Thaisuppe fyldt med grøntsager


Jeg laver tilfældigvis noget nær verdens bedste thaisuppe. Af alle de gode og sunde suppeopskrifter, jeg har lavet, er denne stadig min favorit.

Thaisuppe LCHF

Thaisuppe fyldt med grøntsager

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær alle grøntsagerne i mindre stykker.
  • Pres eller hak hvidløg og steg det ved middel varme i olie i en stor suppegryde sammen med gul karrypasta, gurkemeje, løg, gulerødder og finthakket ingefær og citrongræs, til løgene er blanke og gulerødderne møre.
  • Hæld resten af grøntsagerne oveni sammen med bouillonvandet, kokosmælk, hvidvin, soja og fiskesovs.
  • Lad det hele simre i ca. 25 minutter under låg.
  • Fisk de hele chilier op og kasser dem, og hæld noget af vandet fra (gem det til at styre konsistensen). 
  • Blend suppen til en fin cremet masse, gerne direkte i gryden med stavblender. Brug kogevandet, du hældte fra, til at gøre suppen tyndere.
  • Smag til med salt, peber, sojasauce og evt. lidt frisk limesaft.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Thaisuppe fyldt med grøntsager

Denne thaisuppe er spækfyldt med grøntsager, cremet kokos og masser af smag. Jeg laver altid en kæmpe gryde, så jeg har til flere dage og til fryseren, og jeg spiser den både som suppe og som sovseagtigt tilbehør. Luuurvely, siger jeg.

Jeg vil selvfølgelig gerne dele ud af opskriften. Opskriften, jeg bringer her, er sådan en slags grundopskrift. Mængderne og typerne af grøntsager kan varieres i det uendelige alt efter indholdet i køleskabet. Det er sådan en rigtig tøm-køleskabet-søndags-suppe.

Min blender valgte dog at afgå ved døden midt i blendingen af første portion, hvorfor resten blev blendet i foodprocessor. Med et noget grovere resultat til følge. Blenderen vinder, siger jeg bare. Men smagen fejlede som sædvanlig intet.

Husk protein i suppen

Normalt serverer jeg den helt klassisk med kyllingestykker, men i denne uge har den fået  følgeskab af både kammuslinger og laks. Begge dele fungerede fint.

thaisuppe

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “Thaisuppe fyldt med grøntsager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Jeg putter det bare i på et vilkårligt tidspunkt. Det er mest for farvens skyld. Jeg har skrevet det ind sammen med karrypastaen :)

      Svar
  1. Hej Jane, jeg synes det er et problem, at du ikke siger, hvor alle ingredienserne skal i, og nævner alle ingredienser i tilberedning

    Svar
    • Det forstår jeg da virkelig godt. Der var da godt nok også skåret lidt hjørner i den beskrivelse😅
      Jeg har opdateret teksten nu. Håber det er nemmere at forstå (og ellers spørger du bare igen)

      Svar
  2. Hej Jane,
    Har lige brug for et hurtigt råd – jeg er igang med suppen
    Blender du citrongræsset eller tage du det op – har læst et sted at man ikke spiser dette —–

    Svar
    • OK. Tror jeg prøver at skære det i mindre stykker og supplerer med lidt limeblade og fisker det hele op.
      er igang med denne suppe og en cheeseburgersuppe og hvis vi synes det smager ligeså godt som det ser ud vil vi lave nogle stor portioner til fryseren . Har en 15 liter suppegryde :-)

      Svar
    • ja kyllingen er stegt/tilberedt. Jeg plejer at bruge en rest, jeg har og så skærer jeg den bare i tern og luner den i suppen. Smager så godt!

      Svar
  3. Hej Jane.
    Fandt din opskrift og glæder mig til at teste den af.
    Er det korrekt at soya og Fish sauce først tilsættes ved genopvarmningen af den blendede suppe, og ikke under selve tilberedningen?

    Svar
    • Hej Christian – glæd dig, den suppe smager så dejligt.
      Jeg har soja og fiskesovs med fra starten, altså simrende med i suppen. Men begge dele kan sikkert gå lige så fint :)

      Svar
  4. Et lille tip. Istedet for at hælde varm suppe over i en blender eller i en foodprocessor plejer jeg at blende direkte i gryden med min stavblender.

    Vedr hvidvin så kom jeg det i da grøntsagerne var sauterede, lod alkoholen fordampe og så fulgte jeg opskriften videre.
    Soya og fiskesauce plejer jeg at bruge som “salt/peber” så det kom jeg i til sidst da jeg smagte til.

    Svar
  5. Hej Jane
    Jeg har tænkt at lave din stærke thaisuppe fra din nye bog i aften. Tænker den ligner suppen herover ret meget.
    1 spørgsmål: får man nok fedt/protein i den suppe? (der er kokosmælk og kokosolie i men jo ellers ikke noget fedt/protein)

    Hvad ku man spise til for at få protein/fedt?
    måske dine ostepandekager?

    ps: Jeg søger at tabe mig med LCHF

    Tak :-)

    Elise

    Svar
  6. Smager suuuper godt! Og så ligger den i styrke lige der hvor jeg synes den er god stærk og ikke ubehagelig brændende :) Den giver varmen! Er faktisk rigtig god morgenmad her i vinterkulden…

    Svar