Teriyaki sauce uden sukker


Teriyaki-sovs er en japansk marinade og smagsgiver, som smager helt afsindigt godt men som desværre er fyldt med sukker. Den kan bruges til stort set al slags kød og fisk og giver bare et kæmpe løft til de fleste retter. Lige siden jeg fik en Low Carb – Keto Teriyaki sauce i en goodie bag på Keto-konferencen i L.A. har jeg haft lyst til at lave min egen. Og den vil jeg dele med dig her i dag.

Teriyaki sovs uden sukker - opskrift på sukkerfri og Keto-venlig teriyaki sauce

Teriyaki sauce uden sukker

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 dl
|
25 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en lille gryde, kog op og lad det småsimre i ca. 15 minutter til det er tyknet lidt.
  • Da sukkeret er udeladt bliver den ikke sirupstyk, som vi kender den fra en almindelig teryakisovs.
  • Vil du gerne have den endnu tykkere, så kan saucen jævnes med en smule maizena eller agar agar. Det er selvfølgelig endnu et kompromis.
  • Hæld saucen i et lufttæt glas eller i en bøtte og lad det køle af.
  • Brug til marinade efter behov.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Teriyaki uden sukker – kompromisets kunst

Sukker er jo en fremragende smagsforstærker og det mærker man straks, man tager det ud af en opskrift. For mig, der ikke er så begejstret for brug af sødemidler, indebærer opskriften her da også lidt kompromis. Til gengæld blev smagen rigtig vellykket og det er dejligt at kunne marinere kød/fisk i den eller dryppe den over grøntsagsretter. Og det er dejligt at kunne få den gode smag fra teriyakisauce selvom man spiser Low Carb/Keto eller bare gerne vil undgå sukker.

Den er nem at lave og holder sig fint i køleskabet

Teriyaki sovs uden sukker - opskrift på sukkerfri og Keto-venlig teriyaki sauce

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Teriyaki sauce uden sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Ret længe, tænker jeg, men den er også hurtigt brugt. Jeg bruger ca. en halv portion til 1 x aftensmad, fx kylling/laks eller lign.

      Svar
  1. Jeg har prøvet Sukrin Gold nogle gange, men jeg synes det smager forfærdeligt i min mund, hvinende sødt, med en metallisk eftersmag. Ved godt at det er forskelligt fra gane til gane, men vil gerne høre om der er nogen der kan anbefale alternativer til Sukrin Gold.

    Svar
    • Åh jeg er lidt i samme båd som dig, borset fra at jeg oplever Sukrin Gold som ‘mindst slem’ af alle sukrintyperne. Kunne fibersirup fra samme producent måske være en mulighed i stedet? Jeg oplever, den har mindre bismag men vist nok lidt kulhydrater.

      Svar