Tahindressing


Tahindressing er en dejlig mælkefri dressing lavet på sesamsmør, og den smager dejligt på både salater og grøntsager eller som dip til samme.

Tahin kender du sikkert fra humus, og tahindressing smager også en anelse derhen ad, og det er altså gode nyheder for os, der får ondt i maven af kikærter og derfor vælger humus fra.

Tahindressing - den bedste opskrift på tahindressing til dine salater og grøntsager

Tahindressing

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
15 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk tahin sesamsmør
  • ¾-1 dl vand
  • 1 øko-citron saften herfra
  • salt og friskkværnet peber
  • stødt spidskommen hvidløgspulver, løgpulver eller et nip chili – enten sammen eller hver for sig (valgfrit)

Sådan gør du

  • Bland eller blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber og citron. Forskellige mærker af tahin kan kræve forskellige mængder af citron.
  • Hæld på glas eller anden beholder og opbevar i køleskab. Jeg laver små portioner af gangen, så den ikke når at blive dårlig.

Noter

Vælg en tahin/sesamsmør, du kan lide. Forskellige mærker har forskellige smag, synes jeg og ikke alle er lige lækre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grundopskrift på tahindressing

Opskriften på tahindressing herunder er en slags grundopskrift. Det betyder, at du kan smage den til med forskellige smage. Ofte bruger jeg stødt spidskommen og lidt cayennepeber, for det giver mig smagen hen ad humus.

Hemmeligheden bag en god tahindressing er at finde en sesamsmør, du kan lide.

Jeg er personligt ikke så vild med Urtekrams, som ellers er den, der er nemmest at få fat i. I stedet køber jeg den fra Monki eller den fløjsbløde tahin fra Irmas eget mærke.

Trick nr. 2 er rigeligt citronsaft og salt. Vær dog opmærksom på, om din tahin er saltet eller usaltet, så du ikke kommer til at putte for meget i.

Tahindressing - den bedste opskrift på tahindressing til dine salater og grøntsager

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Tahindressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Min far var fra Mellemøsten og lavede altid sådan en dressing da jeg var barn. Han kom dog altid hvidløg og persille i også ? blev helt glad da jeg så den her opskrift. Det er bare mums og kan gøre den kedeligste salat spændende og lækker ?

    Svar
  2. Dejligt med en ny spændende dressing, jo flere dressinger i køleskabet jo mere uopfindsom behøver maden at være, og det er jo skønt hvis inspirationen ikke altid er i top.
    Har lige været i kantinen og hente frokost, og det er altså godt. Men af uvisse årsager er vores nye kok begyndt at overhælde de lækreste oste med en gang appelsinsirup. I en hel uge har jeg tænkt hvornår mon han bare stiller en lille skål ved siden af. Hmmmm fik af vide i dag da jeg nævnte, at det var en uskik at putte sukker på en ellers lækker frokost, at jeg var sart. Jo jo den tager jeg så på mig og håber, at andre “sarte sjæle” også kommenterer det, så det måske bliver lavet om.

    Svar