Thai basilikum kylling (Pad Krapow Gai)


Thai basilikum kylling er en super dejlig hverdagsret med få ingredienser. Det er en klassisk thailandsk ret, som ofte også kan findes på menukortet på thailandske restauranter både i Danmark og i udlandet og selvfølgelig i Thailand, hvis man er så heldig at have en rejse planlagt dertil.

Thai basilikum kylling (Pad Krapow Gai)

Thai basilikum kylling

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
(Pad Krapow Gai)
2
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mindre stykker.
  • Hak hvidløget fint.
  • Skær peberfrugten i strimler.
  • Opvarm kokosolie på en pande.
  • Steg kødet i et minuts tid, til det begynder at tage farve, tilsæt hvidløg og peberfrugt og steg lidt videre.
  • Tilsæt østerssauce, soja, fiskesovs og sødning og lad det tykne lidt.
  • Tilsæt basilikumsbladene og lad dem falde sammen.
  • Server med blomkålsris og evt. et spejlæg på toppen, drys med chili.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg har toppet min Thai basilikum kylling med æg. Det giver retten lidt ekstra protein og fedt. Og hvis du ikke steger dit spejlæg alt for længe, giver den bløde blomme også en lækker cremethed til retten.

Pad Krapow Gai

En klassisk thailandsk Pad Krapow bliver lavet med enten kyllingekød eller svinekød vendt sammen med chili, hvidløg, sojasauce, fiskesovs og thai-basilikum eller hellig basilikum. Hvis det er svært at opdrive kan du til nøds også bruge almindelig basilikum, det giver naturligvis bare en lidt anden smag til retten. Og ‘Gai’ betyder kylling, som også er det jeg har brugt her i denne opskrift.

Lav din egen version af Pad Krapow

Pad Krapow kan faktisk laves præcis, som du gerne vil og derfor giver jeg dig her en række tips til, hvordan du kan udskifte nogle af ingredienserne og lave din egen version af Pad Krapow.

I stedet for kyllingebryst, kan du også vælge at bruge hakket kyllingekød. Du kan også bruge svinekød enten hakket eller i strimler, hvis du foretrækker det.

Jeg har tilføjet rød peberfrugt til retten. Du kan også bruge grønne bønner, snittet spidskål, broccoli, blomkål, spinat eller en anden grøntsag.

Og så kan du faktisk også vælge enten at lave ægget som pocheret æg eller røræg, hvis du hellere vil have det.

Har du brug for hjælp og støtte?

Så kig indenfor i min MadbandittenPLUS-klub. De første 7 dage er helt gratis.

Brug vores lukkede spørgeside til at stille spørgsmål til mig og jeg hjælper dig så godt, jeg kan. Der er med garanti mange, der bakser med de samme ting, du gør. Du er ikke alene🥰

Herudover får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Thai basilikum kylling (Pad Krapow Gai)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Har lavet det mange gange efterhånden.
    Det er en super ret fordi man i princippet kan bruge hvad man har i køleskabet👌🏼

    Svar
  2. Jeg elsker du udover selve opskriften, giver flere ideer og muligheder, det betyder flere opskrifter i en fantastisk.

    Svar