Denne thaisalat med and er både frisk og sprød og lækker og simpelthen sådan en lækker og anderledes måde at spise and på. Du kan bruge andebryst i den men du kan også bruge rester af and fra juleaften. Efter en tung julemiddag, er det virkelig dejligt med noget frisk og sprødt.
Ingredienser
- 300 g andebryst stegt eller fx en rest fra juleanden
- 50 g rødløg
- 100 g cherrytomater
- 150 g agurk
- 1 forårsløg
- 50 g rucola eller anden salat
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
- 0,5 rød chili
Dressing
- 1 lime saften herfra
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 4 spsk fiskesovs
- 2 tsk sødning
- 1 spsk frisk ingefær revet
- 1 fed hvidløg revet
Sådan gør du
- Skær/bræk andekødet i mindre stykker, eller steg brystet hvis det er det der bruges.
- Skær rødløget i tynde både.
- Skær tomaterne i mindre stykker.
- Halver agurken på langs og skrab kernerne ud og snit den i tynde skiver.
- Snit forårsløget.
- Hak krydderurterne fint og skær chilien i tynde skiver.
- Fordel salat og grøntsagerne, krydderurterne og andekødet i to skåle.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Server dressingen til salaten.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg elsker jo thaisalaterne og har lavet dem i et hav af varianter allerede. Både med oksekød og med kylling. Og nu altså også med and.
Det lækre ved thaisalaterne er jo dels den venlige brug af urterne (mynte og koriander) og så den lækre sojadressing med lime og ingefær.
Medmindre anden er meget fedtholdig – og det er andebrystet jo ikke – så har du også en ret mager ret. Måske er det ligemeget, hvis det er efter jul og du trænger til noget, der lander let i maven. Men ellers kan du jo drikke en kop myntete med en skefuld kokosolie i bagefter, hvis du trænger til lidt ekstra mæthed.
Mere inspiration til asiatisk mad?
Elsker du også asiatisk mad, så har jeg faktisk samlet alle mine asiatiske opskrifter i en lille samling, som du kan se her: Asiatiske retter
Thailand er jo det land i Asien, jeg har rejst mest i. Derfor er det også det køkken, jeg kender bedst og mest har forsøgt at lave opskrifter fra. Men der findes også masser af opskrifter fra Vietnam, Kina, Korea, Japan osv. Det er bare at gå på opdagelse.
Og denne thai-salat med and er så sidste skud på stammen.
Kære Madbandit
Dejlig opskrift, dog mangler der chili på ingredienslisten ☺️
Årh for pokker, godt set! Straks tilføjet, tak❤️
Hej Jane
Utrolig lækker opskrift!
Jeg er på Kickstart 2.0 forløbet, bonus-ugen.
Nu nærmer juleaften sig, hvor jeg gerne vil tillade mig flere kulhydrater, og for ikke at crashe vil jeg 2 dage før tilføje nogle kulhydrater. Har du nogle forslag til, hvad jeg gør?
Tusind tak for kurset, som har været en guldgrube af viden!
Glædelig jul 🎄
Hej Oly
Fedt at du har været glad for kurset. I dagene op til eller måske bare på selve dagen øger du bare kulhydratindtaget en smule. En nem måde at gøre det på er ved at spise din vanlige kost men så bare tilføje et stykke frugt eller to. Fx en banan efter et af dine måltider (helst ikke morgenmaden). Det vil give dig lidt ekstra kulhydrater og du vil ikke få det samme chok ved at spise lidt mere kulhydrat juleaften eller drikke alkohol fx.
Men mængder betyder noget så hav evt. stadig lidt portionskontrol i baghovedet :)