Planlæg selv din rejse til Thailand


Hvordan planlægger du en rejse til Thailand ? Hvordan griber man det an, hvis man gerne vil rejse til Thailand udenom rejsebureauerne? Se her, hvad vi gør, når vi planlægger vores rejse til Thailand selv.

Jeg skylder jer et Thailandindlæg, jeg ved det godt. Og hvilken dag er bedre til at bringe det end denne søndag, hvor man igen-igen-igen vågner op til kulde og sne. Vinteren virker uendelig, synes jeg. Også selvom jeg tilbragt halvdelen af januar under palmerne.

Mange af jer har spurgt til, hvordan vi griber det an, når vi booker vores rejse selv. Og det er en tidskrævende affære, det vil jeg indrømme, men til gengæld synes jeg, det har givet os nogle fantastiske rejser. Fire gange har vi været derude nu. Ungerne var lige fyldt 4, første gang vi tog den lange rejse med dem.

Hvad er det, vi gerne vil med rejsen?

Vi starter planlægningen med at blive enige om, hvad det er vi gerne vil med rejsen. For i Thailand kan du få det hele! For vores vedkommende gælder det, at vi vil have fred og ro, få turister, smukke, nøgne strande og god mad.

Vi deler som regel rejsen i to og starter med at tage en uges tid et temmelig øde sted, hvor der intet er at lave andet end at samle muslinger på stranden, læse bøger og gå ture med tæerne i vandkanten.

Anden halvdel af ferien tilbringer vi gerne et sted, som også kan give os disse ting, men hvor der er en anelse mere liv. Fx en lille by man kan tage ind til, så man kan få lidt variation i restaurantudvalget. 

Find de bedste flybilletterne

Vi starter allerede vinteren før med at holde øje med flyselskabernes kampagner.

Normalt vil det koste 35.000 for fire mennesker at flyve til Bangkok, men ved at slå til, når der kommer en kampagne, kommer vi derud for mellem 18-22.000.

Så der er altså mange penge at spare her.

Find din destination i Thailand

Når flybiletterne er booket, har vi vores periode på plads og kan begynde at tale om, hvor vi så skal hen. Når det er besluttet. undersøger vi hvilken strand, der passer os bedst.

Det er sådan, at der altid er store turiststrande og små knap så besøgte strande.

Nogle strande er mest for backpackere, andre er for dem, der vil have vandscootere og fest og ballade, og andre igen er for dem, der vil have fred og ro.

Når vi har fundet den strand, vi vil bo ved, kigger vi alle hotellerne igennem.

Vi læser endeløse beretninger på Tripadvisor, googler billeder, etc.

Til sidst kontakter vi et par af hotellerne og hører, hvor vi kan få den bedste aftale. Og når det rette tilbud kommer, slår vi til. Til sidst booker vi noget transport imellem de forskellige destinationer, enten ved at kontakte et selskab derude direkte eller ved at lade hotellet gøre det for os.

Det tager lang tid at planlægge sin egen rejse. Virkelig lang tid. Men jeg synes, det er umagen værd.

Hvad er dit budget for rejsen til Thailand

Man kan bo for ingen penge ude i Thailand.

Der findes små bungalows helt nede på stranden, som er næsten gratis at bo i. Til gengæld får du så ingen aircon, ingen morgenmad og du ender sandsynligvis med en 8-900 myggestik.

Du kan også finde resorts hvor prisen for en overnatning svarer til en måneds husleje. Et sted derimellem er nok mest passende.

Vores budget pr. overnatning er ca. 1000 kr, og det kommer vi pænt langt for.

Nogle gange bor vi billigere det ene sted og dyrere det andet, og begge dele har sine fordele og ulemper. Samlet set koster vores rejse os mellem 45-50.000 kr alt inkl. Dvs. inkl. rejse, overnatning, transport, mad, shopping, udflugter, etc.

Vi har som regel 14 overnatninger derude og så en nat på flyet begge veje. Det er mange penge at bruge på en rejse, og vi sparer op hele året til det. Samtidig er det noget, vi alle fire glæder os til hele året, imens vi går og venter på vinteren.

