The Skinny on Obesity 7: Skal der lovgives mod sukker?


Hvis du lige trænger til en pause i aftenens Eurovision Song Contest, så er den gode Dr. Lustig klar til at underholde dig med episode 7 af serien The Skinny on Obesity. Denne gang handler det om en opfordring til sundhedsmyndighederne om at lovgive mod sukker på samme måde som der er lovgivet omkring alkohol, cigaretter, stoffer, etc. En spændende pointe, helt bestemt.

 

 

 

 

Har du ikke set de andre episoder endnu? De behøver ikke blive set i rækkefølge. Du kan tage dem, som det passer dig. Find de andre her:

 

Episode 1: Er en kalorie virkelig en kalorie?

Episode 2: Hvad er problemet med sukker?

Episode 3: Om hormoners indflydelse på vægten

Episode 4: Hvorfor overspiser vi?

Episode 5: Generation XL

Episode 6: Om stress og overvægt

 

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “The Skinny on Obesity 7: Skal der lovgives mod sukker?”

Skriv en kommentar

 1. Det kan godt være, at de fleste er enige om at sukker er usundt, men de fleste helt almindeligt spisende danskere, mener jo ikke selv de spiser ret meget sukker! Er det ikke halvdelen af udfordringen?

  Svar
  • Hmm.. Du siger noget dér, ja. Folk er slet ikke klar over hvor meget sukker der er i fødevarer generelt. Men det giver nogle interessante diskussioner. (-Når man lige smider snakken om mel og korn med ind over, også…) Det ER og BLIVER en udfordring, og vil – tror jeg – tage lang tid før at danskerne indser det. Trods det at vore nordiske naboer er så bevidste om det.

   Svar
   • Jeg synes, det er en dødsvær diskussion, og jeg har langt fra et bud på, hvordan det burde gribes an. :-/

    Svar
  • Jo, helt sikkert, Malene! Jeg er sikker på at mange “almindelige” danskere spiser en basse med kollegerne til fredagsmorgenmaden, en smule slik med ungerne til Disneysjov og et stykke kage til familiefødselsdagen om søndagen. Men det føles jo ikke som overflod. Det er jo blot et “almindeligt forbrug”.

   Svar
 2. Jeg synes, det ville være helt på sin plads, at lovgive mod sukker. Men i mine øjne må det meget gerne være oer for producenterne. Det skulle bare ikke være tilladt, at smide så meget sukker i madvarer. Og man skal da i hvert fald slet ikke begynde at nøglehulsmærke fødevarer med højt sukkerindhold, som det sker nu! Det er simpelthen så tåbeligt skruet sammen det system. Ingen kan blive enige, og dem der kan er nogle fjolser og nogle kujoner, der ikke tør stå op imod producenterne, og det kan drive mig til vanvid!! NÅ!

  Svar
  • Åh, jeg er jo helt enig med dig i at der burde være regler for indholdet af tilsat sukker, og da særligt i madvarer, som man efterfølgende giver et “sundhedsstempel”. Det er også noget, der kan gøre mig arrig.

   Svar
 3. Ja, der skal. Ikke fordi at jeg bryder mig specielt meget om at der lovgives mod dit og dat – mere fordi, at så kunne folk måske forstå alvoren bag hvor skadeligt sukker er…

  Svar
  • Jeg har sovet lidt på det, for jeg synes heller ikke som udgangspunkt, at sundhed skal reguleres gennem lovgivning (jf. fedtskatten!), men det handler jo lige så meget om, at ingen helt kan blive enige om, hvad sund kost egentlig er. Men med sukker synes jeg, det er anderledes. Jeg tror i hvert fald, vi har overskredet det punkt, hvor problemet kan løses med “oplysning”.

   Svar
   • Sukker er ihvertfald den ene ting, som alle er enige om er usundt. Og jeg er enig med dig i, at “oplysning” ikke længere er nok. Men så kunne de jo passende sætte prisen på fedt ned igen.. Ønsketænkning, ja :-)

    Svar