Taboulé med blomkålsris


Taboulé med blomkålsris er en smart måde at bruge de populære blomkålsris.

I kender godt allesammen blomkålsris, ikke? Selvfølgelig gør I det, men hvis nu der skulle sidde en enkelt derude og tænke: Puh, hvad pokker kan jeg servere i stedet for ris? Så lad os lige slå lidt på tromme for blomkålsris, for det er drønsmart, nemt, sundt, billigt og hurtigt! Sikke en salgstale!

Blomkålsris består i al sin enkelthed af blomkål, der er revet på rivejern eller i foodprocessor og overhældt med kogende vand. Dræn det i en si og server. Det ligner ris og har kun en mild smag af blomkål. Put en klat ketchup på, og selv ungerne vil spise det. Men her har du altså tilbehør til alle de retter, hvor du normalt ville servere ris. Blomkålsris er også basen i bunden på den efterhånden meget populære blomkålspizza.

Jeg skal være den første til at indrømme, at det er alt for sjældent, at jeg tager mig sammen til at få lavet blomkålsris, men jeg lavede en portion forleden, og har i dagene efter haft glæde af de kolde rester i køleskabet. De blev f.eks. brugt til en lækker taboulé med blomkålsris og rucola, persille, tomater og rødløg vendt i en dressing af god, koldpresset olivenolie, citronsaft og salt og peber. Hvor herligt, altså! Man skulle næsten tro, det var sommer!

Mine blomkålsris blev lidt lange i det denne her gang. Jeg er endnu ikke faldet helt på plads med alle de forskellige rivejern i min lækre Magimix foodprocessor.

Taboulé kan jo laves på et utal af måder. Hvis du har brug for mere inspiration, er der lidt at hente i denne lækre taboulésalat med valnødder eller i en mere klassisk version med frisk mynte.

De lækre taboulésalater kan f.eks. serveres med et godt økologisk kyllingelår og en håndfuld saltmandler.

taboule med blomkålsris

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Taboulé med blomkålsris”

Skriv en kommentar

    • Bollerne og sovsen burde da være til at lave i en LCHF version. Det ville mine børn helt sikkert sætte pris på… :-)

      Svar