Tiramisu


Tiramisu er en klassisk italiensk dessert. Her har jeg lavet den i en Low Carb version med hjemmelavede ladyfingers uden mel og sukker. Opskriften er derfor glutenfri og Low Carb-venlig.

Det forlænger tilberedningstiden lidt, men du får det hele tilbage i denne lækre dessert.

Tiramisu Low Carb glutenfri opskrift

Tiramisu

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
6 timer 30 minutter

Ingredienser

Hjemmelavede ladyfingers ca. 35-40 stk.

Creme

Tiramisu

  • 1,5 dl stærk espresso afkølet
  • 2 spsk Marsala vin eller Amaretto
  • kakaopulver af god kvalitet gerne Valrhonas, hvis du virkelig vil kræse

Sådan gør du

Ladyfingers

  • Pisk æggene og hæld fløden og det smeltede smør i. Pisk det godt sammen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad dejen hvilke i 10-15 minutter.
  • Kom dejen i en sprøjtepose (alternativt plastiskpose, hvor du klipper et hul i det ene hjørne) og sprøjt ladyfingers ud på bagepapiret på en bageplade.
  • Opvarm ovnen til 180 grader og bag dem i ca. 12-13 minutter.
  • Lad dem afkøle på en bagerist (bag dem evt. dagen før).

Creme

  • Pisk æggeblommer med SukrinMelis og vanilje i en skål.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  • Pisk fløden stiv og pisk forsigtigt mascarponen og Marsalaen heri.
  • Rør nu indholdet af alle tre skål forsigtigt sammen.

Tiramisu

  • Bland den kolde kaffe og likør i en dyb tallerken og dyb dine ladyfingers heri.
  • Lad dem opsuge noget af kaffen, inde du lægger dem i bunden af et kagefad, til den er dækket.
  • Læg nu skiftevis creme og ladyfingers lag på lag og sigt lidt kakao mellem lagene også. Afslut med et lag creme.
  • Kom husholdningsfilm over kagefadet og sæt det i køleskabet i min. 6 timer og meget gerne natten over. Inden servering sigter du kakaopulver over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Low Carb dessert

Tiramisu er forbavsende Low Carb-venlig, når du lige tager de normale ladyfingers ud og laver dine egne. Selve cremen i tiramisu kræver ikke meget sødme, for du vil gerne have at kaffesmagen trækker frem. Men som altid: Smag lige til. Jeg kan godt have tendens til at søde mine desserter for lidt og måske vil du gerne have den lidt sødere.

Det er dog nødvendigt at gå lidt på kompromis med sukkerindholdet i den søde likør, så 100% sukkerfri er den ikke. Men samlet set bliver kulhydratindholdet ret lavt.

Tiramisu, dessert til nytår

Denne her tiramisu vil gå sig rigtig godt på nytårsbordet. Jeg elsker smagen af kaffe og sammen med den søde kaffelikør, den bløde mascarponecreme og den lidt bitre kakao gør bare denne her dessert til en evig vinder.

Mine andre go to desserter til nytår plejer ellers at være enten chokolademousse, chokolade Panna Cotta med Baileys eller Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage.

Tiramisu Low Carb glutenfri opskrift
Foto: Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Tiramisu”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej :)

    Elsker din side og dine bøger.

    Jeg har spørgsmål til tiramisu opskriften.

    Dejen blev slet ikke fast selvom jeg lod den står i +15 minutter. Skulle den være pisket længe i det første step? Fulgte hvad der stod.

    Og cremen. Æggehvider gik godt. Fløde også indtil mascarpone kom i så blev den blød. Er det mening. Og da jeg piskede alle tre ting sammen til creme blev sen ret flydende. Skulle den være vendt istedet?

    Vil meget gerne lære at lave den så den ligner billedet på opskriften:)

    Tak for dine bøger og din side. Glæder mig til at tabe en del kg igen

    Mvh mig

    Svar
    • Jeg ved det ikke lige, jeg har aldrig oplevet det. Ift. dejen er der nogle gange nogle, der forveksler kokosfibermel med kokosmel og det går jo selvfølgelig ikke.
      Jeg har hørt om andre der oplever at mascarpone bliver flydende ved piskning men jeg har aldrig oplevet det selv, så jeg ved ikke hvad grunden kan være.

      Svar