121 kommentarer til “Vægttab”

Skriv en kommentar

 1. Hej jane
  Har nu været på ketokuren i 3 uger og tabt mig omkring 5 kg. Det er jeg meget tilfreds med. Er det forkert at jeg ofte kun spiser 1 gang om dagen jeg føler mig ikke sulten. Der er dog 2 ting jeg mangler og det er min appelsin og min kaffe med Coffee cremer. Jeg har ikke spist appelsiner men min kaffe har jeg skåret ned til 3 krus om dagen. Jeg bruger ikke Coffee cremer, men koger sødmælk og laver mælke kaffe ødelægger det kuren meget? håber det ikke for det har jeg virkelig svært ved at undvære.

  Svar
  • Hej Mona
   Dit spørgsmål er svært for mig, for du er ret langt fra det, jeg anbefaler. Jeg anbefaler ikke at man kun spiser en gang om dagen. Det umuliggør at stille kroppens behov for protein og næringstoffer og hvor det kan føles ubetydeligt hvis vægten er eneste fokus, er det bestemt ikke ligegyldigt i et langsigtet perspektiv.

   Hvorvidt du vil spise appelsiner og bruge creamer og mælk er et helt individuelt valg. Ingen af delene har med Keto at gøre men man behøver jo heller ikke spise Keto for at spise sundt eller slanke sig. Keto handler om kulhydratrestriktion. Vægttab handler om kalorieunderskud.

   Svar
 2. Hej Jane
  Tak for en kanon blog, god inspiration og et fantastisk online kursus. Jeg har fulgt det og det var så godt. Så kom julen og bang jeg faldt af hesten og har svært ved at komme op igen. Har prøvet at starte kurset forfra men finder ikke samme inspiration og motivation som første gang. Har du andre kurser jeg kan prøve? Har vidst brug for at nogle hjælper mig med at sparke mig godt igang igen

  Svar
  • Hej Pernille
   Hvis du har mod på det, kan du prøve KETO Udfordringen. Den er virkelig hardcore men super effektiv.

   Men du skal helst spise Keto inden start. Ellers er det ret brutalt :)

   Svar
 3. Hej

  Jeg skal tabe mig rigtig meget i vægt og vil gerne vide hvilken program/bog jeg skal vælge

  Hilsen haler

  Svar
  • Hej Haler

   Hvis du vil have en god og nem begynderbog, synes jeg, du skal vælge Keto på 4 uger.

   Hvis du vil på 6 ugers online kursus, kan jeg varmt anbefale mit Kickstart-kursus. Det indføres du gradvist i både Keto og vægttab og du sikres en god og effektiv start.

   Svar
 4. Hej Jane.
  Jeg startede på keto for 2 1/2 år siden og er vild med det og dine bøger og opskrifter. Jeg tabte uden problemer de 14 kg jeg ville af med og hurtigt 3 mere, landede på en god vægt og der lå jeg stabilt i et år MEN nu er vægten steget med 3-4 kg og som aftalt med mig selv så skulle der bare strammes op så var de kg hurtigt væk men sådan går det ikke. Det er som om kroppen ikke reagere på keto mere. Har du et råd til hvordan det kan komme igang igen. Gerne en hård start så der sker noget? Hvad kan det skyldes at den pludselig stiger når den har ligget samme sted et år og jeg ikke spiser anderledes?
  Hilsen Charlotte

  Svar
  • Hej Charlotte

   Det kedelige svar er jo at din fedtmasse kun stiger, hvis du er i kalorieoverskud. Det kan sagtens føles som om man gør det samme, man hele tiden har gjort, men ganske små variationer i dit indtag og bevægelsesmønster kan føre til at balancen pludselig er anderledes. Læs mere her: Spiser du mere end du tror?

   Det kan dog også sagtens være væskeudsving. Det er ikke spor usædvanligt.

