Taboulé med blomkålsris


Taboulé med blomkålsris er en smart måde at bruge de populære blomkålsris.

I kender godt allesammen blomkålsris, ikke? Selvfølgelig gør I det, men hvis nu der skulle sidde en enkelt derude og tænke: Puh, hvad pokker kan jeg servere i stedet for ris? Så lad os lige slå lidt på tromme for blomkålsris, for det er drønsmart, nemt, sundt, billigt og hurtigt! Sikke en salgstale!

Blomkålsris består i al sin enkelthed af blomkål, der er revet på rivejern eller i foodprocessor og overhældt med kogende vand. Dræn det i en si og server. Det ligner ris og har kun en mild smag af blomkål. Put en klat ketchup på, og selv ungerne vil spise det. Men her har du altså tilbehør til alle de retter, hvor du normalt ville servere ris. Blomkålsris er også basen i bunden på den efterhånden meget populære blomkålspizza.

Jeg skal være den første til at indrømme, at det er alt for sjældent, at jeg tager mig sammen til at få lavet blomkålsris, men jeg lavede en portion forleden, og har i dagene efter haft glæde af de kolde rester i køleskabet. De blev f.eks. brugt til en lækker taboulé med blomkålsris og rucola, persille, tomater og rødløg vendt i en dressing af god, koldpresset olivenolie, citronsaft og salt og peber. Hvor herligt, altså! Man skulle næsten tro, det var sommer!

Mine blomkålsris blev lidt lange i det denne her gang. Jeg er endnu ikke faldet helt på plads med alle de forskellige rivejern i min lækre Magimix foodprocessor.

Taboulé kan jo laves på et utal af måder. Hvis du har brug for mere inspiration, er der lidt at hente i denne lækre taboulésalat med valnødder eller i en mere klassisk version med frisk mynte.

De lækre taboulésalater kan f.eks. serveres med et godt økologisk kyllingelår og en håndfuld saltmandler.

taboule med blomkålsris

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

5 kommentarer til “Taboulé med blomkålsris”

Skriv en kommentar

    • Bollerne og sovsen burde da være til at lave i en LCHF version. Det ville mine børn helt sikkert sætte pris på… :-)

      Svar