Thaisuppe med kylling er en velkendt ret på middagsbordet hjemme hos os men denne udmærker sig ved sin lækre topping. Nemlig det sprødstegte kyllingeskind. Nøj hvor gav det lige prikken over i’et.
Thaisuppe med kylling og sprødt kyllingeskind
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 800 ml kyllingebouillon/hønsebouillon
- 400 ml kokosmælk
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 spsk frisk ingefær friskrevet
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri Tamari
- 1 spsk fiskesovs
- 0,5 lime saften heraf, efter smag
- salt og friskkværnet peber
- 600 g kyllingebryst med skind
- thai-basilikum eller frisk koriander til drys
Sådan gør du
- Hæld bouillon, kokosmælk og karrypasta i en gryde og lad det koge op.
- Rør eller pisk let så karrypastaen opløses.
- Tilsæt revet ingefær, sojasauce/tamari, fiskesovs, lime, salt og peber.
- Lad simre – gerne i en halv time.
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Træk skindet af kyllingebrysterne og skær kødet i tern.
- Put kyllingestykkerne i suppen og lad dem simre med i 10-15 minutter eller til de er gennemstegte.
- Klip kyllingeskindet i mindre stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med salt.
- Sæt bagepladen med kyllingeskindet i ovnen og lad kyllingeskindet sprødstege. Jeg fik ikke taget tid men det tog en 8-10 minutter, tror jeg.
- Tag ud og brug som lækkert knas på toppen af suppen. Server med thaibasilikum eller frisk koriander som drys også.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Thaisuppe med kylling og friteret kyllingeskind
Jeg har lavet et utal af thai-inspirerede supper igennem årene. Jeg synes, det er så taknemmeligt og nemt at skabe god smag. Ofte har jeg grøntsager som en slags base som fx blomkål, blandede grøntsager eller græskar. Det er så nemt at spise grøntsager på den måde.
Denne thaisuppe med kylling er anderledes, for den indeholder faktisk ikke grøntsager. Måske kan du huske at min mave ikke altid er helt vildt begejstret for grøntsager og suppen her blev til i sådan en periode. Jeg havde brug for noget, der var fiberfattigt men varmende og mættende.
At fritere eller sprødstege kyllingeskindet var et lækkert add-on. Det kom sig af at der viste sig at være skind på mine kyllingebryster og da kyllingen skulle tilberedes direkte i suppen og her bliver skindet altså lidt slattent. I stedet trak jeg det af af, klippede det i mindre stykker og stegte det sprødt i ovnen.
Vil du gerne have grøntsager til?
Peberfrugt, løg, champignon og aubergine gør sig godt som stykker i suppen her. En grøntsagsbase med blomkål eller græskar er virkelig lækkert også. Men det er nemmere bare at tage en af disse andre opskrifter så, du finder alle mine suppeopskrifter her.
Du kan også servere blomkålris til. Det er en nem løsning.
0 kommentarer til “Thaisuppe med kylling og sprødt kyllingeskind”