   De to største kilder til for mange kulhydrater/kalorier og deraf vægtstilstand eller opgang på Keto er nødder og mælkeprodukter. At være opmærksom på de to kan hjælpe. Du kan også prøve at tage 3-4 uger på helt mælkefri Keto. Det er meget hyppigt brugt til at sparke vægttabet i gang igen. Jeg har lidt inspiration til det her: Keto opskrifter uden mælkeprodukter

   Svar
 5. Hej Jane
  Bliver lige nødt til at komme af med min overraskelse til dig!
  Jeg begyndte på KETO efter at have læst om dig og dine opskrifter for ca. 10 dage siden, og jeg er VIRKELIG overrasket!
  Jeg ville egentligt gerne smide nogle kilo 5 stykker eller der omkring og se om jeg kunne kom af med ømhed i hofteledene, det var motivationen. Jeg er jo kun lige i begyndelsen af min kostomlægning og er tålmodig med resultaterne der. Et kilo mindre dog. MEN det er jo helt vildt, hvad KETO ellers gør for en!
  Jeg har fået en indre ro, som jeg ikke har oplevet før. Heller ikke i den periode, hvor jeg dyrkede meget mindfulness.
  Kan det virkelig passe, at kulhydrater giver så meget uro og ubalance indeni? Det er jo næsten helt uhyggeligt!

  Bedste hilsner
  Lise

  Svar
  • Ja det er bare så fedt! Du er i selskab med mange tusinde mennesker, der deler den oplevelse. Det er virkelig en anden verden❤️

   Svar
 6. Hej Jane,

  Tak for gode bøger. Jeg kan ikke finde nogen steder, om collagenpulver tæller for protein? Jeg tager 10 gram hver dag (98 gram protein pr 100 gram) og er bare nysgerrig efter, om det tæller med i 1 gram protein pr kropsvægt-proteinregnskabet? Jeg tænker ikke, at det har nogen praktisk betydning, men måske har du en holdning til det?
  Tak for hjælpen :)

  Svar
  • Da collagen ikke er komplet protein og mangler aminosyrer til at stimulere muskelproteinsyntesen ville jeg ikke tælle det med i proteinregnskabet men ville i stedet tælle kalorierne derfra.

   Svar
 7. Jeg er en 65 årig kvinde, der de sidste 10 år har fået taget ret meget på, hvilket generer mig meget, da jeg aldrig før har haft antydning af vægtproblemer. Jeg vil meget gerne tabe 25-30 kg
  Jeg har dog i mange år lidt af fibromyalgi, som i netop de sidste år er blevet gradvist værre.
  Jeg døjer meget med smerter i især mine ben, hvilket betyder, at jeg stort set ikke kan motionere.
  Jeg er lægeundersøgt mange gange, og der er vist ikke noget at gøre, det bliver mere og mere vanskeligt for mig at gå.
  Men – jeg vil meget gerne tabe mig, da min overvægt virkelig generer mig og gør mig ked af det.
  Dog læser jeg gang på gang, at motion er så vigtigt i forbindelse med vægttab, og så taber jeg modet, da bare det at gå en tur, giver mig store smerter.
  . Mvh Lotte

  Svar
  • Hej Lotte
   Jamen jeg ser det egentlig anderledes. Motion er supergodt for din krop og din krops sundhed men det er bestemt ikke nødvendigt for vægttab. Jeg arbejder ofte med meget overvægtige mennesker, som har måske 40-50 kg’s overvægt og at bede dem motionere deres kilo af, er helt urealistisk. I stedet starter vi med at fokusere på kosten og få det på plads. Når der så er røget 20 kg, måske mere, er smerterne færre og lysten til bevægelse melder sig. Og så starter vi stille op derfra.

   Så jeg vil sige: Lad ikke den manglende motion tage modet fra dig. Kan du gå en lille tur eller lave en smule bevægelse, er det super, men få kosten på plads først. Hvem ved? Måske mindsker smerterne også hos dig og så ser det pludselig helt anderledes ud :)

   Svar
 8. Har gennemført “ud af diabetes 2” forløb hos Anette. Blodsukker sænket og fint vægttab på 4 uger (afslutter i denne uge).
  Har kigget lidt på dine bøger men er i tvivl hvilke jeg skal vælge. Har brug for inspiration til opskrifter, vejledning i hvor meget protein, fedt mv jeg må indtage og stadig opnå vægttab og holde mit blodsukker stabilt.
  Når jeg nu har været gennem forløbet hos Anette, tænker jeg at jeg er godt på vej til at spise efter keto metoden eller er jeg helt forkert på den?
  Håber du kan hjælpe, så jeg kan fortsætte den gode udvikling.

  Svar
  • Hej Bet

   Hvor er det fedt at høre. Godt for dig??

