Taboulé med blomkålsris er en smart måde at bruge de populære blomkålsris.
I kender godt allesammen blomkålsris, ikke? Selvfølgelig gør I det, men hvis nu der skulle sidde en enkelt derude og tænke: Puh, hvad pokker kan jeg servere i stedet for ris? Så lad os lige slå lidt på tromme for blomkålsris, for det er drønsmart, nemt, sundt, billigt og hurtigt! Sikke en salgstale!
Blomkålsris består i al sin enkelthed af blomkål, der er revet på rivejern eller i foodprocessor og overhældt med kogende vand. Dræn det i en si og server. Det ligner ris og har kun en mild smag af blomkål. Put en klat ketchup på, og selv ungerne vil spise det. Men her har du altså tilbehør til alle de retter, hvor du normalt ville servere ris. Blomkålsris er også basen i bunden på den efterhånden meget populære blomkålspizza.
Jeg skal være den første til at indrømme, at det er alt for sjældent, at jeg tager mig sammen til at få lavet blomkålsris, men jeg lavede en portion forleden, og har i dagene efter haft glæde af de kolde rester i køleskabet. De blev f.eks. brugt til en lækker taboulé med blomkålsris og rucola, persille, tomater og rødløg vendt i en dressing af god, koldpresset olivenolie, citronsaft og salt og peber. Hvor herligt, altså! Man skulle næsten tro, det var sommer!
Mine blomkålsris blev lidt lange i det denne her gang. Jeg er endnu ikke faldet helt på plads med alle de forskellige rivejern i min lækre Magimix foodprocessor.
Taboulé kan jo laves på et utal af måder. Hvis du har brug for mere inspiration, er der lidt at hente i denne lækre taboulésalat med valnødder eller i en mere klassisk version med frisk mynte.
De lækre taboulésalater kan f.eks. serveres med et godt økologisk kyllingelår og en håndfuld saltmandler.
Jeg bruger disse og er meget glade – både for dem og nudlerne
http://dialife.eu/product.asp?product=1857
Baconhilsner :-D
Anja
Det ser spændende ud. Tak for tippet, Anja. :-)
Hej Anja,
Dem har jeg godt hørt om i fitnesscentret – men hvad smager de af? neutrale eller? Hvordan er konsistensen? Forestiller mig gummi-agtig, men kan du måske afkræfte?
– frk. sveske
God idé! … Så mangler jeg bare sovs og boller til LHFC-boller i karry :)
Bollerne og sovsen burde da være til at lave i en LCHF version. Det ville mine børn helt sikkert sætte pris på… :-)