Tikka Masala med kylling


Tikka Masala med kylling er en lækker indisk opskrift med den lækreste sovs. Den kan både laves med kylling eller med paneer for en lækker vegetarisk variant. Retten bæres af den lækre sovs, og så er den tilmed både nem og hurtig at lave. Skøn hverdagsmad, som hele familien vil kunne lide.

Tikka Masala med kylling eller paneer

Tikka Masala med kylling

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

Drys

Tilbehør

Sådan gør du

 • Skær kylling.
 • Opvarm smør eller kokosolie i en gryde og svits løg, ingefær og hvidløg heri, til de er klare i farven.
 • Tilsæt krydderierne og lad stege med i et minuts tid.
 • Hæld hakkede tomater, tomatpure, vand og fløde på og kog op Lad det simre i ca. 15 minutter.
 • Smag til med salt og peber.
 • Tilsæt kyllingetern og lad dem simre med de sidste 10 minutter inden servering, så de gennemsteges i sovsen. Bruger du paneer kan du nøjes med 5 minutter.
 • Server hele herligheden med blomkålsris.

Noter

Kylling kan erstattes af Paneer for en vegetarisk version. Beregn ca. 100 g paneer pr. person.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tikka Masala med kylling eller paneer

Den lækre indiske ret smager fortryllende med sin lækre, cremede sovs. Normalt laves den med kylling (Chicken Tikka Masala) og det er også sådan, jeg laver den.

Ønsker man den vegetarisk, er paneer et virkelig godt valg. Paneer er en indisk friskost, som efterhånden findes i køledisken hos større supermarkeder. Den skal kun lige simre med i de sidste 5 minutter og tager dejlig smag af den lækre sovs, så det er ganske nemt også.

Indisk kylling i lækker, cremet sovs

Tikka betyder egentlig ‘stykke’, så Chicken Tikka Masala betyder stykker af kylling i masala-krydderi. Og apropos masala krydderiet, så har vi jo her på kanalen vores egen opskrift på det. Er du hjemme-krydderiblander, kan du blande dit eget garam masala-krydderi her: Garam masala.

Indrømmet, det er ikke altid, jeg gør det selv. Jeg køber i stedet krydderiet færdigblandet hos min lokale etniske grønthandler. Men er tiden til det og synes man, det er sjovt, kan man fint blande selv.

Indisk mad for hele familien

Denne opskrift på Tikka Masala med kylling er krydret men ikke stærk, så familiens yngste kan fint spise med. Ofte elsker de den slags retter. Se bare hvordan boller i karry er mange børns livret.

Hvis ungerne ikke helt køber ind på idéen om blomkålsris, kan de fint få serveret hvide ris til. Eller du kan prøve det velkendte trick at servere 50/50. Det ryger meget ofte ned, når det hjælpes på vej af en god sovs.

Hvis du vil have flere opskrifter på lækker indisk mad, har jeg samlet dem alle lige her under: Asiatisk.

Tikka Masala med kylling eller paneer

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Tikka Masala med kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Den smager jo helt fantastisk :-)
  Du skriver:
  Hvis du vil have flere opskrifter på lækker indisk mad, har jeg samlet en række forslag til dig, hvis du bare scroller ned i bunden.
  Men jeg kan ikke finde opskrifterne…

  Svar
  • Nåårh ja, den funktion er forsvundet. Det nemmeste er, tror jeg, hvis du bare søger på ‘indisk’ i søgefeltet øverst til højre. Så kommer de alle frem👍🏼

   Svar
 2. 5 stjerner
  Virkelig lækker ret. Og så er den forbavsende hurtigt lavet. Ikke noget med marinering osv. Smager skønt og autentisk! Har man krydderierne i skuffen og fløden på køl, er der hurtigt købt ind til dejlig krydret hverdagsmad

  Svar
   • Det var anden gang, jeg lavede den i går. Næste gang vil jeg se, hvordan retten bliver, hvis fløden erstattes af kokosmælk. Så er det vitterligt kun kyllingen, der skal indkøbes, resten er jo fra “kolonialskuffen” 😊

    Svar