Tandoori rejer med raitadressing er simpelthen en dødlækker opskrift med rejer. Rejerne er marineret i en lækker tandoori-marinade og stegt på panden og så er der blomkålsris og den lækre indiske raita-dressing til. Det spiller altså meget godt!
Tandoori-rejer med raitadressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g rejer store
- 2 spsk tandoori-krydderi
- 2 spsk græsk yoghurt 10%
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Raita-dressing
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 150 g agurk groftrevet
- 1 fed hvidløg fintrevet
- 1 frisk mynte hakket
- 1-2 tsk limesaft
- 0,5 tsk stødt spidskommen
Tilbehør
- salt og friskkværnet peber
- 400 g blomkålsris
- lidt frisk koriander og evt. mynte til drys
Sådan gør du
- Bland rejerne sammen med yoghurt, olie og krydderier.
- Steg rejerne på en varm pande i et par minutter.
Raita-dressing
- Pres væden fra agurken og bland det sammen med resten af ingredienserne.
- Smag til med salt og peber.
- Lad gerne raitaen trække lidt inden servering.
- Server hele herligheden med blomkålsris.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tandoori-rejer med raita-dressing
Det kræver så lidt at lave lækker indisk-inspireret mad. Man kan købe helt anstændige krydderiblandinger og herefter er det bare at gå i gang.
Tandoori-krydderiet, jeg har brugt, er af den helt almindelige, dødelige slags fra Santa Maria, som fås i de fleste supermarkeder.
Den lækre yoghurtmarinade giver en dejlig, rund og krydret smag til rejerne.
Skal det være ekstra fancy, kan du lave dine egne (næsten kulhydratfrie) naan-brød til.
Er indisk ikke lige din sag, kan du i stedet lave de lækre chili-rejer.
Mega lækkert 👍😋😋