Te med ingefær og gurkemeje


Denne te med ingefær og gurkemeje er sådan en dejlig start på dagen og sætter virkelig tonen for den nye dag!

Varmende te med ingefær og gurkemeje - en supersund start på dagen! --> Madbanditten.dk

Te med ingefær og gurkemeje

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 kande
|
10 minutter

Ingredienser

Ekstra

  • smør kokosolie eller andet fedt
  • peber som drys

Sådan gør du

  • Kog vand og lad det nedkøle til 80 grader. Det skal man altid gøre med grøn te.
  • Skræl og riv ingefær og gurkemeje og riv dem fint på rivejern. Egentlig er jeg lidt i tvivl, om man behøver skrælle dem, når man bruger økologiske rødder, og det gør man givet vist ikke. Hæld de revne rødder i en tekande.
  • Bryg nu din grønne te, imens du lader revet ingefær og gurkemeje ligge i bunden af tekanden.
  • Lad teen trække i 5-7 minutter og drik herefter. Ingefæren og gurkemejen falder til bunds og ryger næsten ikke med over i koppen, hvis du hælder forsigtigt.

Noter

Overvej at bruge et par engangsplastikhandsker, når du river gurkemejeroden. Den gule farve smitter for vildt af på huden og giver de sygeste nikotingule fingre og negle, som er svære at få rene igen.
Som om jeg ejer plastikhandsker! Well, tip hermed videregivet fra en med virkelig gule fingre!
Vild med ingefær? Prøv også den varme ingefærdrik

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Har I lagt mærke til, hvordan gurkemeje bare er det nye sort? Eller det nye ingefær, burde jeg måske sige. Forleden holdt Søren møde med en trendforsker fra New York, og hun bekræftede det også. Gurkemeje er all over the place!

Gurkemeje er en lille rod med et orange indre. Det er den, der giver den gule farve i karry. Ligesom ingefær kan du finde alverdens lovprisninger omkring gurkemeje, som bl.a. fremhæves for sin antiinflammatoriske og antibakterielle virkning og for alverdens forebyggende effekter ift. hjerteanfald, cancer, depression, Alzheimers, fordøjelsesbesvær, leddegigt etc.

Selvom der muligvis kan være hold i noget af det, synes jeg altid, man gerne må tage den slags med et gran salt. I dette tilfælde er det fx værd at vide, at de helbredsgevinster, der muligvis kan dokumenteres fra gurkemeje, kommer fra det aktive stof Curcumin. Curcumin udgør kun ca. 3% af gurkemeje, og undersøgelserne er oftest lavet ud fra et tilskud, hvor Curcumin er mere dominerende.

Men hvorom alting er, så er jeg vild med både ingefær og gurkemejerod. Gurkemeje smager ikke nær så stærkt som ingefær, men kan dog godt bide lidt. Jeg har haft skiveskåret gurkemejerod i retter med stegte grøntsager og den smagte godt igennem, skal jeg love for. Ellers er smagen af gurkemeje mild men ret parfumeret.

GRØN TE MED INGEFÆR OG GURKEMEJE

Jeg drikker ofte grøn te om morgenen men har længe haft lidt svært ved at finde en god en af slagsen.

Jeg vil gerne have en grøn te med lidt smag, men dem med smag bliver hurtigt for søde eller for parfumerede for mig (ja, jeg er blevet lidt sart). I stedet er jeg begyndt at rive frisk ingefær og gurkemeje og putte i min morgente. Og det er blevet sådan en dejlig start på dagen.

Vigtigt: Curcumin er fedtopløseligt, så hvis du drikker teen alene og ikke sammen med din (fedtholdige)morgenmad, bør du få lidt fedt sammen med (en håndfuld nødder, lidt olie etc.). Curcumin optages desuden markant bedre, hvis du tager den sammen med peber. Så slug et par peberkorn sammen med eller put et drys peber i teen.

Te med ingefær og gurkemeje - opskrift på en supersund start på dagen --> Madbanditten.dk

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

29 kommentarer til “Te med ingefær og gurkemeje”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




      • 5 stars
        Tak Jane da jeg er lidt nærvøs på hvor meget da jeg har spiserør kraft mvh Susanne Elisabeth

        Svar
        • Hej Susanne
          Helt fair men det er heller ikke et spørgsmål, du skal lade være op til en fremmed dame på internettet (mig🙂). Den slags skal du selvfølgelig drøfte med din læge eller med relevant sundhedspersonale.

          Svar
  1. Lidt sent, ja, men prøver alligevel…

    Der er vel en del kulhydrat i ingefær. Når man fx koger rodfrugter og pasta så siver der stivelse ud i vandet. Æhhh sker det samme så ikke også med ingefær? Går det så når man er på strix???

