Tatarsalat med peberrodsdressing


Se lige her… Den lækreste tatarsalat bestående af grøn salat toppet med rørt tatar, peberrodsdressing og knasende græskarkerner. Det er altså luksusfrokost! Og så er det kun lavet på 15 min.

Tatar er en af  mine livretter og noget, jeg tit bestiller når vi er på restaurant. Det samme er faktisk gældende for de to unge mennesker, som vi bor sammen med (jeg kan vist ikke helt kalde dem “ungerne” længere … ).

Tatar salat

Tatarsalat

Føj til favoritter Print Pin
med peberrodsdressing og græskarkerner
2
|
15 minutter

Ingredienser

  • 300 g okse eller kalveinderlår eller færdighakket tatar.
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk kapers
  • 2 cornichoner
  • 1 spsk frisk estragon
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • lidt tabasco
  • salt og friskkværnet peber

Salat

Peberrodsdressing

Knas

Sådan gør du

  • Start evt. med at røre peberrodscremen sammen, så den kan stå og trække smag fra peberroden.
  • Fjern synligt fedt og sener fra kødet og hak det. Eller køb det færdighakkede.
  • Hak løg, kapers, cornichoner og estragon.
  • Rør kødet sammen med alle ingredienserne og smag godt til. Hellere lidt for meget smag, end lidt for lidt.
  • Rist græskarkernerne på en tør pande og skær radiserne i skiver.
  • Anret salaten i en dyb tallerken, kom radiser ovenpå og top med tataren i små mundrette bidder.
  • Drys med græskarkerner og evt. lidt salt og peber og spis sammen med den lækre peberrodscreme.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rørt tatar til tatarsalat

Denne her tatar er rørt, dvs. at den er rørt sammen med løg, kapers, cornichoner, estragon, æggeblomme og dijonsennep. Det er SÅ lækkert.

Derudover elsker jeg, når der er noget, der knaser lidt i modvægt til det bløde tatarkød. Måske inspireret af min yndlingsrestaurant, PatéPate, som altid laver deres tatar med spændende mellemøstligt præg. Da jeg spiste der forleden, var der fx pistacienødder i og jeg har tit også fået den serveret med dukkah, hvilket var overraskende lækkert.

Jeg er her gået med græskarkerner, du kunne også supplere med skiver af parmesan eller fx Cheddar-chips (de kan også laves med parmesan) eller Jordskokkechips!

Hakket tatar

Du kan vælge, om du selv vil hakke dit kød eller vælge den nemme løsning og købe det færdighakket. Tatar kan vist både fåes hakket i køledisken og ellers kan du få det helt friskhakket hos slagteren. Typisk bruger man okse eller kalveinderlår – eller hvis du er til luksus så gå efter oksemørbraden …

Mere tatar

Jeg har efterhånden flere forskellige opskrifter på tatar, både med oksekød og fisk. Prøv fx den klassiske Rørt tatar, Tatar med estragoncreme og friterede kapers eller dem med fisk fx Fransk laksetatar, Lækker laksetatar med æbler og urter, Tuntatar med gomadressing eller Tuntatar med avokado, sojamandler og wasabi.

tatarsalat med peberrodsdressing og græskarkerner

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Tatarsalat med peberrodsdressing”