Tapasmenu


Her får du idéer til en lækker tapasmenu, du kan servere for gæster. Tapas er min yndlings-buffet, hvis man kan sige det. Jeg elsker at invitere gæster til et overdådigt tapasbord og så lade folk selv nippe de ting fra menuen, de bedst kan lide. Jeg synes, det giver et superhyggeligt og uformelt selskab, at folk går lidt til og fra buffeten og fylder på med deres yndlingsting.

Denne specifikke tapasmenu serverede jeg for gæster for nyligt og den var et kæmpe hit.

Jeg gennemgår de forskellige dele længere nede.

Find alle mine festmenuer her >>

Tapasmenu – idéer og inspiration

Tapas menu – Low Carb eller ej?

Det er nemt at lave tapasmenu Low Carb, men du kan overveje, om det er nødvendigt. Selv gør jeg sådan, at jeg sørger for, at der er masser af Low Carb alternativer på menuen, så der er en masse, jeg kan spise, men jeg sørger også for lækkert brød, kiks osv. til dem, der gerne spiser almindeligt brød Jeg oplever, at det fungerer superfint sådan og det er nemt, både for mig og gæsterne, at vælge til og fra efter præferencer.

Du får lige lidt billeder først og så kommer gennemgang og forklaringer længere nede.

Tapasmenu

Idéer til en lækker tapas menu til gæster

Mange af tingene giver jo sig selv, men jeg kan lige løbe dem igennem for tips og tricks.

Charcuterie og pølser

Her vælger jeg bare nogle, jeg kan lide. På denne tapasmenu havde vi serranoskinke, noget coppa, en italiensk salami i skiver og en af de der lange, faste små salamipølser skåret i tynde skiver. Sidstnævnte havde jeg skåret dagen før og resten skulle bare anrettes på brættet før servering.

Oste

Vi havde en 24 måneders Comté, en Morbier, en lagret cheddar og en klassisk fransk brie. Få mere inspiration til at prøve nye oste her: Inspiration til ostebordet

Lakserillette

Lakserilletten havde jeg lavet dagen før, så jeg på selve dagen bare skulle anrette den i salatblade. Jeg havde gemt lidt finthakket rødløg i en lille beholder, så jeg havde det til drys/pynt.

Cocktailpølser i bacon

Cocktailpølserne havde jeg rullet i bacon dagen før, og så bagte jeg dem i ovnen på selve dagen. Det tager lidt tid at stå og fedte med det, så det var rart at have overstået dagen før. Find opskriften her: cocktailpølser i bacon

Dadler i bacon

Det samme som med cocktailpølserne – rullet dagen før og så bagt på dagen. Find opskriften her: Dadler i bacon

Bruschetta med tomat

Disse lavede jeg med almindeligt brød, som jeg skar i tynde skiver, penslede med olivenolie og bagte sprøde i ovnen. Herefter toppede jeg dem med tomat skåret i helt fine tern og rørt med hvidløg (ikke for meget) og frisk basilikum.

Denne kan også laves med Low Carb brød, fx toastbrødet, men jeg havde det fint med at jeg bare sprang den over.

Butterdejshapsere med rejesalat

Butterdejshapserne havde jeg købt og så havde jeg fyldt dem med rejer rørt med cremefraiche 38%, friskhakket dild og salt og peber. Det er vigtigt at rejesalaten ikke er for våd. Denne er selvsagt ikke Low Carb.

Sojaristede mandler

Disse er et must til stort set alle arrangementer, jeg holder, fordi de smager så pokkers godt. De kan fint laves dagen før og opbevares i tætsluttende beholder. Opskriften finder du her: Sojaristede mandler

Diverse dyppelse

Jeg havde en god pesto, en oliventapenade, en peberfrugtpesto og en humus på bordet. Den grønne basilikumspesto var klart mest populær. Disse kan alle enten købes eller laves dagen før.

Tomat-mozzaerella-salat med balsamicoglade

Denne er bare små tomater vendt med frisk mozzarella, basilikum og olivenolie og så til sidst lige dryppet med en god balsamicoglace. Sidstnævnte er jo koncentreret sukker men jeg synes, at de små stænk virkelig god en stor forskel.

Asparges med bacon

Disse blev lidt slatne, men det var bare grønne asparges rullet i bacon og stegt i ovn.

Brød

Vi havde forskelligt brød på menuen, både foccaciabrød (købt), almindeligt godt brød fra bageren, chiaknækbrød og kiks til ostene.

Focaccia finder du i en Low Carb version her og ostekiksene kan du også bage selv, hvis du foretrækker det.

Grøntsager & frugt

Herudover havde jeg peberfrugter i stave (skåret dagen før og opbevaret i lukket beholder i køleskab) og agurker i stave og lidt forskelligt udskåret frugt.

Tapasmenu – inspiration og opskrifter

Min tapas menu var en stor succes og jeg håber, du kan bruge idéerne fra min menu til hvis du en dag selv skal holde selskab. Har du spørgsmål så stil dem endelig i kommentarfeltet her nederst på siden.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Tapasmenu”

Skriv en kommentar

 1. Det ser så lækkert ud! Jeg synes altid det er så svært at regne mængder ud, når man hovedsageligt kører charcuteri og ost. Har du nogle tips eller tommelfingerregel du plejer at bruge til det?

  Svar
  • Altså ift. at estimere mængder, så der er nok? Det synes jeg også er så svært, især jo flere forskellige ting, der er på menuen, og jeg ender også altid med en masse rester. Jeg har desværre ikke nogen god omregningsmodel…

   Svar
   • Ja, præcis😊 Okay, det kunne være du lå inde med nogle tips😅 rester fra den slags er jo heller ikke det værste. Tusind tak for svar❤️

    Svar