
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 løg hakket
- 4 fed hvidløg presset
- 2 stængler citrongræs fintsnittet
- 1-2 spsk frisk ingefær revet
- 1 rød chili snittet
- 300 g gulerødder ca. 3 store
- 1 broccoli
- 1 rød peberfrugt
- 1 hokkaidogræskar (græskar)
- 2 Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria
- 2-3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari (reklamelink)
- 2 spsk rød karrypasta (jeg brugte en panang curry paste hjembragt fra Thailand)
- 1-2 tsk gurkemeje
- 7 dl kyllingebouillon/hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- smagsneutral kokosolie til stegning (reklamelink)
- limesaft
- frisk koriander til drys
Sådan gør du
- Gør alle grøntsagerne klar, dvs. finsnit dem, der skal finsnittes og skær de store i grove stykker.
- Opvarm stegefedt i en suppegryde og rist karrypastaen heri.
- Hæld hvidløg, løg, ingefær, citrongræs og chili ned oveni og steg, til løgene er blevet blanke.
- Tilsæt nu gulerødder og peberfrugt og steg dem i 4-5 minutter.
- Hæld nu alle øvrige ingredienser i og lad det hele koge op.
- Lad suppen simre i ca. 25 minutter.
- Blend suppen med stavblenderen direkte i gryden og sæt den tilbage på blusset.
- Smag til med salt/tamari og evt. lidt syrligt som fx friskpresset lime eller citron.
- Server som den er eller med lidt kødstykker i. Drys med frisk koriander og evt. fintsnittet chili inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøntsagssuppe med smag af Thailand
Jeg har en udgave af den i Spis dig mæt & glad, men i virkeligheden er det den type ret, som ikke behøver nogen udførlig opskrift.
Grøntsagerne kan byttes, efter hvad man lige har i grøntskuffen. Selvfølgelig egner nogle sig bedre end andre, men hvor jeg bruger broccoli fx kunne man snildt bruge blomkål, ligesom gulerødderne helt sikkert kunne byttes med squash for en suppe med færre kulhydrater.
Er man så heldig at have noget græskar, gør det sig virkelig godt i. Græskar er genialt til at få den cremede konsistens frem.
Grøntsagssuppe med hjemmelavet kyllingebouillon
Jeg har brugt min hjemmelavede kyllingebouillon i denne. Læs hvorfor det er så übersundt og hvorfor du fremover skal koge suppe på dit kyllingeskrog: Hjemmelavet bouillon.
En god grøntsagsbouillon kan selvfølglig bruges i stedet men selvfølgelig uden de samme sundhedsfordele.
Suppen her er desuden genial at lave en stor portion af i weekenden og så opbevare på køl eller frost i glasbeholdere. Det samme gælder iøvrigt for stort set alle mine supper. Suppe er bare en genial måde at lave mad til flere dage på én gang.
Alle rester kød smager glimrende deri. Vi har spist den med kylling, and, rejer, laks og kammuslinger. En dag havde vi ikke noget kød og spiste den med grønne linser i. Det var også en fin løsning, hvis man en dag vil have et kødfrit måltid.
PS. Jeg tænker ikke specielt på denne opskrift, men bare generelt i opskrifter.
Mvh. Susan
Nej smagsmæssigt kan der være virkelig stor forskel og særligt dem fra de asiatiske supermarkeder er tit meget stærkere.
Ift kulhydrater ved jeg ikke… jeg tænker at den lille mængde fordelt ud en hel opskrift nok ikke kan vælte det store :)
Hej Jane. Er det ligegyldigt hvilken karrypasta man bruger ? Jeg har nogle forskellige, både fra Thai Blue Dragon Carry Paste, Yellow curry paste, Red curry paste, Asian Kitchen Rød karrypasta, Grøn karrypasta, og hvis jeg må, må jeg så også spise det på Kickstart kurset ??
Mvh. Susan
Kan den færdige ret fryses 😁
Ja sagtens👍🏼
Hvad er det karrypasta som skal i? Og kan man købe det i helt almindelige butikker? :-)
Karrypasta er en slags krydderipasta, som man bruger i det asiatiske køkken. Du kan købe dem i de fleste største supermarkeder, tror jeg, og ellers i etniske grønthandlere :)
Hej
Hov – ser pludselig at mit spørgsmål i sidste måned slet ikke er gået igennem ??
Jeg ville spørge, om de 0,7 dl suppe der står i opskriften, ikke skal rettes til 7 dl ??
Kh. Anne
Ha ha, jo for pokker! Og hermed rettet! Tak :)
Hold da ferie en bombe af lækkerier! :D Jeg lavede suppen den anden dag med tigerrejer, og det smagte SÅ godt og føltes SÅ sundt og mættende – kan virkelig anbefales. ;)
Er vild med intuitive “tøm køleskabet” retter og med thaisuppe. Så tak for denne opskrift. Den vil jeg prøve i løbet af ugen.
Når du skriver 2 stængler citrongræs, er det så to HELE eller to afbræk (skaller)af citrongræsset?
Mh Gro
Jeg fjerner lige den yderste skal, hvis den er grov og træt og fintsnitter resten – eller ned til der, hvor jeg synes, der er mere skal end stængel. Okay, det var en kryptisk forklaring. Håber, det gav mening alligvel :)
Den suppe ser godt nok også lækker ud og opskriften siger det jo også:-)
Hej Jane.
Sidder lige på lchf-butikkens hjemmeside for at bestille bl.a. kokosolie. Jeg plejer altid at købe Cocosas – men nu har de en ny, og den er en del billigere. Den hedder V-Coco. Kender du den – og kan du evt. sige god for den? Har jo læst, at man skal passe på med de billigere kokosolier…