Vi kalder denne for tacosalat eller Taco bowl, hvilket måske nok er lidt misvisende, da der ikke indgår tacos. Men det kommer sig af, at det er Low Carb-versionen, vi spiser, når der er tacos på menuen. Ungerne elsker nemlig tacos og får gerne en tacos eller to, og de voksne spiser så bare salaten.
En lækker Taco bowl eller Mexi bowl som denne er altid super populær. Og med rette. For pludselig er det alt andet end kedeligt at spise salat!
Tacosalat med guacamole, salsa og fed cremefraiche
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 salat
- tomater
- 1 portion mexicansk kødsovs fx denne eller bare en kødsovs lavet med den mexicanske krydderiblanding
- 20 g revet ost fx cheddar
- 1 spsk guacamole
- 1 spsk cremefraiche 38%
- 1 spsk salsa
- 1 spsk majs kan udelades
- 2 tortillachips kan udelades
- frisk koriander
Sådan gør du
- Rengør salat og anret det i bunden af en stor salatskål. Skær tomater i mindre stykker og fordel dem over.
- Lad kødsovsen afkøle en anelse, før du fordeler den henover salaten.
- Anret guacamole, salsa og fed cremefraiche over og drys med revet ost og koriander og evt. majskerner og et par enkelte tortillachips.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Andre gange laver vi grønne tacos, som du måske har set i min nye e-bog. Samme princip, bare fordelt i salat- eller kålblade og dænget til med alt det gode.
Og ‘alt det gode’ er jo netop det dejlige ved mexicansk mad. Guacamole, salsa og fed cremefraiche i en lækker forening smager bare overlækkert til sådan cirka alt.
Tacosalat version Low-Carb-Rebel
Når jeg laver tacosalat, blander jeg nogle gange lidt majskerner i og knuser et par tortillachips ovenpå.
Jeg er godt med på, at ingen af delene er specielt low carb, og de kan selvfølgelig også udelades.
Men da det drejer sig om en ganske lille mængde og derfor også om ganske få kulhydrater, er det for mig et fint kompromis. Og som altid tæller helheden tusinde gange mere end enkeltdelene.
Og jeg kan bare virkelig godt lide den måde, de hver især lige bidrager med lidt sødme og knas til salaten.
Vil du hellere have varm mexicansk mad, anbefaler jeg det lækre mexicanske taco-fad.
Har du en opskrift på salsa uden sukker ? Mvh Winnie
Hej Winnie
Jeg har kun en fermenteret salsa her på bloggen men den kan du sagtens lave uden at fermentere. Udelad da salt eller skær kraftigt ned på det. Du finder den her: https://www.madbanditten.dk/fermenteret-tomatsalsa-med-koriander/
Jeg køber tit sukkerfri salsa i supermarkederne af ren og skær dovenskab men den hjemmelavede smager jo klart bedst :)
Hvis den bare er halv så fantastisk som cheeseburger salaten så har vi igen igen en vinder.
Spiser nu stadig oliven og tapas i Barcelona og må vente med at prøve den lækre opskrift til vi kommer hjem m
Fandt ud af at der er ekstrem mange af de bruger steder med økologisk burger uden brød. Desuden er der bare så mange lækre vegetariske spisesteder her at det er lidt vild og svært at vælge. Jeg kan rigtig godt li kød men når vegetarisk laves sådan rigtigt er uden kæd så ok.
Dejligt du er hjemme igen Jane blev lidt bekymret over manglende inspiration her på bloggen. Men lød lækkert med lidt ferie på Kreta ?
Ej stadig Barcelona? Bare det var mig :) Og helt enig med lækker vegetarmad. Flax&Kale er jo et perfekt eksempel på det!
Det skal da prøves! Især fordi jeg faktisk aldrig har forstået fidusen ved de der købte tex-mex! ;-)