Thailand – Krabi


Så er vi hjemkommet fra Krabi. Vores tur til Thailand i år var vores fjerde tur derud. Det er nemlig stærkt vanedannende at befinde sig i Thailand et par uger hver vinter.

Tidligere har vi været i Khao Lak, på Koh Mak og på Koh Chang. Sidstnævnte af to omgange. Og i år gik turen så til Krabi og videre ned til Ko Lanta.

Vi booker altid vores rejse selv, da ingen af os har lyst til at ligge under en Startour-parasol i en uge, imens naboen taler dansk. Vi rejser så langt for at komme væk fra det hele. Vi vælger altid steder, som er i den øde ende. Ingen gøgl og folk, der vil sælge en noget på stranden og helst noget med strande, som ikke er plastret til med håndklæder og liggestole. Det er jo en temperamentssag, hvad man er til, og vi er til få mennesker og fred og ro. Og Thailand har det hele, så man skal vælge med omhu.

BUNGALOW PÅ TUBKAEK BEACH, KRABI

Så i år startede vi i Krabi, hvor vi havde booket en bungalow på en strand en halv times kørsel nord for den populære og meget gøglede Ao Nang strand. Vores strand hed Tubkaek Beach, og der lå bare fire hoteller. Og ikke andet. Og det er altså noget af en kontrast at komme fra den danske vinter og så installere sig i en bungalow, hvor man falder i søvn til lyden af bølgerne og bliver vækket næste morgen til lyden af fuglesang og den beroligende lyd af en mand, som går rundt og fejer blade sammen på stranden lige foran. Peaceful, siger jeg bare.

Jeg brugte vores tid i Krabi til at komme mig over en kombination af jetlag og vintertræthed. Det gav nærmest narkoleptiske tilstande, hvor jeg spontant faldt i søvn en 4-5 gange om dagen. Endda på en restaurant, hvor jeg døsede hen efter en god frokost. Seriøst! Så tager man altså sin afslapning alvorligt!

På vores første dag mødte vi en slange. Sådan en rigtig en med tvedelt tunge og det hele. Shit, hvor blev jeg bange, mand!  Altså, jeg ved jo godt, at de er der, og det er ikke første gang, vi ser sådan en, men jeg vil helst leve i lykkelig uvidenhed om, at de er der. For det meste er de jo skræmt til døde, når mennesker nærmer sig, men denne sad fint og tronede på et skilt, så vi nærmest var i øjenhøjde. Jeg turde ikke tage et billede af den. Jeg var helt optaget af tanken om, at hvis jeg ikke gjorde den noget, ville den heller ikke gøre mig noget. Og nu lyder det så dramatisk. I virkeligheden var det nok bare en hugorm.

UDFLUGTER I KRABI

Krabi var ren afslapning. Ville man til noget, der lignede en by, måtte man med taxa til overpris, men det var ligemeget, for vores hensigt var at koble ned, nyde stilheden og bare være der. Der var ellers masser af turistture til berømte bountystrande og James Bond øer, men det sprang vi let og elegant over. I stedet tog vi en enkelt dag ud og så et tempel, gik op af et bjerg og vandrede i en skov med et tusind år gammelt træ.

På vej tilbage slog vi et smut forbi Krabi by, hvor vi spiste ved et gadekøkken, hvor man til drengenes store fornøjelse kunne få flæskesteg og ris.

Krabi er billedligt smukt med sine smukke strande og de mange stenformationer ude i vandet. Og så er der jo longtailbådene, som også er postkortagtige i sig selv. Så en del tid blev tilbragt ved stranden. Enten med at bade, slappe af, slentre ture, samle muslingeskaller eller tage et spil børneyatzi sidst på eftermiddagen. Solen er ubarmhjertigt stærk ude i Thailand. Det er udelukket at være i solen mellem 12-15 og selv i formiddags- og eftermiddagstimerne skal man være meget forsigtig. Så en del tid blev brugt i skyggen eller på terrassen med at lave… well, ingenting.

Og så var der helt fantastiske solnedgange.

