Tandoori kylling er en af mine favoritter fra det indiske køkken. Jeg elsker den stærke yoghurtmarinade, der både giver god smag til kyllingen, men som også hjælper til at gøre kyllingen helt mør.

Ingredienser
- 800 g kyllingeoverlår med underlår beregn ca. 1 pr person
Tandoori marinade
- 300 g yoghurt naturel
- 1 øko-citron saft herfra
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 2 spsk frisk ingefær revet
- 2 tsk chiliflager
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 3 tsk stødt spidskommen
- 3 tsk sød paprika
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 800 g blomkålsris
- frisk koriander
Valgfrit
- raitadressing valgfrit
- naanbrød valgfrit
Sådan gør du
- Rør eller blend marinaden sammen til en jævn masse.
- Kom kyllingen i en frysepose og hæld marinaden over.
- Lad kyllingen marinere i mindst en time, men gerne natten over
- Læg kyllingen i et ovnfast fad og bag i ca. 30 minutter ved 180 grader. Skru herefter op på 200 grader og giv den ca. 15 minutter mere, til den er gennemstegt og gylden på toppen.
- Server med blomkålsris og evt. med raitadressing og de lækre naanbrød.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Tandoori kylling med bid
Den tandoori kylling, jeg fik lavet her, var godt stærk. Juster evt. lidt i chilimængden, hvis du vil have en mildere version. Eller giv dig i kast med den lækre Chicken Korma, jeg lavede for noget tid siden.
Hvad spiser man til tandoori kylling?
Til indisk mad serverer jeg altid blomkålsris og evt. almindelige ris til ungerne. Eller en blanding af de to, faktisk. Min erfaring er, at en god sovs får næsten hvad som helst til at glide ned, men at en skål bare blomkålsris er rimeligt kedelige at sidde og tygge i alene. Og det gælder i øvrigt også for voksne!
Jeg er stadig lidt høj over, at det lykkes at lave naan-brød uden mel, mælk og æg, der faktisk smager godt. Fik du prøvet dem? Det er jo helt oplagt at servere dem til denne tandoori kylling.


Server med blomkålsris, raitadressing og de lækre naanbrød.
Hejsa. Har lavet tandoori kyllingen 3 gange. Første gang var den helt perfekt of de sidste 2 gange skelede saucen. Hvad kan årsagen være? Den eneste forskel var, at jeg brugte kyllinge inderfilleter i stedet for store stykker??
Hej Marianna
Det er sødt af dig at blive ved med at spørge. Måske har du ikke set mine svar til dig de andre gange, du har spurgt?
Men dybest set ved jeg det ikke. Mit bedste gæt er, at du måske har brugt kylling med lage. Jeg bruger jo en helt anden udskæring af kylling og har ikke testet “din version”, så det er lidt svært for mig at sige.
Håber, du finder en løsning.
Dine andre spørgsmål og mine svar finder du her:
https://www.madbanditten.dk/kontakt/
https://www.madbanditten.dk/hakkeboef-med-loeg/
Hejsa. Har haft kyllingestykker i marinade natten over – skal de i ovnen uden marinaden? Glæder mig til at spise retten med blomkålsris i aften ?
Hej Jane. Er det de der røde tandorikyllinger du vil lave?
Hvad mener du, Susan? Jeg forstår ikke lige…
Lavede chicken korma for nylig, det smagte fantastisk! Må prøve denne opskrift én af dagene ?
Ja, den er ret fantastisk! Det synes jeg også! :)
Mums det skal vist prøves i morgen. Har godt nok indkøbt en hel kylling(da jeg havde andre planer men denne opskrift frister mere), men tænker det vel sagtens kan bruges hvis man klipper den ud i stykker eller hvad tænker du?
Og ja afsted til Indien med dig, Jane, så du kan komme hjem med en masse lækre opskrifter :-) har selv været i Indien for nogle år siden, fantastisk oplevelse og skønne mennesker.
Jo sagtens! Klip bare stykkerne op og brug dem :)
Og jaaah til Indien. Det ville være så spændende!
Øv, den opskrift kom lige en dag for sent. Lavede en stak kyllingelår igår, på almindelig vis .. ? Vil prøve denne version næste gang ???
Ej pokkers! ;-) Bedre held næste gang!