Se lige her… Den lækreste tatarsalat bestående af grøn salat toppet med rørt tatar, peberrodsdressing og knasende græskarkerner. Det er altså luksusfrokost! Og så er det kun lavet på 15 min.
Tatar er en af mine livretter og noget, jeg tit bestiller når vi er på restaurant. Det samme er faktisk gældende for de to unge mennesker, som vi bor sammen med (jeg kan vist ikke helt kalde dem “ungerne” længere … ).

Tatarsalat
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 300 g okse eller kalveinderlår eller færdighakket tatar.
- 1 skalotteløg
- 1 spsk kapers
- 2 cornichoner
- 1 spsk frisk estragon
- 1 æggeblomme
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk dijonsennep
- lidt tabasco
- salt og friskkværnet peber
Peberrodsdressing
- 0,5 dl cremefraiche 18%
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk friskrevet peberrod evt. mere
- salt og friskkværnet peber
Knas
- 2 spsk græskarkerner
Sådan gør du
- Start evt. med at røre peberrodscremen sammen, så den kan stå og trække smag fra peberroden.
- Fjern synligt fedt og sener fra kødet og hak det. Eller køb det færdighakkede.
- Hak løg, kapers, cornichoner og estragon.
- Rør kødet sammen med alle ingredienserne og smag godt til. Hellere lidt for meget smag, end lidt for lidt.
- Rist græskarkernerne på en tør pande og skær radiserne i skiver.
- Anret salaten i en dyb tallerken, kom radiser ovenpå og top med tataren i små mundrette bidder.
- Drys med græskarkerner og evt. lidt salt og peber og spis sammen med den lækre peberrodscreme.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Rørt tatar til tatarsalat
Denne her tatar er rørt, dvs. at den er rørt sammen med løg, kapers, cornichoner, estragon, æggeblomme og dijonsennep. Det er SÅ lækkert.
Derudover elsker jeg, når der er noget, der knaser lidt i modvægt til det bløde tatarkød. Måske inspireret af min yndlingsrestaurant, PatéPate, som altid laver deres tatar med spændende mellemøstligt præg. Da jeg spiste der forleden, var der fx pistacienødder i og jeg har tit også fået den serveret med dukkah, hvilket var overraskende lækkert.
Jeg er her gået med græskarkerner, du kunne også supplere med skiver af parmesan eller fx Cheddar-chips (de kan også laves med parmesan) eller Jordskokkechips!
Hakket tatar
Du kan vælge, om du selv vil hakke dit kød eller vælge den nemme løsning og købe det færdighakket. Tatar kan vist både fåes hakket i køledisken og ellers kan du få det helt friskhakket hos slagteren. Typisk bruger man okse eller kalveinderlår – eller hvis du er til luksus så gå efter oksemørbraden …
Mere tatar
Jeg har efterhånden flere forskellige opskrifter på tatar, både med oksekød og fisk. Prøv fx den klassiske Rørt tatar, Tatar med estragoncreme og friterede kapers eller dem med fisk fx Fransk laksetatar, Lækker laksetatar med æbler og urter, Tuntatar med gomadressing eller Tuntatar med avokado, sojamandler og wasabi.
0 kommentarer til “Tatarsalat med peberrodsdressing”