Tiramisu mousse er en lækker dessert, der smager af tiramisu, men som er både nemmere og hurtigere at lave. Og da jeg helt har udeladt ladyfingers, er den tilmed ret kulhydratfattig.
Ingredienser
- 250 g mascarpone
- 2 spsk SukrinMelis
- 1-2 spsk instant kaffepulver
- 1 spsk vand
- 1-2 tsk Marsala vin kan udelades
- 1 dl fløde
- 50-100 g mørk chokolade 70-85% jeg brugte 100%*
Sådan gør du
- Pisk mascarpone med SukrinMelis i en skål.
- Rør neskaffe ud i vand. Pisk kaffen lidt efter lidt ind i mascarponeblandingen. Tilsæt Marsala her, hvis du vælger at bruge det.
- Pisk fløden stiv i en anden skål og vend den herefter forsigtigt ind i mascarponeblandingen.
- Riv chokoladen på den fine side af rivejernet.
- Hæld tiramisublandingen i små serveringsglas, evt. ved at hælde blandingen i en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet.
- Fyld et lag i bunden af glassene, læg et lag revet chokolade og ovenpå et lag tiramisumasse igen. Lad dem gerne stå i køleskabet i en times tid eller mere inden servering. Det hjælper dem lige med at sætte sig.
- Drys revet chokolade eller sigt usødet kakaopulver over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
De smager så englene synger, men det er altså en tung omgang. Jeg ville nok foretrække at dele portionen op i seks små desserter. Også selvom portionerne kommer til at virke små, men fordi den er så utrolig fyldig og fed i smagen, er det mere passende. Især hvis den følger efter en middag, hvor man lige har spist godt.
Herhjemme blev den dog lavet på en hel almindelig mandag. Men efter fire dage i Barcelona med lækreste mad, masser af cava og dejligt voksenselskab, trængte jeg til noget, der kunne bøde faldet tilbage til hverdagen. Tiramisu mousse virkede helt oplagt her.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Vil du gerne lave en “rigtig” low carb tiramisu, har jeg en opskrift med tilhørende hjemmebagte ladyfingers i Mæt & Slank med LCHF (reklamelink).
Åhr hvor ville jeg ønske jeg havde haft sån én i tasken i aften hvor vi var inviteret til italiensk aften….!
Pizza og Tiramisu! Var lige ved at melde mig syg🫣😝
Men vores fantastiske værtinde smækkede da lige en pizzabund sammen af hytteost og æg til mig!
Så manglede jeg kun denne her…
Tager helt sikkert revanche og laver den imorgen!
TAK!
Sikke en fantastisk værtinde – hvor var det sødt af hende❤️
Hej
Jeg er startet på Keto for 14 dage siden og har haft stor glæde at dine opskrifter ❤
Nu får jeg så gæster i weekenden og vil gerne udsætte dem for en keto dessert og har udset mig denne lækre tiramisu, da jeg er STOR fan af den originale – men kan jeg evt lave den dagen i forvejen uden at risikere at den skiller eller bliver vandet??
På forhånd tak for svar 🙏❤
Jeg har ikke prøvet det men jeg ville enten teste det med en lille portion eller også røre den sammen på dagen❤️
Nu har jeg lavet det her igen. Det smager stadig af forårslagkage og smager stadig fantastisk. Men hvis jeg nu finder et eller andet at opbevare det i, kan det så fryses?
Ej hvor godt! Jeg tror egentlig godt den kan fryses, men det har jeg aldrig gjort. Men jeg har frosset andre lignende desserter og det er gået helt fint.
Jeg har lavet denne opskrift mange gange, er fan.👏 Jeg fik lyst til at prøve om jeg kunne lykkedes i at lave lidt om i opskriften og lave den til tiramisuis . Jeg gav opskriften en ekstra dl fløde og to æggeblommer. Kørte det derefter på ismaskinen og sluttede af med revet mørk chokolade. Virkelig lækkert.😋 Tak for alle dine lækre opskrifter.❤️
Ej hvor perfekt – det vil jeg prøve. Tak for tippet :)
Hej Jane.