Efter syv dage i Krabi, begav vi os videre ned til Ko Lanta, som var en lidt mere livlig oplevelse. Selvom det nu også var ganske fredeligt. Mere om det HER.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

24 kommentarer til “Thailand – Krabi”

Skriv en kommentar

 1. Vi flyver til Krabi d. 17 nov. Planen er at køre direkte til Khao Lak, hvor vi har været 4 gange nu. Elsker spisestederne direkte på stranden og massagen. Nu har vi så snakket om at blive den første uge i Krabi ? Hvad vil du anbefale. Vi påskønner virkelig freden og roen i Khao Lak vi bor 10 km. uden for byen. Og det er et must at der er spisesteder på stranden. Bedste hilsen Karina

  Svar
  • Åh jeg er desværre ikke så Krabi-kendt. Ligesom jer elsker vi også Khao Lak for roen og ‘pladsen’. Det ene år vi var i Krabi, var på Tubkaek Beach, som lå ret afsides. Det var virkelig dejligt og roligt – og meget smukt. Man kunne spise på de andre hoteller på stranden men prismæssigt lå det hele ret højt. I alt var der måske 5-6 hoteller på stranden, så der var ikke meget at vælge imellem.

   Svar
 2. Åh ja. Havde ikke set dine tips. Var nysgerrig. ..jeg har været i Sydindien. Der er det svært at komme uden om mel….ris og andre kolhydrater da det er vegetariskt.mad i stor stil. Dvs. Ikke megen kød. Spændende. Ja måske man skulle prøve Thailand en gang. Gran Canaria levner slke muligheder for LCHF:-)

  Svar
 3. Hej Jane.

  Jeg føler ivrigt med:) Hvad hedder det hotel I boede på – både på Krabi og Koh Lanta? Jeg sidder nemlig og lurer på om vi skulle afsted i december… :)

  Kh. Camilla.

  Svar
 4. “Tilladelse” er jo også så firkantet igen, da det jo er forældrenes eget valg og vurdering i sidste instans -. men bakker op om det gør de ikke – netop pga. en evt. signalværdi!
  Selv har jeg børnerelateret job hvor det helst ses at man afholder ihvertfald sommerferien i den periode hvor de fleste børn også har ferie – ellers kunne man måske også have været fristet over evne, da det er dyrt i ugerne 27-32 :)
  Min søn har haft massive læsevanskeligeheder i hele indskolingen, så der ville jeg nok alene af den grund have været betænkelig. Men ellers er jeg enig med dig i at når børnene ligger “normalt” fagligt og socialt vil de klare den :)

  Svar
 5. Det hvor mine børn går i skole kan man ikke få tilladelse til at tage dem ud af skolen udenfor de fastlagte ferier mere end højst en uge – uanset om de går i 0. eller 9. klasse. Dette for at imødegå en tendens der har været til at mange valgte at rejse på andre tidspunkter, da det ofte er dyrere i skolernes sommerferie.
  Det er selvsagt forældrenes eget valg og vurdering – men et irrelevant spørgsmål er det ikke når børnene er skolepligtige :)

  Svar
  • På mine børns skole bakker skoleledelsen heldigvis op om, at familier rejser ud med deres børn, fordi børnene ofte lærer mere i den periode end de ville, hvis de havde været tilbage i skolen. Sådan lød i hvert fald skolelederens svar, da jeg meldte ungernes ferie på skolekontoret.
   Jeg tror dog altid, jeg vil kigge på mine børn og se om det giver mening at tage dem ud. Både ift. hvordan de klarer sig fagligt men også med tanke på det signal, man sender ved at gøre det. Særligt det sidste kan jeg være betænkelig ved.

