Thousand island dressing, den klassiske dressing, der i årevis har været favoritten på danskernes middagsbord. Her får du en opskrift, så du kan røre den selv derhjemme, og den smager bedre end originalen.
Thousand-island -Hjemmelavet dressing uden sukker
De tusinde øers dressing er nok den, danskerne forbinder mest med hvordan en dressing skal smage. I hvert fald os, der er født i 70’erne og tidligere. En god salat var simpelthen noget iceberg, lidt agurk og tomat og så lidt optøede majs eller ærter, hvis det gik vildt for sig. Og så selvfølgelig en god klat Thousand-island dressing.
Eller er det fordi jeg er vokset op i Jylland?
Uanset, tak for at vi er kommet videre derfra. En god thousand island smager nu stadig godt, særligt den hjemmelavede, men ‘vand-salat’ af iceberg, agurk og tomat bliver altså et høfligt nej tak.
Opskriften her giver en dejlig dressing og jeg har især brugt den på rejecocktail. For nogle ting holder altså bare stadig og det gør den 100%.
Ingredienser
- 3 spsk mayonnaise
- 4 spsk cremefraiche 38% 18-38%
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 tsk Worcestershire sauce
- 1 spsk citronsaft
- cayennepeber
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser til dressingen sammen og smag til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Thousand island dressing uden sukker
Min opskrift er sukkerfri og derved er kulhydratindholdet også noget lavere end i købevarianterne. Smagen er der til gengæld ikke gået på kompromis med og mange har i årenes løb sagt, at de ikke går tilbage efter at have smagt denne.
Især synes jeg, der er noget dejligt over at servere retro-mad til gæster. Fx rejecocktailen. Og når man så har lavet sin thousand-island dressing selv, giver det lige hele retten et nøk opad.
Flere gode dressinger?
En god dressing eller dip er tit det, der lige kan løfte en salat eller et måltid fra jævnt og hverdagsagtigt til lækkert eller festligt. Tag et kig på alle mine dressinger, dips og hjemmelavede pestoer, som jeg har samlet her: Dressinger, dips & pesto
0 kommentarer til “Thousand island”