Tarteletter med høns i asparges


Tarteletter med høns i asparges er jo virkelig mormor-mad, når det er bedst. I min opskrift har jeg udskiftet de klassiske tarteletter med hjemmelavede Low Carb tarteletter. Og selvom det er lidt mere bøvlet end at købe en færdig pakke, der bare skal lunes, synes jeg, at resultatet bliver ret fint.

Tarteletter med høns i asparges – glutenfri & Low Carb

Smagen sidder jo i hønsestuvningen, og faktisk vil jeg indrømme, at vi også ofte har spist høns i asparges uden tarteletter men bare med grøntsager til. Det smager så godt og ungerne elsker det.

Silas kalder dog ‘tarteletter’ for ‘toiletter’, hvilket giver anledning til både forvirring og rynken på næsen, men jeg tror, vi efterhånden har rettet ham så mange gange, at han er ved at have fanget den :)

Tarteletter med høns i asparges - opskrift på tarteletter - Low carb, LCHF, glutenfri

Tarteletter med høns i asparges

Føj til favoritter Udskriv Pin
Den glutenfrie og kulhydratfattige variant.
6
|
40 minutter

Ingredienser

Tarteletter (6-8 stk)

Høns i asparges

Drys

Sådan gør du

Tarteletter

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Bland alle de tørre dele i en skål. Slå ægget ud heri og tilsæt det bløde smør. Saml dejen til en fedtet kugle med hænderne.
  • Tag en slip-let muffinform og vend den på hovedet.
  • Form nu tarteletterne omkring hver enkelt. Bag tarteletterne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Tag dem af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Høns i asparges

  • Kog kyllingebrysterne i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag dem op af vandet og sæt dem til side. Når de er afkølet, river du dem i mundrette stykker med en gaffel eller med fingrene.
  • Nip enderne af de grønne asparges og skær dem i mindre stykker på tværs.
  • Smelt smør i en sauterpande eller gryde.
  • Tilsæt nu kyllingebouillon og fløde og lad sovsen simre i ca. 15 minutter. Når sovsen begynder at tykne lidt, rører du mascarponen ud heri.
  • Når sovsen igen er jævn, tilsætter du kyllingen og de hvide og grønne asparges og smager til med salt og peber.

Servering

  • Anret 1-2 tarteletter pr. person og drys med finthakket persille inden servering. Server også en stor grøn salat til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Opskriften her er fra min bog LCHF Året Rundt, og hvis du ikke allerede er den glade ejer af bogen, kan jeg sige, at det faktisk er en af mine egne favoritter, blandt mine bøger. Enkle sæsontilpassede opskrifter. Ikke så mange dikkedarer.

Fotocredit: Columbus Leth

Tarteletter med høns i asparges - opskrift på tarteletter - Low carb, LCHF, glutenfri

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Som MadbandittenPLUS-medlem får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave egne madplaner med indkøbsliste, du får en velkomst e-bog om Keto og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Tarteletter med høns i asparges”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Jeg har netop købt adgang. Nu har jeg brugt din hjemmeside aktivt siden november, så nu var det på tide at støtte dig fast og forhåbentlig skabe lidt mere overblik i min hverdag.

    Jeg savner dog en ting i dette univers… Eks ovenstående høns i asparges – er den mon fryseegnet? Det kunne være en super fed feature at det stod fast på alle opskrifterne ligesom hos Valdemarsro.

    Blot et hurtigt indspark – jeg glæder mig til at udforske dit univers.

    Bedste hilsner
    Anne

    Svar
    • Hej Anne
      Åh ja, det kunne være ret fedt. Jeg må se om jeg kan få det skrevet ind, men det tager jo lidt tid på 2.000 opskrifter🫠
      Min hovedregel er at alt kan fryses. Jeg fryser i hvert fald stort set alt :)

      Svar
  2. Hej Jane
    mine skaller smuldrer når bare jeg kigger på dem efter de er ude af ovnen?? hvad gør jeg forkert tror du?
    Anna-Marie

    Svar
    • Det ved jeg ikke rigtigt. Mine er også porøse, sammenlignet med de ægte tarteletter (det er jo lidt et grundvilkår, når man tager stivelsen ud)..

      Svar
  3. Hej Jane.
    Hvor mange skaller er der i alt i denne portion? Opskriften er til 6 personer, men hvad hvis man spiser gerne 2 hver.?

    Svar
    • Hej Pernille
      Jeg har lige skrevet ind at der bliver 6-8 skaller. Fyldet passer bedst til 6 personer. Jeg tror, to pr. mand bliver lidt tungt, fordi sovsen er så fedtrig. Så jeg tror, en skal + hønsestuvning passer bedre. Måske med en grøn salat for friskhed.

      Svar
  4. Hej Jane

    Jeg har prøvet din opskrift et par gange og jeg synes den smager dejligt ?
    Men uanset hvad jeg gør og hvor længe jeg lader det koge, så kan jeg simpelthen ikke få den til at tygne uden majstivelse.. Har du nogle fif til hvordan jeg kan undgå det? ???

    Svar
    • Jeg lader den bare koge ind men det bliver jo aldrig det samme. Du kan jo lade det være et personligt valg om du vil jævne med lidt stivelse. Hvis du tæller det sammen, drejer det sig om ganske få gram kulhydrat i slutportionen.

      Svar
  5. Hej Jane
    De skal prøves.
    Kan man bage tarteletterne en dag eller to i forvejen og så opvarme igen inden servering?
    Eller skal de helst laves umiddelbart før de skal spises ?
    God jul
    Maibrit

    Svar
    • Av det har jeg faktisk ikke prøvet. Mæt gæt er at de er ‘sprødest’, når de er friskbagte men jeg vil tro, at de sagtens kan genlunes og få sprødheden tilbage. Det vil være mit bedste gæt.

      Og glædelig jul til dig også❤️

      Svar
  6. Wuuw.. kæmpelækkert.. Brugte philidelphia istedet for marscapone.
    selv manden, der tror opbagt sovs er lyksaliggørende, var svært begejstret..
    Dét er ikke sidste gang, at jeg laver dette.

    Svar
  7. Hej Jane.
    Jeg står netop i fyld til op over begge øre, men wauuu det smager fuldstændig fantastisk ? Dog har jeg tilføjet en smule væde fra aspargesene, og lidt johannesbrødkern mel for at jævne.

    Det er absolut ikke sidste gang det bliver kreereret her i det lille hjem.
    Nu tarteletter ?

    Svar
  8. Hej Jane

    Bruger dine opskrifter rigtig meget og er vildt glad for dem.
    Jeg har et spørgsmål i forhold til sovs, hvordan får du dem tykke. Fx til høns i asparges ?
    Synes mit altid er fuldstændig flydende.

    Mvh
    Rico

    Svar
    • Hej Rico
      Jeg har egentlig fin succes med at lade den koge ind, altså simpelthen bare simre den tyk. Og så hjælper en klat flødeost naturel eller mascarpone også på det.

      Svar