   Ift. mine bøger tror jeg, at mine Keto-bøger vil være mest velvalgte. Keto på 4 uger er en skøn bog. Og du vil stadig kunne lægge endnu mere kål til, hvis du gerne vil fortsætte med det❤️

   Svar
   • Tak – og i den vil jeg også kunne læse mig til, hvor meget jeg må spise for fortsat at opnå vægttab?
    Går ud fra, at der er forskel på at skulle opnå vægttab eller at skulle vedligeholde nået vægt eller hvordan hænger det mon sammen?
    Bogen er straks bestilt.

    Svar
 9. Jeg skulle have bestilt 4 uger med Keto men bestilte istedet for KETO. Nu har jeg næsten læst bogen og handlet lidt ind til et par dage så jeg har hvad jeg skal bruge. Jeg har tidligere prøvet at følge en KETO-kur men der gik ikke lang tid før jeg havde fået nok af bearnaise og meget andet fedtstof. Jeg ved jeg også skal spise fedt her men føler at det er en sundere måde jeg får mit fedt på. Til aften i dag har jeg spist tunpizza og så har jeg bagt blomkålsbrød til sandwich i morgen. Er overrasket over mængden af mad. Bliver virkelig mæt og 2 måltider om dagen føles som rigeligt. Tak for en spændende bog ??

  Svar
  • Hej Dorthe

   Hvor dejligt at høre. Og jeg er glad for at du bemærker den forskel. De ‘skoler’ inden for Keto, der taler for at fedtbombe eller nærved leve af fedt, har fuldstændigt misset pointen. Keto handler om kulhydratrestriktion. Ikke om fedtindtag.

   Svar
 10. Hej :)
  Vi er startet på keto herhjemme og har nu købt din bog LCHF brød og kager , der står ikke kcal osv i, er der en app eller noget så det nemt at regne ud ? :)

  Svar
 11. Kære Jane,

  Jeg må sige, at jeg er imponeret over LCHF – og af dine opskrifter ?

  Min husbond besluttede sig for at tabe sig. Han var overvægtig, træt og oppustet. Efter 5 uger har han tabt…7,5 kg – 6 cm i omkreds på mave. Trætheden er væk, og vi får bare vildt god mad. Morgen, middag og aften ?

  Tusind tak for fantastisk inspiration. Det har været – og er – guld værd.

  Bedste hilsner,
  Dorthe

  Svar
 12. Hej Jane.
  Et lille spøgersmål til ?
  Jeg er på dit kickstart hold.(første uge over)
  Er det normalt hvis min urin skummer meget?
  Mvh Anja

  Svar
  • Hej Anja
   Det ved jeg ikke? Jeg ved ikke engang hvad det skulle kunne betyde??‍♀️
   Men jeg vil næsten sige at alt er normalt i starten. Nogle oplever at deres urin lugter anderledes og alverdens andre ting. Jeg ville ikke bekymre mig om det som isoleret symptom :)

   Svar
  • Hej helle

   Det må du helt bestemt! Tjek gerne vores store FAQ inde på medlemssiden, hvor bladselleri/selleri faktisk har et punkt også ❤️

   Svar
 13. Hej,
  Spørgsmål til Laksetartar med æbler og urter, er det varmt røget eller kold røget laks der skal bruges sammen med den ferske laks?
  Mvh Heidi

  Svar
  • Ikke varmrøget. Helt almindeligt ‘røget laks’. Det, du køber som ‘røget laks i skiver’. Håber det giver mening :)

   Svar
 14. Hej, jeg vil super gerne være med på dit kickstart her på mandag. Jeg har siddet og læst en masse og det lyder fantastisk det hele. Det eneste jeg har et spørgsmål til er at der står man skal følge den 100 % ellers fungere det ikke. Der kommer mit spørgsmål, jeg arbejder som kok, jeg er på en skole hvor jeg har elever under mig som kommer og jeg skal smage på deres mad, de er så stolte og med et lys i øjnene over deres mad. Hvordan går det i spænd i Keto?? Kan det lade sig gøre? Og hvad med online kurset, er der så man kan skrive med dig hvis det går af lort eller hvordan foregår det? Skal man indgive noget vægt?? Tak for dit svar.
  Hilsen Henriette

  Svar
  • Hej Henriette

   Det centrale i Kickstart/keto er at du holder dit kulhydratindtag så lavt som muligt. Hvis dit job byder dig at smage på kulhydratrig mad, må du tage højde for det i din øvrige kost. Eller lade det falde under bagatelgrænsen. Jeg kan ikke lige gennemskue hvor meget det drejer sig om.