   Svar
  • Ja, helt ærligt, Jane. Nu kan du ligeså godt skrive dem op til kontanthjælp, for du har lige ødelagt deres muligheder for at uddanne sig til noget som helst ved at holde dem fra skolen 14 dage. Ravnemor, siger jeg bare. Troede helt ærligt du var ligeså fejlfri som vi andre. Øv… ;)

   Svar
   • Deres far er jo medlem af Mensa og man må saftsuseme håbe, at han har givet noget videre. For ellers har du ret, så ser det sort ud ;-)

    Svar
    • Mon ikke der så er røget et par gode gener videre til de “fortabte” små? Er sikker på dine børn nok skal klare sig. -Og samvær med sine forældre på ferie er kun guld værd.:)

     Svar
 6. Hvor er det sjovt at se feriebilleder, hvor man selv har nogle der ligner. Vi er også blevet vilde med Thailand, vi tager dog derud i august pga priserne og ikke så mange turister.
  Nu glæder jeg mig allerede til at komme afsted igen.

  Svar
 7. Åh hvor er jeg misundelig. Vi var sidste pr i netop Krabi og efter vores mening overskønne Koh Lanta som var en lise for sjælen. Jeg drømmer mig tilbage men må nok vente. Som et plaster på såret glæder jeg mig til skøn inspiration fra dig igen :-)

  Svar
 8. Aahh…. Har været i Ao.nang /Krabi mange gange fra før helvede brød løs og turisterne kom i bundter, tænk der var ikke asfalteret og palmerne stod der hvor kokosnødderne selv havde slået rødder, det var sidst i 90 ‘ erne . Følgende år blev alt forandret, asfalt, og pludselig et år var palmerne trukket op og sat på lige rækker på en mosaikstrandpromenade bvvrd ….. Charmen svandt noget, men vandet , solen, Poda mv mv er da stadig skønt. Når man ser dine billeder kan man dufte stedet …. Også kæmpetræet.
  Måske skulle man prøve igen lidt nordpå. ! Pas på dit lille sted ellers går dt som Ao Nang.

  Svar
 9. Åh, nu drømmer jeg mig tilbage!! Jeg har stået LIGE DER ved det tudsegamle træ hvor Silas og Vega står – har helt samme billede af mig lige der med lille vom på og Alfred flydende rundt indvendigt :-)
  Og vi tog også vandreturen igennem skoven og mødte endda en rigtig VILD skildpadde – uuuh!
  Og så er jeg helt sikker på jeg har set lige præcis den mand der med kosten! Åh, minder minder :-)
  Glæder mig til at se flere billeder!
  Knus.

  Svar
 10. Kære Jane,
  Tak for endnu et skønt ferieklip ;-)
  Ser virkelig lækkert og afslappende ud. Skal vi til Thailand igen, vil vi helt sikkert også planlægge rejsen selv.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 11. Det lyder bare så skønt, og præcis som det vi har brug for i vores familie. Vil du fortælle lidt om hotel-navn, priser på fly og hotel, taxiture og at leve der i 14 dage? Jeg drømmer så meget om at vi tør gøre det der med at klare det hele selv og være væk fra alt og alle, men ingen af os har prøvet det og tænker nok bare at vi bliver snydt hvis vi gør det selv.
  Fantastisk at du er hjemme igen, du har været savnet i mit daglige blog-fix. Men skønt at lchf-forum kom op at køre inden du rejste.
  Kh Berit Filstrup

  Svar
 12. Hei
  Tusen takk for en deilig blogg post :) Jeg sitter med knall rosa neglelakk i forsøk på å friske opp denne kalde dagen her Norge. Sammen med min strikkejakke over genseren for å holde varmen. Hører på musikk fra Hoffmaestro en sang som heter Memories in blue. Så finner jeg denne posten på bloggen din. Det kunne ikke past bedre. Jeg drømmer meg bort, og vet hvor jeg skal gå inn å lete hvis jeg får penger nok til å reise til Thailand. Jeg har også to barn. Kunne du beskrevet litt om forberedelser man må hensynta? Vaksiner osv.?

  Tusen takk for denne flotte bloggen :)

  Hilsen Cecilie

  Svar
 13. Dejlige billeder, og dejligt du er hjemme :)

  Jetlag og den ubarmhjertige sol, det er vist det, der holder mig fre Thailand endnu. Det er i hvert fald ikke de smukke strande, det er helt sikkert :)

  Svar