Thai basilikum kylling (Pad Krapow Gai)


Thai basilikum kylling er en super dejlig hverdagsret med få ingredienser. Det er en klassisk thailandsk ret, som ofte også kan findes på menukortet på thailandske restauranter både i Danmark og i udlandet og selvfølgelig i Thailand, hvis man er så heldig at have en rejse planlagt dertil.

Thai basilikum kylling (Pad Krapow Gai)

Thai basilikum kylling

Føj til favoritter Udskriv Pin
(Pad Krapow Gai)
2
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mindre stykker.
  • Hak hvidløget fint.
  • Skær peberfrugten i strimler.
  • Opvarm kokosolie på en pande.
  • Steg kødet i et minuts tid, til det begynder at tage farve, tilsæt hvidløg og peberfrugt og steg lidt videre.
  • Tilsæt østerssauce, soja, fiskesovs og sødning og lad det tykne lidt.
  • Tilsæt basilikumsbladene og lad dem falde sammen.
  • Server med blomkålsris og evt. et spejlæg på toppen, drys med chili.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg har toppet min Thai basilikum kylling med æg. Det giver retten lidt ekstra protein og fedt. Og hvis du ikke steger dit spejlæg alt for længe, giver den bløde blomme også en lækker cremethed til retten.

Pad Krapow Gai

En klassisk thailandsk Pad Krapow bliver lavet med enten kyllingekød eller svinekød vendt sammen med chili, hvidløg, sojasauce, fiskesovs og thai-basilikum eller hellig basilikum. Hvis det er svært at opdrive kan du til nøds også bruge almindelig basilikum, det giver naturligvis bare en lidt anden smag til retten. Og ‘Gai’ betyder kylling, som også er det jeg har brugt her i denne opskrift.

Lav din egen version af Pad Krapow

Pad Krapow kan faktisk laves præcis, som du gerne vil og derfor giver jeg dig her en række tips til, hvordan du kan udskifte nogle af ingredienserne og lave din egen version af Pad Krapow.

I stedet for kyllingebryst, kan du også vælge at bruge hakket kyllingekød. Du kan også bruge svinekød enten hakket eller i strimler, hvis du foretrækker det.

Jeg har tilføjet rød peberfrugt til retten. Du kan også bruge grønne bønner, snittet spidskål, broccoli, blomkål, spinat eller en anden grøntsag.

Og så kan du faktisk også vælge enten at lave ægget som pocheret æg eller røræg, hvis du hellere vil have det.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Thai basilikum kylling (Pad Krapow Gai)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg elsker du udover selve opskriften, giver flere ideer og muligheder, det betyder flere opskrifter i en fantastisk.

    Svar