Thai Beef Salad


Jeg er vild med thai beef salad og spiser det altid, når vi er i Thailand. Men hvorfor ikke også herhjemme? Den er genial at lave, og fyldt med godt med protein og smagen er både stærk og aromatisk. Jeg er jo vild med de urter for pokker.

Thai Beef Salad

Thai Beef Salad

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Salat

Sådan gør du

 • Skær oksekødet i mindre stykker.
 • Opvarm kokosolie på panden og sauter hvidløg, chili og ingefær heri.
 • Brun nu kødet og tilsæt tamari, når det er brunet på alle sider.
 • Bland salaten og anret på tallerken. Vend urterne rundt heri.
 • Lad kødet afkøle inden du fordeler det ovenpå salaten.  
 • Bland limesaft og sesamolie og stænk henover. Drys med lidt ekstra urter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Thai beef salat – den spontane version

Foruden kødet spiller krydderurterne en central rolle i den gode smag. Og det gør ingredienserne til dressingen jo sådan set også. Okay, så måske kan man ikke skille det ad.

Thai beef salat smager jo netop godt pga den lækre marinade/dressing OG de gode urter, som jo i det her tilfælde er mine to favoritter: Koriander og mynte. Grøntsagerne synes jeg derimod godt, du kan variere efter hvad du lige har adgang til.

Urtehave på terrassen

Vi bor på 1. sal i en villa og ejer egentlig en halv have. Det er dog mest ungerne, der bruger den. Som udpræget foodie-familie burde vi jo ellers have en stor nyttehave og dyrke alt muligt selv, men sandheden er, at det gør vi bare overhovedet ikke.

Hvert år taler vi om, at “næste år skal vi dyrke det ene og det andet”, men det ene år ligger haven i ruiner pga. ombygning, det næste år er vi bortrejst det meste af sommeren, og sådan er listen af undskyldninger næsten uendelig.

Sidste sommer udvidede vi vores terrasse (altså den, der er heroppe på førstesalen) fra 7 m2 til 17 m2 efter en ombygning. Det er superfedt, men det bringer os ikke oftere ned i haven, kan jeg afsløre.

Til gengæld er det endelig lykkes mig at få en omgang friske urter derud. Som jeg 7-9-13 ikke har slået ihjel endnu.

Min yndlingsurt at dyrke er mynte, for den gror som ukrudt og er næsten umulig at slå ihjel. Og så elsker jeg den i både mad og greenies. To andre favoritter er persille og koriander, og de er faktisk også ret taknemmelige at have med at gøre.

Men store mængder mynte og koriander indenfor rækkevidde betyder også, at jeg nu kan lave spontane thai-inspirerede salater. Som fx denne spontane thai beef salad.

Thai Beef Salad
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Som sagt, dette er lynversionen. Vil du gerne have lidt mere ægte thai-salad-smag, så tjek disse to:

Thai Chicken Salad med hvidkål

Spicy spidskålssalat

Men øhm, sådan en omgang thai salat er jo i den magre ende, når vi på LCHF gerne spiser fedt for god mæthed. I Mæt & Slank med LCHF har jeg en koriander-mynte-pesto, som jeg plejer at hælde over også, men den var ikke på lager denne gang. Vi så det som en kærkommen lejlighed til at spise en ganske alvorlig dessert bestående af vaniljeflødeskum med bær. Jeg hørte ingen klager fra familien omkring dette.

Flødeskum med bær - LCHF-dessert

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Thai Beef Salad”

 1. Kære Jane.
  Tak for din meget lange kommentar/udredning. Det er rigtig, at vi har mødtes til et af dine foredrag og at jeg har kørt lidt incognito herinde på din blog. Jeg havde rigtig meget lyst til at give dig mit kort, men tænkte, at det er der RIGTIG mange andre der også gerne vil, og så blev jeg også fejet lidt af banen af en anden super hardcore LCHF fan, som jeg gav plads i stedet for, da jeg tænkte at du ligesom mig gerne ville hjem til dine børn.
  Jeg har en stor identifikation, når jeg læser dine blogs. Ikke kun omkring mad, men i den grad også i temperament, personlighed og værdier. Det er sikkert også derfor LCHF passer så godt til mig. Tak for anerkendelsen og motivationen. Det er så rart. Det skal nok blive godt. Det ved jeg nu.
  Kh.
  Kristina

  Svar
  • Man må altid gerne give mig sit kort :)
   Dejligt at du føler, du er godt på vej. Det er jeg glad for at høre.

