To lækre sommerhusdesserter


Da jeg var yngre, forstod jeg ikke, hvorfor folk valfartede i sommerhus. Hvorfor i alverden ville nogen vælge at være et sted, hvor alting bare gik langsommere, og hvor det hele var mere enkelt og primitivt? Frivilligt oven i købet! Det var et kors for min forstand! Nu er jeg blevet ældre og forstår udmærket, hvad det er, folk tager til sommerlandet for. Det er jo netop for at komme ud til enkeltheden. Komme derud, hvor ting stadig er simple, og alting går langsomt. Selv tiden. Og hvor der hverken er wifi eller 3G-dækning, og hvor man ikke har hele kvarterets børn rendende ind og ud af ens hjem hele tiden. Og hvor man rent faktisk kan få lov til at være sammen med sine egne børn. Og lære dem, hvad det vil sige at kede sig. Hvor man går i joggingbukser og læser bøger i stedet for at tjekke Instagram, og hvor man nogle gange går i cirkler om sig selv af rastløshed, fordi man har svært ved at vænne sig til at lave så lidt. Og hvor der er frisk luft og hav, og hvor man går tur på stranden, selvom det regner. Jeg må indrømme, at jeg er blevet fan her på mine gamle dage.

Vores have herhjemme har pt. forvandlet sig til en byggeplads med mærkelige maskiner, store huller og enorme bjerge af jord. Så der er ikke meget villa-idyl herude i denne sommer. Heldigvis har vi et par ture i sommerhus planlagt allerede. Og jeg glæder mig allerede.

Selv madlavning er simpelt ude i sommerlandet. Køkkenet er mindre og mindre veludstyret, og man har ikke de samme ingredienser at jonglere med som derhjemme. Og nogle gange er det altså meget fedt. For så genopdager man lækre og simple desserter som fx disse to.

Ikke så mange dikkedarer, vel? Bare fløde pisket med vanilje og så enten jordbær eller æbler, der er kogt til mos sammen med lidt vanilje. Det er smagen af sommer, er det. 

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “To lækre sommerhusdesserter”

Skriv en kommentar

  • Hej Margrethe
   Du kan spise nøjagtigt hvad du vil.
   Vil du gerne spise Low Carb, kan du fint spise yoghurt med bær.
   Vil du gerne spise Keto, er det mindre smart. Her skal du spise kød, grøntsager og fedt.

   Korn og melprodukter er aldrig smart og det er i den forbindelse ligegyldigt om de er glutenfrie eller ej. At noget er glutenfrit, gør det ikke Low Carb.

   Svar
 1. Jeg elsker disse to desserter og de er altid ekstra gode i sommerhuset. Jeg har adgang til to sommerhuse – et i Danmark og et 5 timers kørsel op til en skøn skov og kæmpe sø i Sverige og jeg eeeeeelsker at være begge steder. Og nyder især at der begge steder er absolut intet at foretage sig – og der er en fantastisk dårlig internet og TV forbindelse så alle Ipads og kedelige tv programmer er skiftet ud med familiehygge og masser af spil og læsning. Det bedste er at ungerne også elsker det – måske fordi de kan mærke hvor meget de voksne slapper af….
  PS: Jeg laver ofte æbledesserten med noget nødde müsli – det smager fantastisk

  Svar
 2. Hej Jane eller Bonnie,

  Kunne i evt kommer med en lækker opskrift på sådan en rabarber grød? Jeg har simpelthen så mange i haven, at jeg snart ikke med hvad jeg skal bruge dem til :)

  Svar
  • 5 stænger rabarber som du skærer i små stykker og koger i en gryde med lidt vand (i lang tid)- tilsæt sukrin gold efter smag (Jeg brugte en del), samt korn fra 1 vaniliestang + selve vaniliestangen koges med.

   Koges ned til det er en tyk masse – køl ned i køleskab.

   – Pisk flødeskum og vend lidt vaniliekorn i og top det med de brændte mandler ( ca. 200 g mandler med 1 dl. sukrin gold på panden. Hældes ud over bradepande og drys med kanel og lad det køle.

   Svar
 3. Er også helt pjattet med æblegrød med flødeskum – Men ved du hvad der slår den? Det gør rababer kompot med flødeskum toppet med brændte mandler (lavet med sukrin gold og kanel) Det lavede jeg i går og det er sindsygt lækkert. Det er jo rabarber sæson lige nu – og så havde jeg en sød kollega som tog nogle med til mig :0)

  Svar
 4. Jeg havde det på præcis samme måde med sommerhus da jeg var mindre. Og var meget bestemt om at jeg hvertfald aldrig skulle have et sommerhus, men nu kan jeg ikke vente til den dag hvor jeg får råd til et sommerhus – og vældig gerne i den svenske skærgård :)

  Svar
  • Altså generelt, mener du?

   Det kan du som regel godt. Vær dog opmærksom på, at mange steviaprodukter indeholder alt muligt andet også. Fx sukker eller maltitol. Så husk at tjekke indholdet. Ren stevia søder 300 gange mere end sukker, og derfor er det virkelig svært at dosere. I visse opskrifter kan det også betyde noget for konsistensen.

   Svar
 5. Hej Jane
  Det ser lækkert (og nemt) ud.
  Et ikke-dessert spørgsmål: Hvor lang tid kan din hjemmelavede mayo holde sig?

  Svar