Thai kyllingesalat er en virkelig nem og velsmagende salat med smag af thailand. Kyllingen er marineret i en skønneske marinade med citrongræs, hvidløg, fiskesovs og gurkemeje, faktisk næsten den samme som jeg har brugt i kylling Satay med peanutdip, hvor kyllingen dog er kommet på spyd.
Peanutdressingen er også næsten den samme, men her er det altså blevet til en thai kyllingesalat, hvor den anden kylling satay måske er lidt mere børnevenlig. Denne dressing er også virkelig lækker til fx thai-kylling i salatbåde eller salatruller.
Thai kyllingesalat med peanutbutterdressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Kylling i marinade
- 1 stængel citrongræs
- 2 fed hvidløg
- 0,5 tsk gurkemeje
- 1 tsk sødning fx Sukrin Gold
- 1 spsk fiskesovs
- 1 spsk olivenolie eller sesamolie
- 300 g kyllingebryst
Peanutdressing
- 1 tsk olivenolie
- 2 tsk rød karrypasta
- 1 dl kokosmælk
- 40 g peanutbutter crunchy
- 2 tsk sødning fx Sukrin Gold
- 2 tsk fiskesovs smag til
- limesaft smag til
Sådan gør du
Marinade (start gerne dagen før)
- Snit citrongræs og hvidløg helt fint.
- Bland citrongræs og hvidløg sammen med gurkemeje, sødning, fiskesovs og olie i en skål.
- Vend kyllingen med marinaden og kom låg på skålen, eller kom det hele i en frysepose, og i køleskabet. Lad det gerne marinere natten over eller minimum 30 min.
Kylling
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg kyllingen i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden over.
- Steg kyllingen ca. 20minutter til den er gennemstegt.
Peanutdressing
- Opvarm olivenolien i en lille gryde.
- Kom karrypastaen i og svits iet minuts tid til det begynder at dufte.
- Tilsæt kokosmælk, peanutbutter, fiskesovs og sødning og lad det simre i et par minutter.
- Smag til med limesaft og juster evt. med mere sødning eller fiskesovs.
Salaten
- Skær agurken i tynde strimler med en tyndskræller.
- Bræk eller skær salaten i mindre stykker.
- Snit rødløget i tynde skiver.
- Hak peanuts og krydderurter groft.
- Fordel salat og agurk i to skåle.
- Skær kyllingen i tern eller strimler og fordel den mellem skålene.
- Drys med krydderurter, peanuts og chili og server dressingen til.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Thaisalater -yum!
Jeg elsker jo thai-salaterne og har snart lavet så mange forskellige varianter af dem, at jeg næsten selv har mistet overblikket. Der er både med kylling og med oksekød og med den lækre sur-søde-dressing. Denne Thai kyllingesalat udmærker sig ved den lækre peanutdressing som bare altid er en vinder.
Har du egentlig set, at jeg har lavet en ny samling med alle mine asiatiske opskrifter? Så er det jo nemt at gå på opdagelse i dem, hvis man en dag har lyst til mad fra varmere himmelstrøg.
Høres fantastisk ut og må prøves 😍