To nemme snacks: Saltmandler og soyamandler


I formiddags var jeg i FitnessWorld. Det var sidste dag i mit medlemsskab, og jeg tænkte at jeg ville forbi og sige farvel til det sted, som jeg alligevel aldrig besøgte, men bare betalte til hver måned. Og så savnede jeg at lave konditionstræning, få pulsen op og svede.

Mit skinneben er stadig ømt, og løb er derfor stadig et godt stykke tid ude i fremtiden. Hvorfor kan man ikke uddele skinnebensbetændelse til folk, der hader at løbe? Så kan jeg tage musearmen eller noget andet irriterende.

Nå, men fitness var rædsomt som altid, indtil jeg forsøgte mig med en ny slags crosstrainer, som var sjov og anderledes ud. Det var nærmest som at løbe i vand. Tunge, glidende, skånsomme bevægelser, der krævede aktivering af store dele af kroppen. Og selvom det gik langsomt, var det overraskende hårdt, og pulsen komme alligevel op.

I salen ved siden af kunne jeg se et yogahold, som lavede solhilsen. Jeg følte mig nærmest helt hjemme og overvejede, om jeg skulle forlænge mit medlemsskab lidt alligevel. Da jeg var færdig med træningen, gik jeg op i receptionen og spurgte, om de kunne fjerne fluebenet ved min udmeldelse. Det kunne de ikke lige umiddelbart, men hun ville undersøge det med centerlederen. Så nu er beslutningen om, hvorvidt jeg skal fortsætte uden for mine hænder. Herligt.

2 slags snackmandler

Nå, men i dag vil jeg dele to helt enkle opskrifter på snackmandler. Mandler er altid en dejlig snack, både som aperitif, hvis man har gæster, eller bare uden anledning. Bedre halvdel elsker salte mandler, så her har jeg lavet både de traditionelle saltmandler og en soyaversion med chili.

saltmandler og soyamandler

Saltmandler og soyamandler

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 slags snackmandler
2 portioner
|
30 minutter

Ingredienser

Saltmandler

 • 200 g mandler
 • 2 dl vand
 • 2 spsk havsalt

Soyamandler

 • 200 g mandler
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1-2 tsk kokossukker eller rørsukker.

Sådan gør du

Saltmandler

 • Kog 2 dl vand tilsat 2 spsk havsalt op på panden og tilsæt 200 g mandler med skal.
 • Lad dem koge igennem, indtil alt vandet er fordampet.
 • Lad herefter mandlerne få 20-30 min. i ovnen ved 150 g til de er tørre og hvide af saltet.

Soyamandler

 • Rist mandlerne i olie på panden, indtil de får lidt farve og begynder at knitre.
 • Hæld herefter etskviiis soya på sammen med chilipulver, en smule spidskommen og 1-2 tsk kokossukker eller rørsukker. Det syder og bobler i et væk.
 • Afslut med at give dem 15 min. i ovnen ved 150 grader.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Pivnemt, siger jeg bare.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “To nemme snacks: Saltmandler og soyamandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Prøvede saltmandler i airfryeren, 15 min, 160 gr, men synes ikke de blev salte nok, også lidt for hårde. Har du et råd?

  Svar
  • Nej ikke rigtigt, jeg synes nærmest de bliver lidt for salte efter turen i det saltbad. Når jeg laver sojamandler i airfryer, giver jeg dem ca. 15 min ved 140 grader.

   Svar
 2. Dejlige saltmandler, men prøv også Saltlakridsmandler:
  Saltlakridsmandler
  2 dl vand
  ½ spsk salt
  ½ spsk rå lakridspulver eller lidt mere, hvis du vil have mere lakridssmag.
  200 g mandler (eller flere)
  Tænd for ovn 150 g varmluft
  Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande, sæt i kog.
  Når salt og lakridspulver er opløst, tilsættes mandlerne, de simrer under omrøring til vandet er fordampet.
  Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir.
  Bag i 20 – 30 min. Tjek 1 mandel efter ca. 20 min. Den skal være lysebrun inden i.
  Mandlerne er lidt seje, indtil de bliver kolde, men så bliver de også helt vildt gode.
  Mvh Lotte

  Svar
 3. Hyggede med familien i Helsingborg i går, og et møde med en italiensk isbod (lakrids-iiiis!!) blev ikke taklet så godt. Jeg har sagt “pyt”, er næsten overbevist, og accepterer et par dage med stramme bukser. I morgen skal jeg i Tivoli, og bliver igen omgivet af min største svaghed – is. Har netop lavet saltede mandler og chokolader med ristede nødder. Garderet med disse, bliver kampen mod en gammeldags med tre kugler og guf måske mere lige! :-)

  Svar
  • Dem kender jeg slet ikke?! I øjeblikket løber jeg med sådan et skinnebensbind og i selskab med überlangsom opstart OG ny løbestil/fladfodsløb, så går det faktisk nogenlunde..

   Svar
 4. ;)
  Mit benhårde øjemål er måske ikke så sikkert, så efter et smagschek fik mine mandler en hurtig douche.
  De er nu tilbage i ovnen, og arter sig rigtigt godt.
  Bruger du virkelig 2 spsk salt til 200 gr. mandler? -det er som sagt også muligt at mit maskuline overmod lejlighedsvis har slået fornuften fra :)

  God søndag
  Læser Lars

  P.S. Dit dry-aged oksekød gjorde mig dybt misundelig.

  Svar
  • Hej Lars – ja, det gjorde jeg godt nok. Jeg er ikke så meget til det salte, men det re bedre halvdel tilgengæld. Så for ham var de lige i skabet. For mig kunne mindre godt gøre det ;-)

   Svar
 5. Mit sidste medlemsskab i motionscenter blev brugt 2 gange på 3 måneder- det er så piligt at jeg ikke har været forbi siden. Dog overvejer jeg at slæbe min mor med til efteråret- hun trænger gevaldigt til opstramning/ opbygning af muskerl. Og da vi begge gik var det meget nemmere at gå mindst 1 gang om ugen.
  Solhilsen ? hvordan går det egentlig med den derhjemme ;)??
  her var jeg god indtil sommertid- så var det pludseligt mørkt om morgenen :( – men jeg skal i gang igen det var skønt .

  Mandlene lyder som altid dejlige- desværre har vi brugt alle på en gang ubagt chokoladetærte til i aften :)

  Svar
  • 2 gange på 3 måneder er en bedre statistik end min. Jeg siger det bare.
   Og solhilsnen… ikke helt godt. Desværre. Jeg har haft lidt væmmelige stresssymptomer på det sidste og har prioriteret søvn højt. Men en 2-3 gange om ugen får jeg det gjort. Vil gerne op på 5 gange igen, for det synes jeg var skønt, men det kræver lige lidt overskud at stå op kl. 5.

   Chokoladetærte, siger du? Nu craver jeg chokolade… ;-)

   Svar