   Kickstart er et kursus, du gennemfører på egen hånd. Du er altid velkommen til at skrive til mig her på bloggen, men det er du uanset om du deltager på kursus eller ej.

   Og nej, man skal bestemt ikke indgive nogen vægt. Hos mig opererer vi med respekt for mennesker. Jeg vil bede dig veje dig før start, så du selv har et startudgangspunkt og herefter pakke din vægt væk indtil kurset er slut. Kun på den måde kan jeg sikre mig, at du ikke lader dig demotivere af fuldstændig normale udsving i tallet på din badevægt.

   Med Kickstart lærer du at tage ansvar for processen selv fremfor at lade dig styre af eksterne regler. Det er ikke for alle, men det er ret afgørende for at lykkes med en langtidsholdbar ændring❤️

   Svar
   • Tusind tak for hurtig svar. Jeg glæder mig til at melde mig til. Mennn pakke vægten væk ????? er du sindsyg mand, det blir den større udfordring for mig, jeg går på den min. 2 gange om dagen ????? puha det kan være kæresten skal ligge den så man ikk kan finde den ??? endnu en gang tak og jeg glæder mig

    Svar
    • Hehe, jeg ved det godt og du bestemmer også selv 100%. Det kan sagtens lade sig gøre at veje sig uden at det bliver destruktivt. Det er kun hvis vægten giver anledning til modløshed, opgivelse og dårlige beslutninger, at man er bedre tjent med at pakke den væk og fokusere på processen ❤️

     Svar
 15. Hej madbandit.
  Jeg er ved at være pænt fustreret.
  Jeg har tidligere været på lchf/keto igennem længere tid og tabt 23 kilo, som desværre nu er røget tilbage på kroppen ifb med corona og nu at gå hjemme.
  Jeg er blevet tjekket mht homoner og fået oplyst jeg er i overgangsalderen. For knap 4 mdr. Stoppede jeg med at ryge efter forbrug i 30 år med ca. 20 cigaretter om dagen.
  Jeg har fået tjekket mine tal og alt ser fint ud, så jeg aner simpelthen ikke hvorfor jeg ikke længere kan tabe mig?! Har du evt. En forklaring eller på en eller anden måde guide mig til at tabe mig igen?
  Bh.

  Svar
  • Ja den kedelige forklaring er jo at du er i energibalance, hvis du ikke taber dig. Dvs at du spiser samme mængde energi som du forbrænder.

   Samtidig er der ingen tvivl om at hverken overgangsalder eller rygestop gør dit projekt nemmere og lad mig skynde mig at sige: Super flot med det rygestop. Det er simpelthen så vigtigt.

   Er det en mulighed at sætte vægttabet lidt på standby og fokusere på vægtvedligehold i en periode? Nogle gange kan det også lidt tage toppen af stressen.

   Og ellers synes jeg kostmæssigt at Keto med fokus på protein er bedste strategi til både overgangsalder og vægttab. Læs mere om det her:

   Overgangsalder og vægttab

   Svar
 16. Hej,
  Jeg har kø’bt bogen Keto på 4 uger og har fuldt opskrifter 100%. Har desværre ikke tabt noget som helst efter 14 dage.
  Har et lavt stofgifte og tager dagligt piller for at være i balance.
  Lider af total uro og tunge ben trods ekstra salt og magnesium.
  mangler gode råd som ikke findes i bogen og håber stadig på der sker noget.
  Er ikke super overvægtig men vil gerne tabe ca 10 kg.
  Mvh,

  Lene

  Svar
  • Hej Lene

   Det er usædvanligt ikke at tabe sig, når man reducerer kalorieindtaget til ca. 1500 kcal/dagen men nu ser jeg lige at du kun har været i gang i 14 dage, så det kan du ikke regne med. Fuldfør de fire uger, du har forpligtet dig til.

   Er det stadig tilfældet med vægten, synes jeg, du skal øge dit aktivitetsniveau, fx gå en times rask gang om dagen. Du kan også reducere lidt i fedtmængden, du spiser, så du beholder protein og kulhydrat på samme leje, men tvinger din krop til at forbrænde kropsfedt.