Læs mere om vores rejser til Thailand

Vil du læse mere om vores rejser til Thailand? Så kan du læse disse indlæg:

Home Sweet Home – om Krabi og Ko Lanta

Thailand – Krabi

Thailand – Ko Lanta

Thailand – Koh Lanta (2019)

Thailand – mest om maden – fra Ko Mak og Koh Chang

Thailand – Koh Samui og Koh Phangan

Thailand – Koh Tao

Thailand – Postkort fra Koh Yao

Thailand – postkort fra Khao Lak

Thailand – Koh Jum

Vi har boet her:

Krabi: Tup Kaek Sunset Beach Resort

Ko Lanta: Crown Lanta Resort & Spa

Ko Mak: Cococape Resort

Koh Chang: The Dewa Resort & Spa

Koh Chang: Sea View Resort & Spa

Khao Lak: Orchid Beach Resort

Khao Lak: Chong Fah Resort

Khao Lak: Katiliya Resort & Pool Villas

Koh Jum: Koh Jum Beach Villas

Læs også: 5 ugers rejse i Asien – hvad med maden?

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Planlæg selv din rejse til Thailand”

 1. Hej Jane. Tak for super inspiration. Jeg har allerede tidligere rejst i dine fodspor og vil gerne gøre det igen go er ved at planlægge næste vinters rejse. Du skriver her, at I holde øje med flyselskabernes kampagner. Hvordan gør man det i praksis? Hvilke flyselskaber går I efter? Er det ved at abonnerer på deres nyhedsbrev eller hvordan? På forhånd mange tak :-) Sara

  Svar
  • Ja præcis. Jeg tror Søren er tilmeldt hos SAS og Norweigan og ellers ser vi tit kampagnerne. Tv, på facebook etc. Hvor går turen hen næste gang?

   Svar
 2. Hejsa. Vi sidder og kigger på The Dewa. Hvilken værelsestype havde i? Det ser umiddelbart ud til at de kun tillader 2 voksne og 1 barn pe værelse. Kan det virkeligt passe? Lotte

  Svar
  • Åh det kan jeg faktisk ikke huske. Vi boede i en af hytterne, dvs ikke i hovedbygningen og vi boede med to børn. Det var lidt presset men gik fint. Vi skriver bare tit til hotellerne og spørger om det er ok, at vi får to opredninger og ellers hedder det officielt at “en sover i sengen hos os og en på opredning” og så finder vi en løsning, når vi kommer frem :)

   Svar
 3. 1000 tak for dit svar. Vi går i tænkeboks. Klart at vi lige har forelsket os i Haad Tien, det ser så fint ud på “papiret” Har nu også hørt at man kun skal besøge Siambugten fra marts til slut september hvis man gerne vil snorkle og/el dykke, så det må blive en kommende påske tur. Lige nu skal vi finde noget der passer med november:-) Igen, 1000 tak for hjælp med afklaring. God weekend, Anne

  Svar
 4. Kære Jane. Vi har så godt som besluttet os for at rejse til Thailand i november og efter nogle dages intensiv research, ser vi nu på følgende: start på Koh Samui, Rocky Resort til at komme os over jetlag, derefter den berømte og berygtede 2timers sejltur til Koh Tao med 5-6 overnatninger på HaadTien, der rigtig meget ser ud som der hvor I boede….som du ikke var/er særlig begejstret for. Vi kommer for at kunne snorkle direkte fra stranden med vores tvillinger på 9år og lillebror på 4 ( jeg skrev til dig for et par måneder siden om LCHF, børn og restauranter i DK og skræmmende madkultur i USA) Du var der om sommeren ikke el hvad? Håber vejret og dermed også sigtbarheden er bedre i nov. Vi slutter af med ca 3 dage på Koh Phangan, Buri Rasa…kender du det sted og/el kan anbefale noget andet. Blev noget skræmt over din beskrivelse. Vi har tidligere været 2 gange på Phuket og en gang i Khao Lak og vil denne gang gerne tættere på snorkling og væk fra de værste turistfælder. Danskere i moderate mængder kan vi leve med. Jeg hører meget gerne fra dig, hvis du har tid til en kort kommentar!
  Kh Anne

