Tikka Masala med kylling er en lækker indisk opskrift med den lækreste sovs. Den kan både laves med kylling eller med paneer for en lækker vegetarisk variant. Retten bæres af den lækre sovs, og så er den tilmed både nem og hurtig at lave. Skøn hverdagsmad, som hele familien vil kunne lide.

Ingredienser
- 600 g kyllingebryst eller paneer
- 1 løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 2 spsk frisk ingefær revet
- 2 spsk garam masala måske dit hjemmelavede
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 400 g hakkede tomater
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- 3 dl vand
- 2,5 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Drys
- 30 g mandler ristet og grofthakket
- lidt frisk persille friskhakket
Tilbehør
- 600 g blomkål hakket til blomkålsris
Sådan gør du
- Skær kylling.
- Opvarm smør eller kokosolie i en gryde og svits løg, ingefær og hvidløg heri, til de er klare i farven.
- Tilsæt krydderierne og lad stege med i et minuts tid.
- Hæld hakkede tomater, tomatpure, vand og fløde på og kog op Lad det simre i ca. 15 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt kyllingetern og lad dem simre med de sidste 10 minutter inden servering, så de gennemsteges i sovsen. Bruger du paneer kan du nøjes med 5 minutter.
- Server hele herligheden med blomkålsris.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tikka Masala med kylling eller paneer
Den lækre indiske ret smager fortryllende med sin lækre, cremede sovs. Normalt laves den med kylling (Chicken Tikka Masala) og det er også sådan, jeg laver den.
Ønsker man den vegetarisk, er paneer et virkelig godt valg. Paneer er en indisk friskost, som efterhånden findes i køledisken hos større supermarkeder. Den skal kun lige simre med i de sidste 5 minutter og tager dejlig smag af den lækre sovs, så det er ganske nemt også.
Indisk kylling i lækker, cremet sovs
Tikka betyder egentlig ‘stykke’, så Chicken Tikka Masala betyder stykker af kylling i masala-krydderi. Og apropos masala krydderiet, så har vi jo her på kanalen vores egen opskrift på det. Er du hjemme-krydderiblander, kan du blande dit eget garam masala-krydderi her: Garam masala.
Indrømmet, det er ikke altid, jeg gør det selv. Jeg køber i stedet krydderiet færdigblandet hos min lokale etniske grønthandler. Men er tiden til det og synes man, det er sjovt, kan man fint blande selv.
Indisk mad for hele familien
Denne opskrift på Tikka Masala med kylling er krydret men ikke stærk, så familiens yngste kan fint spise med. Ofte elsker de den slags retter. Se bare hvordan boller i karry er mange børns livret.
Hvis ungerne ikke helt køber ind på idéen om blomkålsris, kan de fint få serveret hvide ris til. Eller du kan prøve det velkendte trick at servere 50/50. Det ryger meget ofte ned, når det hjælpes på vej af en god sovs.
Hvis du vil have flere opskrifter på lækker indisk mad, har jeg samlet dem alle lige her under: Asiatisk.
Virkelig god
Den bedste og endda nemmeste ret.
Vi er alle herhjemme vilde med retten, så et kæmpe tak, for at dele den med os
Hej Jane
Den smager jo helt fantastisk :-)
Du skriver:
Hvis du vil have flere opskrifter på lækker indisk mad, har jeg samlet en række forslag til dig, hvis du bare scroller ned i bunden.
Men jeg kan ikke finde opskrifterne…
Nåårh ja, den funktion er forsvundet. Det nemmeste er, tror jeg, hvis du bare søger på ‘indisk’ i søgefeltet øverst til højre. Så kommer de alle frem👍🏼
Virkelig lækker ret. Og så er den forbavsende hurtigt lavet. Ikke noget med marinering osv. Smager skønt og autentisk! Har man krydderierne i skuffen og fløden på køl, er der hurtigt købt ind til dejlig krydret hverdagsmad
Tusind tak Stine❤️
Det var anden gang, jeg lavede den i går. Næste gang vil jeg se, hvordan retten bliver, hvis fløden erstattes af kokosmælk. Så er det vitterligt kun kyllingen, der skal indkøbes, resten er jo fra “kolonialskuffen” 😊
Bedste Tikka Masala – Tak !!
Kæmper ros for en helt forrygende godt Tikka Masala. Den er klart vanedannende ;-)
Ej så dejligt at høre. Tusind tak❤️❤️