Tabbouleh med grillede grøntsager


Tabbouleh laves oftes med bulgur eller quinoa. Her er de erstattet af blomkålsris, som både kan købes færdige eller laves ved at komme blomkålsbuketter i foodprocessoren og køre til de er lavet til “ris”. Når jeg laver tabbouleh laver jeg som oftest risene lidt mere fine end hvis de skal bruges som klassisk ris til fx en gryderet.

I denne lækre opskrift på tabbouléh er blomkålsrisene vendt med grillede grøntsager og hakkede pistacienødder. Superlækkert!

Tabouleh med grillede grøntsager

Tabbouleh med grillede grøntsager

Føj til favoritter Print Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Grillede grøntsager

Dressing

Sådan gør du

Grillede grøntsager

  • Skær alle grøntsagerne ud i mundrette stykker fx rødløget i både og resten i store firkanter.
  • Vend grøntsagerne med olivenolie samt salt og peber.
  • Du kan enten vælge at grille grøntsagerne på en grill eller grillpande. Eller du kan komme dem i et ovnfast fad og bage/grille dem i ovnen eller airfryeren ved 200 grader i 20-25 minutter.

Dressing

  • Hak alle krydderurterne meget fint og vend dem sammen med resten af ingredienserne.
  • Vend de grillede grøntsager med blomkålsris og dressing og top med pistacienødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad spiser man tabbouleh til?

Tabbouleh med grillede grøntsager og pistacienødder kan føles som et måltid i sig selv, da de lækre grillede grøntsager giver en masse fylde – og smagen er helt i top med den lækre urtedressing. Men for at måltidet bliver komplet, skal der en proteinkilde til. Det kan være noget så simpelt som et stykke stegt laks eller kyllingebryst eller du kan også gå med fx krydrede kebabspyd, græske kebabspyd eller bacon kebab med chili. Alle disse vil give et super lækkert måltid sammen med den lækre tabouleh.

De lækre spyd med kylling, halloumi og grøntsager er også lækre til. Så har du virkelig et måltid med fuld fart på smag og farver.

Tabbouleh eller tabouleh?

Ordet tabbouleh kommer fra arabisk (تبولة‎, tabbūla) og den mest almindelige måde at skrive det på er ‘tabbouleh’. Du kan dog også støde på ‘tabouleh’, som er en alternativ måde at skrive det på, især i fransk eller franskinspirerede sammenhænge. For eget vedkommende vil jeg gerne byde ind med taboulé også. Kært barn har mange navne, ikke?😅

Tabouleh med grillede grøntsager

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Tabbouleh med grillede grøntsager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?