Thai-inspireret suppe med skjult blomkål


Når jeg laver suppe med blomkål bruger jeg ofte thai-inspirerede smage, for det kamuflere blomkål fuldstændig genialt.

Suppe med blomkål - blomkålssuppe thai-style LCHF

Thai-inspireret suppe med skjult blomkål

4 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
40 minutter

Ingredienser

Pynt

 • frisk koriander hakket
 • Thai-basilikum hakket

Fyld

Sådan gør du

 • Opvarm kokosolien i bunden af en suppegryde og steg løgene bløde heri sammen med hvidløg og karrypasta, så karrypastaen ristes og den gode smag kommer frem. Løgene skal steges blanke men ikke brunes, så rumster godt rundt.
 • Tilsæt citrongræs, chili og ingefær og sauter det godt rundt.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og lad suppen koge op. Lad den simre i 20-25 minutter eller indtil blomkålsstykkerne er møre.
 • Smag til og juster smagen med ekstra fishsauce, sødning eller salt/tamari. Alt efter hvor du synes, den mangler.
 • Blend nu suppen godt med stavblenderen direkte i gryden. Hæld den herefter i skåle (som evt. har en opvarmet rest kød/fisk i bunden) og pynt med hakket koriander og thai-basilikum, hvis du har. Der skal ikke spares på urterne her.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Suppe med smag af Thailand

Vi har rejst en del i Thailand og i Asien, så de aromatiske smage derude fra er egentlig nogle, vi allesammen er godt vænnet til. Og har et virkelig positivt anker til ikke mindst. Selv ungerne elsker smagene derude fra.

At de gode smage så samtidige er geniale til at få tømt grøntskuffen i køleskabet, er jo kun et plus. Som her blomkål, som virkelig kamuflerer sig fuldstændig ind i suppen uden at lugte eller smage mærkeligt.

Skjulte grøntsager i suppe

Suppen smager megadejligt, og ungerne var vilde med den. Ingen af dem spottede at den cremede konsistens kom fra blomkål, som de begge tror, de ikke kan lide tilberedt. Det er ikke, fordi jeg synes, man skal snyde mad i børn, som de har sagt, de ikke bryder sig om, men lige her ser jeg igennem fingre med det.

Prøv denne suppe med blomkål – selv folk, der ikke kan lide blomkål, vil kunne lide den! Imens suppen nedkøler og bliver klar til spisning, kan du jo lige tage et billede af den (eller lade være!). Du kan også lede efter mere inspiration til suppe, i mit store suppe-katalog lige her.

Suppe med blomkål - blomkålssuppe thai-style LCHF
Suppe med blomkål - blomkålssuppe thai-style LCHF

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Thai-inspireret suppe med skjult blomkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Mere sødning synes jeg er mest oplagt. Og ellers skal du prøve at bruge lidt græskar i, fx hokkaidogræskar. Udover at det giver en skøn konsistens, giver det også lidt ekstra sødme.

   Svar
   • Mange tak.

    Havde smidt lidt ekstra chili i, men tænker sødning havde været bedre. Knægten ville ikke spise den fordi den var for spicy – jeg elskede den til gengæld.

    Svar
 1. 4 stars
  Har prøvet at lave den idag. Det er en keeper. Tak for opskriften🌷
  Næste gang vil jeg prøve at komme peberfrugtetern i så der kommer lidt mere fyld i end kun kylling og krydderurter.

  Svar
 2. jeg er så ked af at man ikke kan printe dine opskrifter direkte, som man kan med de fleste andre..så man slipper for at skulle printe reklamerne med… lilian

  Svar
  • Åh ja, jeg ved det. Vi er ved at bygge madbanditten helt om og den nye side lanceres senere på året. Der bliver bedre funktioner som fx print og generelt bedre brugervenlighed :)

   Svar
 3. Hej Jane. Hvordan ser det lige ud med spirer (lucerne, broccoli m.m.) i LCHF kosten – det kan jeg ikke lige finde noget om nogen steder. Håber du kan hjælpe mig :) På forhånd tak. Hilsen Charlotte

  Svar
 4. Hej Jane
  Har fulgt med et par år og er rigtigt glad for LCHF. Jeg er begyndt at lege med selv at spire linser, bønner og broccoli, men er nu blevet i tvivl. Bønner går vel, men hvad med linser?
  På forhånd tak
  Kristina

  Svar
 5. Hej Jane.
  Kan man bruge sukrin eller stevia i stedet for kokussukker/plamesukker?
  Synes der skal investeres i så mange ting, når man lige er startet på LCHF, så tænkte man kunne bruge de samme lidt?
  Mvh Lone

  Svar
 6. Jane – kan man udelade fishsauce/ erstatte fishsauce? min mand er allergisk over for bløde skaldyr, men jeg vil egentlig gerne prøve opskriften alligevel.

  Svar
 7. Oi, det er da rigtig spennende! Hvad for et forlag, om jeg må spørre? Jeg endte opp med at købe din sisdte bog i IBooks , og jeg har allerede lest den ud! Jeg skal nok læse den om igen, og jeg kan bare ikke vente med å prøve flere av dine lækre oppskrifter! Så igen, tusind tak for inspiration, kunnskab og god lesning

  Svar
  • Ja, forlaget hedder Juritzen. Det er lige faldet på plads, så jeg ved ikke så meget mere. men det er i hvert fald spændende :)

   Svar
 8. Hei Jane!
  Jeg er en norsk dame som har kommet over din riktig gode blogg og har lest mye på den de siste par uger. Jeg synes du skriver meget godt, informativt og balanceret om lchf, kosthold, mad og helse. Jeg kan riktig godt lige at du ikke fremstår som fanatisk- men aligevel forteller om de helsefordele du opplæver. Jeg har akkurat lagt om til LCHF og jeg finner så mye nyttig på bloggen din. Vet du om bøkene dine blir utgitt på norsk? Det ville vært toppen! Men vurderer å bestille din siste bok fra Danmark uansett, den ser så flot ud, og jeg elsker oppskriftene dine- og den ser ud til at inneholde meget av den info jeg kan bruge. Dansk er heller ikke det sværeste for oss nordmenn at læse. Takk for en inspirerende, god og nyttig blog, jeg skal nok fortsette å følge. Hilsen Kjersti fra Norge

  Svar
  • Hej Kjersti

   Tak for dine fine ord :)

   Min første bog (Spis dig mæt & glad) er faktisk netop blevet solgt til et norsk forlag men det er helt nyt, så jeg ved ikke, hvornår de planlægger at udgive den i Norge. :)

   Svar
 9. Selvfølgelig skal man ikke snyde børn (og mænd) til at spise noget de ikke kan lide, meeeen nogen gange er det nødvendigt for den gode smag skyld ;) Herhjemme skulle en hvis herre bare vide hvor tit der feks er løg i maden :D

  Svar
 10. Wow, hvor ser det godt ud! Jeg elsker blomkål i alle former og tilberedninger, så den suppe må klart prøves! Håber, I får en rigtig skøn ferie, når I kommer så langt – det må siges at være velfortjent :-)
  Vh Louise

  Svar