1000 tak for lækre opskrifter og inspiration🤗
Jeg elsker min keto livsstil, min irritable tyktarm er faldet helt til ro, mit psoriasis er på minimal blus, jeg er sat ned i blodtryksnedsættende, jeg sover tungt om natten, har meget mere energi om dagen osv osv, så jeg er bare glad👏🎉
Jeg kan dog ikke (af en eller anden grund tåle rå fløde længere, får det dårligt og mit mave-tarmsystem går helt i ged.
Tænker du jeg ville kunne undlade fløden, eller måske erstatte den med en god kokosmælk?
Mvh Kathe.
Så dejligt at høre❤️
Hvis fløde giver problemer, tror du så ikke at mascarpone også gør? Det vil jeg næsten tro😬
Men ellers… fløden bruger jeg mest for at mascarponen ikke skal være så tyk og fast i konsistens og jeg tror bestemt godt at lidt kokosmælk kan gøre det samme.
Nej det er kun rå fløde jeg har problemer med og så creme fraiche i for store mængder🙃
Lavede den med kokosmælk i aftes og den blev superlækker, kom hakket 85 procent chokolade i og toppede med hindbær og dét er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.😋🤗
PS elsker dit ugentlige læserbrev❤️
Ej hvor godt at det fungerede :))
Og tak❤️❤️
Hej Jane jeg skal lave dessert til nogen gæster og det ser lækkert ud kunne jeg bruge hindbærvand eller rabarbervand i stedet for kaffe
Jeg ved ikke lige hvad hindbærvand eller rabarbervand er men jeg har en hindbærmousse her, som du måske kan bruge i stedet…
Jeg har aldrig lavet eller smagt tiramisu, men nu har jeg forsøgt mig med en lille portion (med ekstra flødeskum) og det smager lidt henad fyldet på en forårslagkage. Indtil videre er jeg fan 👍
Jaa så godt. Hvis du en dag får muligheden at smage en ægte tiramisu, så gør det. Den er det værd :)
Det vil jeg huske. Medmindre man kan vælge noget med chokolade selvfølgelig 😁
Haha fair pointe! #teamchocolate :))
Jeg kan anbefale at smide en håndfuld friske blåbær ovenpå. Det giver lige et frisk pust til en lidt tung, men utrolig lækker dessert
Årh hvor skønt at høre. Jeg har altid været tilbageholdende med at blande kaffe og frugt, men nu kan jeg godt høre, at jeg må overgive mig :))
Det passede perfekt til eftermiddagsteen på en anderledes 2. Påskedag ??
Vil du anbefale en sød eller tør Marsala? :)
Jeg anede slet ikke, at den kom i flere versioner så det ved jeg simpelthen ikke :)
Den smager lækkert med lidt revet appelsinskal :) Det giver et frisk pust.
Sikke et spændende forslag! Jeg ville aldrig være kommet på at blande appelsin og kaffe. Chokolade og appelsin derimod. Nam nam :)
Jo, jo :-D Jeg drypper ofte et par appelsinessensdråber i min æggekaffe! Mjav!
Ej ok, det skal jeg prøve nu! :)
Åh Jane.. Du har reddet min tirsdag.. Og onsdag, og torsdag og fredag..Og mange andre dage.. Det ser SÅ lækkert ud. Tak <3
Hehe, velbekomme! De smagte virkelig godt – ja, “smagte” i datid ;-)
Det havde jeg slet ikke tænkte over man kunne, jeg elsker taramisu så det skal helt sikkert prøves !
Jeg elsker også tiramisu men orker sjældent hele balladen med ladyfingers, som jeg først skal bage. Dette var virkelig en kærkommen mulighed :)