   Svar
 2. Hej Jane,
  Elsker at du har fået gjordt så man kan se hvor mange kommentarer der er skrevet – Tak :)

  Svar
 3. Hej Jane!
  Helt igennem fantastisk blog!
  Du har en skøn måde at formulere dine budskaber på og sikke nogle lækre opskrifter -Mums!
  LCHF er en helt ny verden for mig, men jeg er allerede vild med ideen :) Og mine børn synes det er skønt at få lækre rester fra gårsdagens aftensmad, med i madpakkerne næste dag = nemt!
  Jeg læste et andet sted, her på bloggen, at majs ikke er godt, da kroppen vil opfatte det som sukker.. Det er ok, jeg bryder mig ikke meget om majs alligevel ;) Men hvad så med ærter? Jeg er nemlig pjattet med friske ærter!!
  Mvh Kristina

  Svar
 4. Kære Jane.
  Jeg ved ikke, hvor jeg skal skrive dette, så jeg skriver under den lækre Thai Beef Salad. Jeg købte i sin tid “Spis dig mæt og glad”. Først og fremmest fordi jeg gerne ville tabe mig. Vægttab har jeg altid kæmpet med og gentagen yoyo-vægt og er pænt træt af, at vægt og mad skal fylde så meget på en kontrolleret og fikseret måde. Den anden grund til at jeg købte bogen var løftet om mæthed. Jeg har aldrig fulgt noget kostregime uden at være kronisk sulten. Da jeg begyndte at spise LCHF blev jeg naturlig mæt. Især morgenmaden med æg, fuldfed ost og et par skiver skinke. Wow! Bagsiden af medaljen i forhold til LCHF var, at jeg tog ret meget på. Og det var jo ikke meningen. Men så læste jeg “Spis dig mæt og slank”. Og først nu har jeg egentlig fattet, hvad jeg skal gøre, hvis jeg gerne vil spise LCHF og tabe mig. Nogle vil måske sige “daaaahhaa”, men det er faktisk først nu, at jeg forstår, at jeg ikke kan spise LCHF brød og kager samt snacks for en stund, hvis jeg gerne vil tabe mig. Jeg spiste jo LCHF og havde en forventning om, at når det er LCHF, kan jeg jo bare spise løs af bradepandebrownien og pandekagerne. Jeg kan efter år med diæter ikke mærke min krop, mig selv og hvornår jeg er rigtig sulten. Det er virkelig ikke rart. Og det gør rigtig ondt at skulle sige farvel til mine snacks. Da jeg læste din nyeste bog, fandt jeg ud af, at der er så mange følelser forbundet med mad og dulmen af disse. Det kører bare for mig med æg til morgen, frokost med kød og fedt, og alligevel rammer jeg muren om eftermiddagen. Jeg er træt og har egentlig brug for at sove, men er på arbejde. Om aftenen når ungerne er lagt, skal jeg kompensere for et hårdt og stresset småbørnsliv med nødder, chokolade eller andet. Og andet er ikke sunde grøntsagssnacks skåret i mundrette bider. Det skal være noget, der trigger belønningssystemet. Pu-ha. Sikke en smøre det blev til.

  Tak for den nyeste bog. Hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg kun lånt den på biblioteket, fordi jeg egentlig ikke ville give den en chance eller troede, at der var noget nyt under solen. Men det var der. Så tak for at have åbnet mine øjne på en anden måde. Jeg vil give striks LCHF et forsøg og face dæmonerne i stedet for at æde dem væk…..

  KH. K

  Svar
  • Kære projektpige – først og fremmest, har vi ikke mødt hinanden til et af mine foredrag sidste år? I hvert fald tak for din lange kommentar, som jeg har summet lidt over det meste af eftermiddagen. Du er nemlig nok langt fra den eneste, som er faldet i “brownie-fælden”. Hvis vi i mange år har været på skrappe diæter, og der pludselig kommer en, der siger, at her kan vi spise ubegrænset, så vil hjernen rigtig gerne snyde os til at springe let hen over det punkt, hvor der står, at det altså gælder “grøntsager, kød og fedt”. Det glæder mig, at du har fundet hjælp og forståelse i Mæt&Slank.
   Jeg kan bare så godt følge dig i, at det er pissehamrende svært at sige farvel til mad, der giver sol og stjerner i belønningssystemet, og det er helt klassisk at mærke det om eftermiddagen og aftenen, hvor serotoninniveauet er lavt. Jeg mærker det også. Problemet er bare, at hvis jeg går i gang med spise (snacke) om eftermiddagen, så udebliver mætheden fuldstændigt. For det var ikke en sultfølelse, jeg spiste på, det var en anden følelse, og den lader sig ikke mætte af en kerneknækbrød med ost. Jeg tror, at mange i større eller mindre udstrækning har et problem med madmisbrug. Og hvis det er tilfældet, så findes svaret ikke i en ny tallerkenfordeling, energiprocentfordeling eller et nyt kostdogme. For der vil være ting, der er mulige at misbruge inden for alle kostretninger. LCHF kan måske give den fornødne ro i kroppen, til at man har overskud til at arbejde med de andre ting og “face dæmonerne”, som du selv siger. Men med erkendelsen af at løsningen på ens problemer med mad og vægt ikke skal findes på tallerkenen men et andet sted, er du virkelig nået til et nyt trin, sådan som jeg ser det.

   Det er også her, hvor man må opgive tanken om, at den ønskede bikinikrop når at indfinde sig inden sommerferien starter om 4 uger, for så længe man er under tidspres på den måde og har en “udløbsdato” på projektet, er man bare startet på en ny slankekur. Det er en proces at slutte fred og lade resultaterne indfinde sig i det tempo, kroppen er klar til at give slip.

   Og det blev også lige en lang smøre herfra, men det er et punkt, som ligger mig meget på sinde. Rigtig meget pøj pøj med det og god arbejdslyst, hvis man kan sige det sådan!

   KH. Jane

   Svar