Thaisuppe med kylling og sprødt kyllingeskind


Thaisuppe med kylling er en velkendt ret på middagsbordet hjemme hos os men denne udmærker sig ved sin lækre topping. Nemlig det sprødstegte kyllingeskind. Nøj hvor gav det lige prikken over i’et.

Thaisuppe med kylling og friteret kyllingeskind

Thaisuppe med kylling og sprødt kyllingeskind

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld bouillon, kokosmælk og karrypasta i en gryde og lad det koge op.
  • Rør eller pisk let så karrypastaen opløses.
  • Tilsæt revet ingefær, sojasauce/tamari, fiskesovs, lime, salt og peber.
  • Lad simre – gerne i en halv time.
  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Træk skindet af kyllingebrysterne og skær kødet i tern.
  • Put kyllingestykkerne i suppen og lad dem simre med i 10-15 minutter eller til de er gennemstegte.
  • Klip kyllingeskindet i mindre stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med salt.
  • Sæt bagepladen med kyllingeskindet i ovnen og lad kyllingeskindet sprødstege. Jeg fik ikke taget tid men det tog en 8-10 minutter, tror jeg.
  • Tag ud og brug som lækkert knas på toppen af suppen. Server med thaibasilikum eller frisk koriander som drys også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Thaisuppe med kylling og friteret kyllingeskind

Jeg har lavet et utal af thai-inspirerede supper igennem årene. Jeg synes, det er så taknemmeligt og nemt at skabe god smag. Ofte har jeg grøntsager som en slags base som fx blomkål, blandede grøntsager eller græskar. Det er så nemt at spise grøntsager på den måde.

Denne thaisuppe med kylling er anderledes, for den indeholder faktisk ikke grøntsager. Måske kan du huske at min mave ikke altid er helt vildt begejstret for grøntsager og suppen her blev til i sådan en periode. Jeg havde brug for noget, der var fiberfattigt men varmende og mættende.

At fritere eller sprødstege kyllingeskindet var et lækkert add-on. Det kom sig af at der viste sig at være skind på mine kyllingebryster og da kyllingen skulle tilberedes direkte i suppen og her bliver skindet altså lidt slattent. I stedet trak jeg det af af, klippede det i mindre stykker og stegte det sprødt i ovnen.

Vil du gerne have grøntsager til?

Peberfrugt, løg, champignon og aubergine gør sig godt som stykker i suppen her. En grøntsagsbase med blomkål eller græskar er virkelig lækkert også. Men det er nemmere bare at tage en af disse andre opskrifter så, du finder alle mine suppeopskrifter her.

Du kan også servere blomkålris til. Det er en nem løsning.

Thaisuppe med kylling og friteret kyllingeskind
Thaisuppe med kylling og friteret kyllingeskind

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Som MadbandittenPLUS-medlem får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave egne madplaner med indkøbsliste, du får en velkomst e-bog om Keto og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Thaisuppe med kylling og sprødt kyllingeskind”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?