Tiramisu mousse


Tiramisu mousse er en lækker dessert, der smager af tiramisu, men som er både nemmere og hurtigere at lave. Og da jeg helt har udeladt ladyfingers, er den tilmed ret kulhydratfattig.

Tiramisu mousse - lækker LCHF dessert uden raffineret sukker og med uhørt god smag

Tiramisu mousse

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6 personer
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk mascarpone med SukrinMelis i en skål.
 • Rør neskaffe ud i vand. Pisk kaffen lidt efter lidt ind i mascarponeblandingen. Tilsæt Marsala her, hvis du vælger at bruge det.
 • Pisk fløden stiv i en anden skål og vend den herefter forsigtigt ind i mascarponeblandingen.
 • Riv chokoladen på den fine side af rivejernet.
 • Hæld tiramisublandingen i små serveringsglas, evt. ved at hælde blandingen i en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet.
 • Fyld et lag i bunden af glassene, læg et lag revet chokolade og ovenpå et lag tiramisumasse igen. Lad dem gerne stå i køleskabet i en times tid eller mere inden servering. Det hjælper dem lige med at sætte sig.
 • Drys revet chokolade eller sigt usødet kakaopulver over inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

De smager så englene synger, men det er altså en tung omgang. Jeg ville nok foretrække at dele portionen op i seks små desserter. Også selvom portionerne kommer til at virke små, men fordi den er så utrolig fyldig og fed i smagen, er det mere passende. Især hvis den følger efter en middag, hvor man lige har spist godt.

Herhjemme blev den dog lavet på en hel almindelig mandag. Men efter fire dage i Barcelona med lækreste mad, masser af cava og dejligt voksenselskab, trængte jeg til noget, der kunne bøde faldet tilbage til hverdagen. Tiramisu mousse virkede helt oplagt her.

Tiramisu mousse - lækker LCHF dessert uden raffineret sukker og med uhørt god smag Tiramisu mousse - lækker LCHF dessert uden raffineret sukker og med uhørt god smag
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Vil du gerne lave en “rigtig” low carb tiramisu, har jeg en opskrift med tilhørende hjemmebagte ladyfingers i Mæt & Slank med LCHF (reklamelink).

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Tiramisu mousse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har lavet denne opskrift mange gange, er fan.👏 Jeg fik lyst til at prøve om jeg kunne lykkedes i at lave lidt om i opskriften og lave den til tiramisuis . Jeg gav opskriften en ekstra dl fløde og to æggeblommer. Kørte det derefter på ismaskinen og sluttede af med revet mørk chokolade. Virkelig lækkert.😋 Tak for alle dine lækre opskrifter.❤️

  Svar
 2. Hej Jane.

  1000 tak for lækre opskrifter og inspiration🤗

  Jeg elsker min keto livsstil, min irritable tyktarm er faldet helt til ro, mit psoriasis er på minimal blus, jeg er sat ned i blodtryksnedsættende, jeg sover tungt om natten, har meget mere energi om dagen osv osv, så jeg er bare glad👏🎉

  Jeg kan dog ikke (af en eller anden grund tåle rå fløde længere, får det dårligt og mit mave-tarmsystem går helt i ged.

  Tænker du jeg ville kunne undlade fløden, eller måske erstatte den med en god kokosmælk?

  Mvh Kathe.

  Svar
  • Så dejligt at høre❤️
   Hvis fløde giver problemer, tror du så ikke at mascarpone også gør? Det vil jeg næsten tro😬

   Men ellers… fløden bruger jeg mest for at mascarponen ikke skal være så tyk og fast i konsistens og jeg tror bestemt godt at lidt kokosmælk kan gøre det samme.

   Svar
   • Nej det er kun rå fløde jeg har problemer med og så creme fraiche i for store mængder🙃

    Lavede den med kokosmælk i aftes og den blev superlækker, kom hakket 85 procent chokolade i og toppede med hindbær og dét er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.😋🤗

    PS elsker dit ugentlige læserbrev❤️

    Svar
 3. Hej Jane jeg skal lave dessert til nogen gæster og det ser lækkert ud kunne jeg bruge hindbærvand eller rabarbervand i stedet for kaffe

  Svar
 4. 5 stjerner
  Jeg har aldrig lavet eller smagt tiramisu, men nu har jeg forsøgt mig med en lille portion (med ekstra flødeskum) og det smager lidt henad fyldet på en forårslagkage. Indtil videre er jeg fan 👍

  Svar
 5. 5 stjerner
  Jeg kan anbefale at smide en håndfuld friske blåbær ovenpå. Det giver lige et frisk pust til en lidt tung, men utrolig lækker dessert

  Svar
  • Årh hvor skønt at høre. Jeg har altid været tilbageholdende med at blande kaffe og frugt, men nu kan jeg godt høre, at jeg må overgive mig :))

   Svar
  • Jeg elsker også tiramisu men orker sjældent hele balladen med ladyfingers, som jeg først skal bage. Dette var virkelig en kærkommen mulighed :)

   Svar