Thai kyllingesalat med peanutbutterdressing


Thai kyllingesalat er en virkelig nem og velsmagende salat med smag af thailand. Kyllingen er marineret i en skønneske marinade med citrongræs, hvidløg, fiskesovs og gurkemeje, faktisk næsten den samme som jeg har brugt i kylling Satay med peanutdip, hvor kyllingen dog er kommet på spyd.

Peanutdressingen er også næsten den samme, men her er det altså blevet til en thai kyllingesalat, hvor den anden kylling satay måske er lidt mere børnevenlig. Denne dressing er også virkelig lækker til fx thai-kylling i salatbåde eller salatruller.

Kylling satay salat, en lækker thaisalat med peanutdressing

Thai kyllingesalat med peanutbutterdressing

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Kylling i marinade

Peanutdressing

Salat

  • thai-basilikum
  • frisk koriander
  • 30 g peanuts
  • 200 g agurk
  • 50 g rødløg
  • 100 g salat fx romaine eller iceberg
  • evt. rød chili i skiver

Sådan gør du

Marinade (start gerne dagen før)

  • Snit citrongræs og hvidløg helt fint.
  • Bland citrongræs og hvidløg sammen med gurkemeje, sødning, fiskesovs og olie i en skål.
  • Vend kyllingen med marinaden og kom låg på skålen, eller kom det hele i en frysepose, og i køleskabet. Lad det gerne marinere natten over eller minimum 30 min.

Kylling

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden over.
  • Steg kyllingen ca. 20minutter til den er gennemstegt.

Peanutdressing

  • Opvarm olivenolien i en lille gryde.
  • Kom karrypastaen i og svits iet minuts tid til det begynder at dufte.
  • Tilsæt kokosmælk, peanutbutter, fiskesovs og sødning og lad det simre i et par minutter.
  • Smag til med limesaft og juster evt. med mere sødning eller fiskesovs.

Salaten

  • Skær agurken i tynde strimler med en tyndskræller.
  • Bræk eller skær salaten i mindre stykker.
  • Snit rødløget i tynde skiver.
  • Hak peanuts og krydderurter groft.
  • Fordel salat og agurk i to skåle.
  • Skær kyllingen i tern eller strimler og fordel den mellem skålene.
  • Drys med krydderurter, peanuts og chili og server dressingen til.

Noter

Dressingen kan fint laves dagen før, så skal den bare lige varmes op inden servering, da den størkner. Grøntsagerne kan selvfølgelig fint udskiftes. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Thaisalater -yum!

Jeg elsker jo thai-salaterne og har snart lavet så mange forskellige varianter af dem, at jeg næsten selv har mistet overblikket. Der er både med kylling og med oksekød og med den lækre sur-søde-dressing. Denne Thai kyllingesalat udmærker sig ved den lækre peanutdressing som bare altid er en vinder.

Har du egentlig set, at jeg har lavet en ny samling med alle mine asiatiske opskrifter? Så er det jo nemt at gå på opdagelse i dem, hvis man en dag har lyst til mad fra varmere himmelstrøg.

Thai kyllingesalat med peanutdressing sataymarineret kylling

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Thai kyllingesalat med peanutbutterdressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?