Denne opskrift på Teryaki kylling i salatruller med avocado er en herlig, lille og let anretning, som er perfekt til det varme halvår. Den lækre Teriyaki marinade giver liv til de überkedelige kyllingeinderfileter og er den endda lavet på forhånd, er retten her tryllet frem på ingen tid.
Teriyaki kylling i salatruller med avocado og mynte
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst bryst eller inderfilet
- ½ dl teriyakisauce
- 2 spsk sesamfrø
- frisk mynte
- 2 forårsløg
- 100 g avokado
- smør til stegning
- salat- eller kålblade til rullerne
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mindre stykker eller brug inderfilet.
- Kom kyllingen i en frysepose og hæld marinaden derned og sørg for at marinaden bliver fordelt godt. Lad evt. kyllingen trække lidt i marinaden.
- Steg kyllingen i smør, til kyllingen er gennemstegt og karamelliseret.
- Snit forårsløgene fint og skær avocadoen i skiver.
- Rist sesamfrøene.
- Hak evt. mynten lidt.
- Fordel fyldet i salat eller kålblade og server gerne med lidt soya som dyppelse.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mine to teens er generelt begejstrerede for kylling, især hvis Søren griller. Men har jeg marineret kyllingestykkerne, som fx her i Teriyakimarinaden, er de bare et ekstra hit. Og jeg er helt på linje med dem. Jeg er ikke kæmpe kyllingefan. Jeg synes, kylling er lidt småkedeligt, og jeg synes egentlig også det mætter dårligere sammenlignet med andre typer kød. Generelt foretrækker jeg, at mit kød har lidt indbygget fedt. Desuden er kylling pivdyrt, hvis man gerne vil have økologisk.
Nogle gange ønsker jeg mig, at vi kunne starte forfra og bygge et andet fødevaresystem. Men det er jo en helt anden snak.
Denne opskrift på Teriyaki kylling gør mine ord lidt til skamme, for marinaden bærer kyllingen igennem og giver dem masser af god smag.
Interassandt, jeg synes, at de magre kødtyper som kylling og tun mætter mere end fede kødtyper.