Thai basilikum kylling er en super dejlig hverdagsret med få ingredienser. Det er en klassisk thailandsk ret, som ofte også kan findes på menukortet på thailandske restauranter både i Danmark og i udlandet og selvfølgelig i Thailand, hvis man er så heldig at have en rejse planlagt dertil.
Thai basilikum kylling
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst (eller endnu bedre lårkød uden skind og ben)
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt thai-basilikum
- 1 rød peberfrugt
- 0,5 rød chili snittet
- 2 spsk østerssauce
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 tsk fiskesovs
- 1 tsk sødning
- 2 æg stegt som spejlæg
- kokosolie uden smag til stegning
- 400 g blomkålsris
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mindre stykker.
- Hak hvidløget fint.
- Skær peberfrugten i strimler.
- Opvarm kokosolie på en pande.
- Steg kødet i et minuts tid, til det begynder at tage farve, tilsæt hvidløg og peberfrugt og steg lidt videre.
- Tilsæt østerssauce, soja, fiskesovs og sødning og lad det tykne lidt.
- Tilsæt basilikumsbladene og lad dem falde sammen.
- Server med blomkålsris og evt. et spejlæg på toppen, drys med chili.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har toppet min Thai basilikum kylling med æg. Det giver retten lidt ekstra protein og fedt. Og hvis du ikke steger dit spejlæg alt for længe, giver den bløde blomme også en lækker cremethed til retten.
Pad Krapow Gai
En klassisk thailandsk Pad Krapow bliver lavet med enten kyllingekød eller svinekød vendt sammen med chili, hvidløg, sojasauce, fiskesovs og thai-basilikum eller hellig basilikum. Hvis det er svært at opdrive kan du til nøds også bruge almindelig basilikum, det giver naturligvis bare en lidt anden smag til retten. Og ‘Gai’ betyder kylling, som også er det jeg har brugt her i denne opskrift.
Lav din egen version af Pad Krapow
Pad Krapow kan faktisk laves præcis, som du gerne vil og derfor giver jeg dig her en række tips til, hvordan du kan udskifte nogle af ingredienserne og lave din egen version af Pad Krapow.
I stedet for kyllingebryst, kan du også vælge at bruge hakket kyllingekød. Du kan også bruge svinekød enten hakket eller i strimler, hvis du foretrækker det.
Jeg har tilføjet rød peberfrugt til retten. Du kan også bruge grønne bønner, snittet spidskål, broccoli, blomkål, spinat eller en anden grøntsag.
Og så kan du faktisk også vælge enten at lave ægget som pocheret æg eller røræg, hvis du hellere vil have det.
Har lavet det mange gange efterhånden.
Det er en super ret fordi man i princippet kan bruge hvad man har i køleskabet👌🏼
Jeg elsker du udover selve opskriften, giver flere ideer og muligheder, det betyder flere opskrifter i en fantastisk.