Tarteletter med høns i asparges er jo virkelig mormor-mad, når det er bedst. I min opskrift har jeg udskiftet de klassiske tarteletter med hjemmelavede Low Carb tarteletter. Og selvom det er lidt mere bøvlet end at købe en færdig pakke, der bare skal lunes, synes jeg, at resultatet bliver ret fint.
Tarteletter med høns i asparges – glutenfri & Low Carb
Smagen sidder jo i hønsestuvningen, og faktisk vil jeg indrømme, at vi også ofte har spist høns i asparges uden tarteletter men bare med grøntsager til. Det smager så godt og ungerne elsker det.
Silas kalder dog ‘tarteletter’ for ‘toiletter’, hvilket giver anledning til både forvirring og rynken på næsen, men jeg tror, vi efterhånden har rettet ham så mange gange, at han er ved at have fanget den :)
Tarteletter med høns i asparges
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Tarteletter (6-8 stk)
- 120 g mandelmel reklamelink
- 1½ dl pofiber reklamelink
- 1 dl sesamfrø
- 1 æg
- 100 g blødt smør
- 1 tsk salt
Høns i asparges
- 600 g kyllingebryst eller endnu bedre hønsekød
- 10 grønne asparges
- 50 g smør
- 3 dl kyllingebouillon/hønsebouillon fx hjemmelavet
- 3 dl fløde
- 70 g mascarpone er du rigtig sej, bruger du selvfølgelig hjemmelavet mascarpone
- 1 glas hvide asparges
Drys
- salt og friskkværnet peber
- frisk persille
Sådan gør du
Tarteletter
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Bland alle de tørre dele i en skål. Slå ægget ud heri og tilsæt det bløde smør. Saml dejen til en fedtet kugle med hænderne.
- Tag en slip-let muffinform og vend den på hovedet.
- Form nu tarteletterne omkring hver enkelt. Bag tarteletterne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Tag dem af formene og lad dem afkøle på en bagerist.
Høns i asparges
- Kog kyllingebrysterne i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag dem op af vandet og sæt dem til side. Når de er afkølet, river du dem i mundrette stykker med en gaffel eller med fingrene.
- Nip enderne af de grønne asparges og skær dem i mindre stykker på tværs.
- Smelt smør i en sauterpande eller gryde.
- Tilsæt nu kyllingebouillon og fløde og lad sovsen simre i ca. 15 minutter. Når sovsen begynder at tykne lidt, rører du mascarponen ud heri.
- Når sovsen igen er jævn, tilsætter du kyllingen og de hvide og grønne asparges og smager til med salt og peber.
Servering
- Anret 1-2 tarteletter pr. person og drys med finthakket persille inden servering. Server også en stor grøn salat til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskriften her er fra min bog LCHF Året Rundt, og hvis du ikke allerede er den glade ejer af bogen, kan jeg sige, at det faktisk er en af mine egne favoritter, blandt mine bøger. Enkle sæsontilpassede opskrifter. Ikke så mange dikkedarer.
Fotocredit: Columbus Leth
Hej Jane
Jeg har netop købt adgang. Nu har jeg brugt din hjemmeside aktivt siden november, så nu var det på tide at støtte dig fast og forhåbentlig skabe lidt mere overblik i min hverdag.
Jeg savner dog en ting i dette univers… Eks ovenstående høns i asparges – er den mon fryseegnet? Det kunne være en super fed feature at det stod fast på alle opskrifterne ligesom hos Valdemarsro.
Blot et hurtigt indspark – jeg glæder mig til at udforske dit univers.
Bedste hilsner
Anne
Hej Anne
Åh ja, det kunne være ret fedt. Jeg må se om jeg kan få det skrevet ind, men det tager jo lidt tid på 2.000 opskrifter🫠
Min hovedregel er at alt kan fryses. Jeg fryser i hvert fald stort set alt :)
Hej Jane
mine skaller smuldrer når bare jeg kigger på dem efter de er ude af ovnen?? hvad gør jeg forkert tror du?
Anna-Marie
Det ved jeg ikke rigtigt. Mine er også porøse, sammenlignet med de ægte tarteletter (det er jo lidt et grundvilkår, når man tager stivelsen ud)..
Hej Jane.
Hvor mange skaller er der i alt i denne portion? Opskriften er til 6 personer, men hvad hvis man spiser gerne 2 hver.?
Hej Pernille
Jeg har lige skrevet ind at der bliver 6-8 skaller. Fyldet passer bedst til 6 personer. Jeg tror, to pr. mand bliver lidt tungt, fordi sovsen er så fedtrig. Så jeg tror, en skal + hønsestuvning passer bedre. Måske med en grøn salat for friskhed.
Hej Jane
Jeg har prøvet din opskrift et par gange og jeg synes den smager dejligt ?
Men uanset hvad jeg gør og hvor længe jeg lader det koge, så kan jeg simpelthen ikke få den til at tygne uden majstivelse.. Har du nogle fif til hvordan jeg kan undgå det? ???
Jeg lader den bare koge ind men det bliver jo aldrig det samme. Du kan jo lade det være et personligt valg om du vil jævne med lidt stivelse. Hvis du tæller det sammen, drejer det sig om ganske få gram kulhydrat i slutportionen.
Hej Jane
De skal prøves.
Kan man bage tarteletterne en dag eller to i forvejen og så opvarme igen inden servering?
Eller skal de helst laves umiddelbart før de skal spises ?
God jul
Maibrit
Av det har jeg faktisk ikke prøvet. Mæt gæt er at de er ‘sprødest’, når de er friskbagte men jeg vil tro, at de sagtens kan genlunes og få sprødheden tilbage. Det vil være mit bedste gæt.
Og glædelig jul til dig også❤️
Tak og tusinde tak for gode opskrifter ❤️
Wuuw.. kæmpelækkert.. Brugte philidelphia istedet for marscapone.
selv manden, der tror opbagt sovs er lyksaliggørende, var svært begejstret..
Dét er ikke sidste gang, at jeg laver dette.
Ej så skønt at høre. Tusinde tak ❤️
Hej Jane.
Jeg står netop i fyld til op over begge øre, men wauuu det smager fuldstændig fantastisk ? Dog har jeg tilføjet en smule væde fra aspargesene, og lidt johannesbrødkern mel for at jævne.
Det er absolut ikke sidste gang det bliver kreereret her i det lille hjem.
Nu tarteletter ?
Ej hvor skønt at høre, tak ❤️❤️
Hej Jane
Bruger dine opskrifter rigtig meget og er vildt glad for dem.
Jeg har et spørgsmål i forhold til sovs, hvordan får du dem tykke. Fx til høns i asparges ?
Synes mit altid er fuldstændig flydende.
Mvh
Rico
Hej Rico
Jeg har egentlig fin succes med at lade den koge ind, altså simpelthen bare simre den tyk. Og så hjælper en klat flødeost naturel eller mascarpone også på det.
Hvorfor pofiber?
Tak for altid skønne opskrifter.
Hvornår skal kyllingen tilsættes? ?
Glæder mig til at prøve at lave tarteletterne.
Hvor kommer kyllingefond ind i opskriften ?
Hov, det ord var jo faldet helt ud. Hermed indsat igen – tak :)