   Uro i benene skyldes ubalance i elektrolytbalancen og det er meget ubehageligt. Formentlig er dit saltindtag for lavt. Prøv at øge det en anelse yderligere. Prøv også gerne at måle fx 15 g salt op i en lille skål og se om du kommer igennem det på en dag (inkl. saltet på din mad).

   Er ubalancen for udtalt, kan du have brug for kalium men det skal man være forsigtig med at tage i tilskud.

   Svar
 17. Hej.
  Har du en bog/artikel/madplan…som retter sig mod vægttab efter overgangsalder. Jeg er snart 67 og skal af med ca 5 kg…og det er meget svært. Vil gerne have hjælp i form af f.eks. Madplan.
  Mvh Helle

  Svar
  • Hej Helle

   Begge mine Keto-bøger vil være super velegnede til det formål. De beskriver lige netop den keto-metode, der er egnet til overgangsalder også. Kort fortalt er det Keto med fokus på protein og grønt snarere end fokus på fedt. For alle, inkl. dem i overgangsalder, er det mest effektivt. Du finder bøgerne her: Keto-bøger

   Svar
 18. Hejsa Jane
  Jeg er svært overvægtig og er ved at være gennem kick-start. Forløbet er rigtigt godt for mig – kan jeg blive ved med at tilgå dine oplæg? Da der er mange af dem, jeg gerne vil høre igen?
  Jeg har inden kick start spist low carb i mine alm. måltider gennem flere år, med pauser og store undtagelser i daglig snacking i søde sager. Jeg har ikke været fuldstændig striks i hele forløbet, men når jeg har været i byen, spist udenom de store carb kilder og suppleret med protein.
  Jeg har oplevelsen af nu, at min sult er væk, jeg arbejder derfor på at få måltidsstørrelserne ned, så hvert måltid ikke bliver en unødvendig overspisning, og min indstilling til at jeg har brug for mad mange gange dagligt ændres også langsomt men sikkert. Ligesom skammen og skylden er på vej til at vige for valg og fravalg.
  Når jeg engang i mellem, her sidst i forløbet har spist carbs, eks. I går aftes, da jeg spiste en portion italiensk is til dessert, så får jeg ikke rigtigt nogen kropsrespons af det, det fremmer ikke min sult eller cravings – kan det virkeligt passe at mit 48 årlige gamle forbrændingssystem er blevet fleksibelt?
  Jeg har desuden et spørgsmål ift. mine piger på hhv. 12 og 17. Når de spiser den samme ketomad som jeg til aften, skal jeg så bekrymre mig om det højere fedt indhold de også får end vanligt, da de jo modsat mig til andre måltider spiser brød, ris, pasta, sukker osv. Eller skal jeg tænke, at det klarer deres unge fleksible forbrændingssystem sammen med deres aktive hverdag. De er tilbøjelige til, at tage på, når de er for inaktive, som eks. under nedlukningen, men det overflødige er væk igen fra dem, trods ketoaftensmaden herhjemme – måske har jeg svaret mig selv her?
  Tilsidst, tak for din aktive tilgang til at hjælpe os alle, så kompetent og dybdegående. Det er forebilledligt.
  De bedste hilsner
  Trine

  Svar
  • Hej Trine
   Hvor er du sej! Jeg synes, du griber det an på helt den rigtige måde. En god indsats og et godt fokus og ikke noget stress, når livet lige foregår udenfor stregerne. Når vi ser på den varige livsstilsændring, er det netop der, man skal være, mener jeg.

   Det kan sagtens være, der er tale om den eftertragtede metaboliske fleksibilitet og det kan også fint være at der bare sagtens er plads til den slags. Med en grundkost som Low Carb/Keto + en is, vil du stadig lande under 100 g kulhydrat pr. dag og det er jo stadig ret så low carb sammenlignet med fx en dansk kostrådskost. Ikke et argument for at spise mere is men bare en forståelse af at Keto er virkelig, virkelig low carb og der faktisk skal spises ret mange kulhydrater for at komme langt op.

   Jeg synes, ikke du behøver være bekymrede for dine piger, medmindre der er et stort indtag af slik, sodavand osv. ved siden af. Men ellers gælder det jo stadig at det er kalorier, der afgør vægten. At spise fedt og kulhydrat sammen er kun fedende i en kontekst af kalorieoverskud.

