Thai kødboller i karry er en slags kylling i karry møder boller i karry og da begge de oprindelige retter jo er skønne giver en kombination jo perfekt mening. Her er thai kødbollerne er lavet af hakket kyllingekød og serveret i en lækker karrysovs til blomkålsris. Det kunne godt gå hen og blive en ny klassiker herhjemme.
Ingredienslisten er lidt lang, men lad dig ikke slå ud. Det meste er krydderier og smagsgivere. Der er ikke det store snittearbejde. Og blomkålsrisene kan du hurtigt rive i foodprocessoren, hvis du ikke har købt dem klar til brug.
Ingredienser
- 500 g hakket kyllingekød
- 1 spsk frisk koriander hakket
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvid peber
- 1 tsk chiliflager
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 forårsløg fintsnittet
- 1 æg
- 2 spsk pofiber
- smagsneutral kokosolie til stegning
Karrysauce
- 400 ml kokosmælk
- 2 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 50 g løg finthakket
- 1 fed hvidløg revet/hakket
- 1 spsk frisk ingefær revet
- 1 stængel citrongræs finthakket
- 2 spsk rød karrypasta
- 1 tsk gurkemeje
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk fiskesovs
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk Sukrin Gold
- 2 spsk risvineddike
Topping og tilbehør
- 40 g cashewnødder ristede
- frisk koriander
- 600 g blomkålsris
- evt. pak choy / bok choy
Sådan gør du
- Rør kyllingekødet sammen med resten af ingredienserne.
- Form massen til små kødboller.
- Opvarm kokosolie på en stor pande og steg kødbollerne, til de er næsten færdigstegte. Læg dem til side et øjeblik.
Karrysovs
- Kom lidt mere kokosolie på panden og sauter løg og hvidløg, til de bliver klare i farven.
- Tilsæt ingefær og citrongræs og steg med i et øjeblik.
- Tilsæt rød karry og gurkemeje og lad det stege med, til det begynder at dufte.
- Hæld bouillon, kokosmælk, soja/tamari, fish sauce, sesamolie, eddike og sukrin ved og lad det koge op.
- Kom kødbollerne tilbage i saucen og lad retten simre i ca. 10 minutter.
- Smag til med sojasauce, fiskesovs, Sukrin Gold og risvinseddike.
- Server med blomkålsris, frisk koriander og ristede cashewnødder og evt. med stegt eller dampet bok choy til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er forskelen på karry og karrypasta?
Karry og karrypasta, hvordan er det nu, kan det erstatte hinanden, og hvad er egentlig forskellen?
Karrypasta er en mere våd og frisk karry. Den bruges ofte i det thailandske køkken. Karrypasta findes både en i rød, grøn og gul karrypasta. Den røde karrypasta er den mest brugte. Den består primært af rød chili og derudover koriander, spidskommen, citrongræs, ingefær og hvidløg. Det er også den røde karrypasta, der er brugt i denne her ret. Man kan sagtens lave karrypasta selv men jeg køber det altså bare.
Den gule karrypasta får den flotte gule farve af gurkemeje. Derudover er der også en lille smule chili i sammen med hvidløg, citrongræs, galangarod, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel.
Den grønne karrypasta er lavet af grønne chilier, koriander, citrongræs, hvidløg, kaffirlime, spidskommen og gurkemeje.
Karry, altså krydderiblandingen som består af stødte krydderier, findes også i mange forskellige blandinger. Denne her slags “tørre” karry bruges ofte i det indiske køkken.
Hvis du går meget op i karry, vil jeg faktisk anbefale at du smager dig frem og blander din egen ud fra dine præferencer. Karryblandingen består som regel af krydderierne kardemomme, kanel, nellike, sennepsfrø, bukkehornfrø, spidskommen, cayennepeber, sort peber, korianderfrø, fennikelfrø, gurkemeje, stødt ingefær, allehånde og muskatnød.
Hej Jane.
Hvor meget hvidløg skal der bruges i sovsen? Det står ikke på ingrediens listen, kun i ‘how to’.
Hov, godt spottet. Det er hermed rettet :)
Hej Jane,
Hvis man ellers spiser den slags, kan jeg så erstatte Pofiber med hvedemel? På forhånd mange tak – og tak for en dejlig blog.
Vh.
Ja helt sikkert. Så laver du dem bare som du normalt vil lave kødboller👍🏼
Jeg har ikke lavet kødboller før, så er forholdet med hvedemel mon det samme som med pofiber? Altså mængde? På forhånd mange tak.
Hehe jamen der kommer jeg til kort, for jeg tror aldrig jeg har lavet kødboller med hvedemel😅 Umiddelbart tænker jeg 1-2 spsk men jeg aner det ikke.
Prøv evt. at slå en ‘normal’ opskrift på frikadeller eller lign. op og se hvilken mængde/forhold, der er brugt der. Det er nok det sikreste :)
Tusinde tak!
Hvedemel kan man også godt springe over! Bland 500 g hakket kylling med 1 æg, og kør ellers krydderierne i. Det er nok, og de holder sammen. Jeg har ikke prøvet netop denne opskrift, men har en anden med indiske boller i karry. Det bliver så godt!