  Svar
  • Nej hvor dejligt for jer!
   Vi besøgte Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao på vores rundrejse sidste sommer. Koh Phangan var efter min mening det bedste sted af de tre. Her boede vi på Salad Hut, som var simpelthen så pragtfuldt. Godt nok var der mange larmende børn, men familien, som drev hotellet, var helt utrolige, og maden, de serverede var i topklasse. Vi spiste der hver eneste dag og det plejer vi aldrig at gøre. Silas taler stadig om deres “chicken cashew” som han nærmest levede af. Vi kunne også snorkle fra stranden, hvor der var rev lige udenfor og lidt småfisk. Ikke noget prangende men fint nok. Det var vildt lavvande, da vi var der – på alle tre øer – så vi kunne kun bade om eftermiddagen. Det vil nok være anderledes i november.
   Haad Tien boede vi på på Ko Tao og jeg er ked af at sige det, men det var ikke et godt sted. En ting var at stranden ikke var i top, da vi var der, men hele driften af hotellet var ikke deres fine resort værdigt. Personalet virkede forvirret og som om de ikke var tilstrækkeligt oplært i deres funktion. Ja, der var mange småting. Vi tilbragte så lidt tid som muligt på det sted. Og der var MANGE danskere! Ko Tao var i det hele taget ikke min kop te. Det var slidt og der var skruet ned for den thai-venlighed, vi ellers har mødt andre steder. Vi var der i 8 dage og det var ca. 6 dage for længe. Hvis det ikke var fordi jeg var rædselslagen for at gentage den sejltur, var vi muligvis rejst derfra tidligere. I øvrigt apropos sejltur, så gik hjemturen helt uden problemer. Her havde vi taget en af hurtigbådene (og ikke den store færge, der sejlede os dertil), og den fløj bare lige over bølgerne – og der var styr på redningsveste etc. Så absolut tag den og ikke den langsomme færge, som vi fejlagtigt troede ville give os en roligere overfart.
   Rigtig god fornøjelse. Glæder mig til at høre om det! :)

   Svar
 5. Hej Jane. Jeg finder stor inspiration på din side, både om mad og Thailand! Vi egen familie på fem som for første gang skal fjortendage til Thailand i marts. Vi flyver til krabi. Du linker til forskellige hoteller i har været på, men er der nogle du særligt vil anbefale? Og så kan jeg ikke helt finde svar på nettet ift vaccination. Har i ladet jer vaccinere inden i rejste? På forhånd tak for svar.

  Svar
  • Åh, det kommer jo helt an på, hvad man leder efter. Vi leder som regel efter fred og ro, smuk natur og øde strande. Krabi er virkelig dejligt, hvis man kommer væk fra de store “kendte strande”. Vi havde en rigtig dejlig tid på det sted, vi var på Tubkaek Beach. Men det var meget stille og øde. Hvis I har mod på at rejse videre fra Krabi, kan Ko Lanta varmt anbefales. Det er sådan et godt “begyndersted”, hvor man kan få lidt af det hele. Fred, ro og smukke, næsten tomme og virkelig børnevenlige strande, men liv og leben inden for rækkevidde. Vi vælger næsten altid et hotel, der ligger for enden af en strand, så vi ikke har naboer til begge sider. Vores hotel på Ko Lanta var rigtig fint, som jeg husker det.

   Vi har fået hepatitis A eller B – kan aldrig huske hvilken – for mange, mange år siden. Og måske også difteri og stivkrampe. Jeg kan faktisk ikke huske det, men skal have tjekket op på det, for vi skal til singapore og malaysia til sommer og der er måske andre risici… :-/

   Svar
 6. Skøøøøønt indlæg også på en søndag. Jeg har, som dig, ligeledes taget turen derover 4 gange. Og selv planlagt turen hver gang, det kan klart anbefales!! Der er så mange skønne perler derover man selv kan finde, åååhh ha jeg glæder mig til vi skal derover igen. Selvom der nok går minimum et år.

  Svar
 7. Du forstår godt nok at sælge :-) Det lyder som et dejlig bræk i en lang, kold og mørk vinter.. Og i år åbenbart også uendelig.

  Svar
 8. Det er SÅ skønt at slippe væk fra vinterkulden i DK efter nytår! Jeg gjorde det første gang i 2011 og blev straks afhængig! I år blev det til en enkelt uge på Tenerife, men 2012 bød på 4 uger i New Zealand og 2011 4 uger i Vestaustralien. Næste år satser jeg på på enten 4 uger på Tasmanien/Sydaustralien eller Sydafrika. Vinteren bliver til at udholde på den måde: Først er der forventningens glæde ved planlægningen og udsigten til rejsen. Derefter alle oplevelserne ved selve rejsen. Og når man kommer hjem medio februar, har man dels den skønne tur at tænke tilbage på, man er opladet af sol og varme, og endelig er foråret i DK ikke så langt væk. Jo, denne formel virker rigtig godt på mig, der i mange år har hadet januar/februar :)

  Svar