Thaisuppe med kokosmælk og kylling er en dejlig varmende ret i de kolde måneder, hvor man på de blæsende dage mest drømmer sig langt væk til sol og varme.
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk frisk ingefær revet
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 citrongræs
- 5 dl bouillon gerne den hjemmelavede kyllingebouillon
- 4 dl kokosmælk
- 150 g aubergine skåret i kvarte
- 150 g champignon skåret i kvarte
- 50 g rød peberfrugt skåret i strimler
- 1 spsk fiskesovs
- 0,5 lime saften herfra
- smagsneutral kokosolie til stegning
- thai-basilikum
- rød chili til drys, kan udelades
Sådan gør du
- Svits hvidløg, ingefær og rød karry i kokosolie i et minuts tid.
- Hæld bouillon på og tilsæt kyllingeternene.
- Mas citrongræsset lidt og kom det i gryden. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
- Tilsæt kokosmælk og grøntsager og lad det småkoge i 5 minutter. Smag til med fiskesovs og lime.
- Fisk citrongræs op og kasser det. Hæld suppen i suppeskåle og server med masser af thai-basilikum eller koriander og evt. lidt fintsnittet chili.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vi har jo rejst meget i Thailand, og selvom vi også har følt os færdige med Thailand de sidste par gange, vi har været der, kan vi godt længes tilbage dertil. Især ungerne. Det er tydeligt, at de forbinder det med ro, nærvær og familiehygge. Det går tilbage til dengang vores hverdag så anderledes ud endnu og hvor vi virkelig brugte ferierne på at lade op og finde hinanden igen, tror jeg.
Flytning og vinterferie
Selvom vi havde en dejlig sommerferie i år, blev den lidt kort pga. af omstændigheder på Sørens arbejde, så vi har faktisk overgivet os og booket en vinterrejse til Thailand til næste år. Heldigvis bookede vi før vores renoveringsprojekt stak helt af, og det er nok heldigt nok, for jeg skal da love for, at pengene hurtigt får ben at gå på.
Selvom der er lang tid til, er det rart at vide, at der venter en omgang seriøs afslapning derude i fremtiden.
Og apropos det vil jeg sige mange tak for jeres mange gode input til mit skriv i går om stilhed udenfor og turbulens indeni. Det var på en måde bare rart at vide, at jeg ikke er alene med nogle gange at blive totalt overvældet.
Imens jeg venter på ferie og afslapning spiser jeg thaisuppe med kokosmælk herhjemme og prøver at ramme den gode thailandske smag. Det er jo lidt svært, når jeg helst vil bruge mindre sukker, end de hælder i deres sovse og supper derude men jeg synes, vi rammer et fint sted her.
Ofte når jeg laver thaisuppe med kokosmælk har jeg en grøntsagsbase af en art. Fx græskar eller den med de mange grøntsager. Det fungerer også superfint, synes jeg. Du finder alle mine supperopskrifter lige her.
Kunsten er ikke at gøre den for stærk. Vi er tre herhjemme, der elsker stærk mad, og så Vega, der er ret sart. Og de thaipastaer, jeg bruger, er der altså godt smæk på, så jeg skal virkelig gå forsigtigt frem.
Hej Jane
Kan du anbefale et alternativ til fish sauce? Manden min er skaldyrs allergiker, så det er no go.
Kh Marie
Det er mest i som smagsforstærker så bare udelad det og brug evt. lidt ekstra soja.
Årh, det er længe siden jeg har været omkring noget med kokosmælk – det kunne jeg godt bruge her i efterårs gråvejret.
– A
Hej Jane!
Jeg ELSKER thai-mad, men jeg synes simpelthen ikke jeg bliver mæt af en sådan portion. Giver du den godt gas med kokosolien eller hvordan?
Næ egentlig ikke. Lige i denne synes jeg fedtindholdet er rigeligt højt i forvejen.
Men ellers synes jeg også at suppe falder lettere i maven end en bøf med bearnaise fx. Det er nok bare et grundvilkår :)