Tequila-lime kylling


Tequila-lime kylling smager altså ikke af Tequila. Bare så vi lige har det på det rene. Den smager til gengæld af Mexico! Her er den marinerede kylling serveret med en lækker avokadosalsa, hvor jeg endda har taget mig den frihed at putte mango i. Så er der fest, hva?

Tequila-lime kylling

Tequila-lime kylling med avocadosalsa

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Tequila-lime marinade

Avokadosalsa

Sådan gør du

Tequila-lime kylling

 • Halver chilierne, fjern kernerne og hak kødet fint.
 • Hak korianderbladene fint.
 • Bland alle ingredienser til marinaden i en skål.
 • Bank kyllingerne flade
 • Læg kyllingen i marinaden og lad dem gerne marinere natten over eller bare så længe du har.
 • Grill kyllingerne ved høj varme på grillen eller på en varm pande, til de er gennemstegte.

Avokadosalsa

 • Halver avokadoerne og skær kødet i små tern.
 • Skær tomaterne i tern og knug dem fri for væske.
 • Skræl mangoen og skær kødet i små tern.
 • Hak løg og hvidløg.
 • Fjern sten fra chili og hak den.
 • Bland alle ingredienser sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kylling i Tequila-lime marinade

Det er måske ikke lige faldet dig ind at gribe tequilaflasken, når der skal laves marinade til kylling, men giv det en chance her. Tequilaen bidrager med en let røget smag og limejuicen gør, at kyllingen bliver mør og lækker. Og sammen med chili, hvidløg og koriander giver det en lækker og frisk marinade. Tequila-lime kylling er en kendt ret på Tex-Mex menukortet.

TexMex-kærlighed

Tequila-lime marinaden er en kærlig hilsen til min fortid på amerikanske texmex-restauranter. Den startede på en lidt lusket, meget tobaksindustrisponsoreret og nu lukket amerikansk bar/restaurant i Paris i 1997. Sidenhen fortsatte den på Hard Rock Café her i København, hvor jeg arbejdede som tjener, imens jeg læste på uni.

Men både det amerikanske køkken og især TexMex-køkkenet, som jeg virkelig elsker, passer bare så godt i Low Carb-livsstilen. Der er godt med kød og marinader og dressinger med masser af smag. Ofte kræver det få tilpasninger og så er måltidet lige i skabet.

Har du i øvrigt set, at jeg har samlet alle mine mexicanske/tex-mex opskrifter i en samling? Du finder den her: Mexicanske-TexMex-opskrifter.

Hvad spiser man til Tequila-lime kylling?

Jeg serverer den tequila-lime-marinerede kylling med en avokadosalsa med en smule mango i. Når jeg bruger frugt i madlavning, er der altid nogle, der er nærved at besvime af ængstelse. Jeg minder derfor om at den fint kan udelades, hvis man ikke synes, at frugt passer ind i.

Frugt er vanskeligt på Keto, hvor kulhydratindtaget skal være så lavt som muligt men på Low Carb er frugt en fin kulhydratkilde at tage ind. Og måske husker du at jeg spiser Low Carb det meste af året og Keto periodevist, når det er rette værktøj til rette opgave.

Sådan en avokado-(mango)-salsa er lidt let tilbehør til en ret som denne og jeg kunne godt finde på at have en skål med enten blomkålsris til også eller hvis jeg virkelig oppede mig, den lækre mexicanske coleslaw.

Tequila-lime kylling
Foto: Columbus Leth til LCHF Året Rundt

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Tequila-lime kylling”

 1. Tequila? Den med hatten…? Det vækker grumme minder 🙈😂

  Når det er sagt, så lyder det lækkert og skal helt sikkert prøves, men altså… er det den med hatten eller er det pengene værd at købe en dyrere?

  Svar
  • haha ja, det kan være den med hatten. Men det bliver en ret dyr ret, hvis du ikke har en flaske tequila stående bagerst i barskabet ;-)

   … eller serverer den for gæsterne efterfølgende! Puha en fest😅

   Svar