   Måske vil du læse dette indlæg om Keto og børn: https://www.madbanditten.dk/2020/09/20/boern-og-keto/

   Og ellers bare fedt at høre om din fine proces. Keep up the good work! ❤️

   Svar
   • Taaaak Jane❤️
    Tusind tak for dit svar her, som varmer meget.
    Og så er det fantastisk med dit kick start forløb, mandag morgen hører jeg søndags og mandags indlæggene fra dig, og du kommer omkring alle de spørgsmål jeg har stillet her, som om du kendte mine tanker – sejt??
    Jeg tror du rammer plet for så mange af os, og håber bare, at flere får øjnene op for alternativet til evig sult og cravings.
    Efter denne sidste bonusuge, tror jeg, at jeg hører alle dine oplæg igen, på samme måde, ca 1-2 om dagen på vej til job. Det er super hjælp til fokus?
    Taaaaak!
    Trine

    Svar
 19. Hej Jane,
  Jeg har din bog – 4 uger på Keto. Tak.
  I forhold til sødemidler er jeg lidt i tvivl – hvorfor er det en at Cola Zero og hermisetas modarbejder vægttab – hvis det kan hjælpe på de værste dage? På forhånd tak for hjælpen.

  Svar
  • Hej Mette
   Det tror jeg heller ikke, det gør. Og særligt din vægt på ‘hjælp til de værste dage’ er vigtig i mine øjne. Mange, som kommer til Keto, har et massivt overforbrug af sødemidler, især Cola Zero og pepsi max og det fastholder dem i trangen til sødt.

   Mit ønske er at flest muligt skal få succes med Keto og derfor prøver jeg at tage de ting væk, som jeg ved kan risikere at være en stopklods. Det gælder både sødemidler, bagværk osv. Men det betyder ikke at disse ting er en stopklods for alle.

   Læs evt. min uddybning her: Keto og sødemidler

   Svar
 20. Kære Jane
  Farvel til Kickoff, og goddag til resten af mit sunde liv!

  I går morges var sidste morgen, hvor jeg stod op til dit daglige input om Keto. Det var nærmest en sorgens morgen, da seks uger med flow af viden, råd & super opbakning, nu var slut.
  Det har været et fantastisk forløb – tak for det! – men nu skal jeg stå på egne ben. Og det har du også klædt mig/os på til at kunne klare, så nu venter resten af livet bare, med Keto som min naturlige følgesvend. For jeg tror ikke på, jeg kan slippe Keto igen! Jeg er stort set aldrig sulten mere ( det er sjældent min tankerække kan bestå “ broccoli & torsk-testen”), min craving til slik er faktisk væk, men ikke mindst kan jeg mærke, at hele min tilgang og holdning til mad ( og frygten for at undvære, frygten for at blive sulten) har ændret sig. Og med den kom ROEN! jubi… der er ro i hovedet nu, som jeg aldrig har oplevet det før! Jeg har ikke længere dialoger med mig selv om jeg skal spise det eller det, og jeg har ikke længere dårlig samvittighed pga dårlige valg…for jeg har ikke længere dårlige valg. Alt hvad jeg vælger at spise, er en god beslutning ( også hvis jeg har spist en håndfuld peanuts eller drukket vin )
  Tusinde tak for et fantastisk kursus – jeg har aldrig prøvet noget lignende!
  Hilsen fra Lill-Brit

  Svar
  • Tusind tak for den dejlige kommentar. Hvor er jeg glad for at høre at kurset har kunne hjælpe dig. Det er lige netop den oplevelse, jeg har ønsket at give.

   Godt for dig – og masser af god vind fremover❤️

   Svar
 21. Hej Jane.
  Jeg overvejer at tilmelde mig det 6 ugers ketoforløb. Jeg vil dog rigtig gerne kunne drikke
  noget alkohol i weekenderne. Kan dette overhovedet lade sig gøre?
  Jeg har prøvet 1 million forskellige slankekure, og kan sagtens finde på at sulte mig selv,
  tabe 4-5 kg på en uge, men de ryge jo bare lynhurtig på igen.
  For 10 år siden fik jeg en GB-operation, og har tabt 55 kg, men mangler fortsat 15-20 kg, for at være normal vægtig indenfor BMI, men jeg har det rigtig godt, men kunne måske få det endnu bedre ?.
  VH. Anne Mette.

