Thaisuppe med kokosmælk og kylling


Thaisuppe med kokosmælk og kylling er en dejlig varmende ret i de kolde måneder, hvor man på de blæsende dage mest drømmer sig langt væk til sol og varme.

Thaisuppe med kokosmælk - mild men krydret dejlig suppe med smag af Thailand

Thaisuppe med kokosmælk og kylling

Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Svits hvidløg, ingefær og rød karry i kokosolie i et minuts tid.
  • Hæld bouillon på og tilsæt kyllingeternene.
  • Mas citrongræsset lidt og kom det i gryden. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk og grøntsager og lad det småkoge i 5 minutter. Smag til med fiskesovs og lime.
  • Fisk citrongræs op og kasser det. Hæld suppen i suppeskåle og server med masser af thai-basilikum eller koriander og evt. lidt fintsnittet chili.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vi har jo rejst meget i Thailand, og selvom vi også har følt os færdige med Thailand de sidste par gange, vi har været der, kan vi godt længes tilbage dertil. Især ungerne. Det er tydeligt, at de forbinder det med ro, nærvær og familiehygge. Det går tilbage til dengang vores hverdag så anderledes ud endnu og hvor vi virkelig brugte ferierne på at lade op og finde hinanden igen, tror jeg.

Flytning og vinterferie

Selvom vi havde en dejlig sommerferie i år, blev den lidt kort pga. af omstændigheder på Sørens arbejde, så vi har faktisk overgivet os og booket en vinterrejse til Thailand til næste år. Heldigvis bookede vi før vores renoveringsprojekt stak helt af, og det er nok heldigt nok, for jeg skal da love for, at pengene hurtigt får ben at gå på.

Selvom der er lang tid til, er det rart at vide, at der venter en omgang seriøs afslapning derude i fremtiden.

Og apropos det vil jeg sige mange tak for jeres mange gode input til mit skriv i går om stilhed udenfor og turbulens indeni. Det var på en måde bare rart at vide, at jeg ikke er alene med nogle gange at blive totalt overvældet.

Imens jeg venter på ferie og afslapning spiser jeg thaisuppe med kokosmælk herhjemme og prøver at ramme den gode thailandske smag. Det er jo lidt svært, når jeg helst vil bruge mindre sukker, end de hælder i deres sovse og supper derude men jeg synes, vi rammer et fint sted her.

Ofte når jeg laver thaisuppe med kokosmælk har jeg en grøntsagsbase af en art. Fx græskar eller den med de mange grøntsager. Det fungerer også superfint, synes jeg. Du finder alle mine supperopskrifter lige her.

Kunsten er ikke at gøre den for stærk. Vi er tre herhjemme, der elsker stærk mad, og så Vega, der er ret sart. Og de thaipastaer, jeg bruger, er der altså godt smæk på, så jeg skal virkelig gå forsigtigt frem.

Thaisuppe med kokosmælk - mild men krydret dejlig suppe med smag af Thailand
Thaisuppe med kokosmælk - mild men krydret dejlig suppe med smag af Thailand

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Thaisuppe med kokosmælk og kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane!
    Jeg ELSKER thai-mad, men jeg synes simpelthen ikke jeg bliver mæt af en sådan portion. Giver du den godt gas med kokosolien eller hvordan?

    Svar
    • Næ egentlig ikke. Lige i denne synes jeg fedtindholdet er rigeligt højt i forvejen.

      Men ellers synes jeg også at suppe falder lettere i maven end en bøf med bearnaise fx. Det er nok bare et grundvilkår :)

      Svar