    Svar
    • Det må jeg indrømme, at jeg ikke ved… Jeg har aldrig oplevet det som et problem, men det er ikke noget, jeg har tænkt over…

      Svar
  2. Surfede lidt på dine dejlige drinks – super inspiration.
    Jeg ved, at grøn te skal brygges med vand, der er 80 grader. Jeg plejer at varme op og tjekke med et termometer og så anvende det, når det når 80 grader.
    Skal det koge først og køle af? Med hvilken begrundelse?
    På et tidspunkt læste jeg på en lidt nørdet te-side, at man kan se på boblerne i vandet, hvornår det er på hvilken temperatur – har nu glemt det og er glad for et termometer:)

    Svar
  3. Hej Jane,
    Tak for oplysningen med fedtet! Jeg har helt tilfældigvis opdaget at mit livets olie shot smager meget bedre blandet med mit ingefær/gurkemeje-shot. Så det er jo meget heldigt, at det også er en gavnlig blanding :)
    Jeg hepper også på lidt low FODMAP inspiration. Efter en omgang tarmcancer har jeg fået så mange problemer med maven, at jeg desværre ikke kan spise ren LCHF, men det hjælper at spise low FODMAP. Så et tema med det, ville være super skønt!

    Svar
    • Ja det synes jeg egentlig, jeg havde. Vi havde dem som te på min gamle arbejdsplads, men det er jo mange år siden. Jeg husker dem dog som meget parfumerede men måske husker jeg forkert. Må give dem et nyt forsøg :)

      Svar
  4. Er det med gurkemeje og ingefær, som med grøntsager, at det mister nogle af de gode egenskaber ved kogning/opvarmning?

    Svar
    • Nej, det ved jeg faktisk ikke. Umiddelbart synes jeg, jeg har hørt noget om at gurkemeje optages bedst opvarmet men måske blander jeg det sammen med noget andet…

      Svar
  5. Når man bruger ingefær er det bedst ikke at skrælle den (hvis den altså er økologisk), meget at det gode sidder i skrællen ligesom med mange grøntsager og frugter.

    Svar
  6. Ligner min morgendrik, dog er teen udskiftet med saften af en halv økocitron. Resterne af citronen kan efterfølgende bruges til at fjerne en del af gurkemeje farven. Tak for opskrifter og inspiration. ??

    Svar
    • Åh ja, det er også dejligt med citronvand om morgenen! Og kan citronsaft fjerne gurkemejepletter! Genialt! Tak for det tip! Og tak for de pæne ord :)

      Svar
  7. Tip: riv al din gurkemeje og ingefær på en gang og kom det i hver sin lynlåspose. Flad det helt ud til pandekager og frys det. Så er det åndssvagt nemt lige at knække et stykke af til te, smoothies og varm mad uden at få nikotinfingre hver gang.

    Tak for en dejlig blog. Jeg bliver altid så inspireret, selv om jeg ikke altid kan lave dine opskrifter, fordi jeg spiser low FODMAP. Øjnene bliver sultne alligevel.

    Svar
    • Genialt tip! Tak for det, Stine! Og fedt at du finder inspiration, selvom det ikke er det hele, du kan bruge. Jeg har i årevis villet lave noget LCHF-Low Fodmap-kombi men jeg synes, det er så bøvlet og får aldrig taget mig sammen. Næste gang, der er tid i overskud, er det det første, jeg kaster mig over! Jeg ved jo, hvor mange IBS’ere, der har gavn af LCHF, evt. i tilpasset version.

      Svar
      • Velbekomme :)
        Jamen det gør jeg bestemt. Jeg plejer jo bare at passe opskrifterne til på egen hånd, udelade noget (løg eksempelvis) eller substituere en eller flere ingredienser, hvis der er åbenlyse alternativer. Jeg oplever, at min krop trives med lidt mere fedt og lidt færre kulhydrater end en gængs kost indeholder, men nogle af de meget fede lchf-måltider har min mave svært ved at kapere. Det er heldigvis nemt at justere selv.

        God idé at lave nogle opskrifter, som også IBS’ere kan spise! Jeg følger med uanset – især fordi du ofte skriver noget ualmindeligt klogt ;)

        Svar
  8. Kender du den der pulverte man kan få? Actigreen hedder den. Hvis man putter lidt engelsk lakridspulver i den, så smager det virkelig lækkert..:)

    Svar
  9. Det er bare en lækker te, jeg supplerer med lidt lakridsrod for en sødere smag, hvis man er til det?
    I mangel af handsker kan plastposer bruges ?

    Svar
  10. og lad være med at tro på de der ansigtsmasker baseret på gurkemeje…..hilsen en som heldigvis puttede den på lørdag aften så hun havde hele søndagen til at skrubbe ansigtet -så kollegaer ikke troede hun havde gulsot.

    Svar
    • Åh hahaha! Oh no!! Jeg stod med gule fingre og negle i går og skrubbede inden jeg skulle til fødselsdag. Jeg endte dog med at gå og skjule fingrene lidt. Mand, det er svært at få af!!

      Svar