  Svar
  • Hej Anne Mette
   Det synes jeg ikke er optimalt men det afhænger jo meget af mængder og kontekst. Fx er der forskel på et enkelt glas og en vild bytur.
   Kickstart er lavet sådan at du laver reglerne, ikke jeg. Jeg giver selvfølgelig anbefalinger men du er et voksent menneske og vælger selv til og fra.

   Alkohol og Keto er lidt specielt sammen. Det er ikke det værste men heller ikke helt optimalt. Jeg har uddybet det her: Keto og alkohol

   Svar
 22. Hej jane ?
  Jeg kunne måske godt være interesseret i at prøve din 5 ugers madplan for 99kr. Men jeg har en del fødevare, som jeg ikke kan tåle, pga kronisk mave-tarmsygdom.
  Derfor kunne jeg tænke mig at høre, om retterne indeholder fx meget kål og løg – da jeg absolut ikke tåler disse. Og ligeledes tåler jeg ikke laktose (og gluten, som de er fri for).
  Hvis retterne indeholder disse fødevare, er det så nemt at erstatte dem med andre? Og i så fald kan jeg få forslag til hvilke fødevare, der er en fordel at erstatte med?

  God søndag.

  Mvh Marianne Nørtoft

  Svar
  • Hej Marianne
   Ja, der er temmelig meget kål, nogle laktoseholdige mejeriprodukter men ingen gluten.

   Sådan hånden på hjertet: jo flere særlige forhold man selv har, jo mindre mening giver det med en fast plan af denne slags. Det vil være meget nemmere at lave din egen plan, hvor du kan tage udgangspunkt i de madvarer, du tåler.

   Vil du generelt bytte, ville jeg foreslå:
   Kål – anden grøntsag, du kan lide/tåle
   Løg – udelad
   Laktose – laktosefrie produkter eller kokosprodukter

   Svar
 23. Hej Jane.
  Jeg har tilmeldt mig at få en mail når næste hold starter. Har jeg reserveret en plads?

  Hilsen Helge Thornberg

  Svar
 24. Hej? Jeg er begyndt på keto. Er på uge 2 og rigtig godt igang. Meget inspireret af venindes datter, der nu har tabt 18 kg, og især af din kogebog Keto. Dejlige opskrifter og dine gode råd på fb og Instagram.
  Nu er spørgsmål. Jeg er inviteret til fødselsdag d.22. Feb. til, ved jeg allerede nu, boller & lagkage. HVAD gør jeg ? Melder afbud kan jeg ikke? På forhånd tak for svar
  Masser af hilsner Mette

  Svar
  • Nej selvfølgelig skal du ikke melde afbud. Hvis din kostomlægning kun holder, når du er alene hjemme i dit køkken, bliver det nok svært at gøre det til en varig ændring med varige resultater.

   Hvor åben man har lyst til at være om sine madpræferencer er meget forskelligt. Nogle melder klart ud og andre foretrækker at gå lidt stille med det. Måske kan du fortælle det til værtinden inden og tilbyde selv at tage noget med eller du kan takke pænt nej og blot nyde selskabet, imens du drikker en kop te eller kaffe.

   Det er 100% ok at takke nej til ting, der ikke tjener ens mål. Forklaringer som ‘ jeg får virkelig ondt i maven af mel – jeg hopper lige over’, ‘jeg er simpelthen ikke lige i humør til sødt lige nu’, ‘jeg er ikke sulten – jeg venter lige’ osv er alle fine ting at sige i situationen. It’s gonna be okay. :)

   Svar
  • Hej Jane. Overvejer dit nye 6 ugers kursus. Men jeg er faldet total af på den og skal virkelig holdes i hånden. Er der noget der er bedre for mig?
   Mvh Diana.

   Svar
   • Hej Diana

    Kickstart er det bedste og mest grundige vægttabsprodukt, jeg har. Jeg holder dig dog kun virtuelt i hånden forstået på den måde at du hver morgen starter med at bruge 10 minutter med mig i ørerne. Men jeg bærer dig ikke igennem det og det er helt bevidst. I stedet sørger jeg nemlig for, at du tager ansvar for din egen proces og det betyder, at din livsstilsomlægning holder også, når kurset er slut. Det betyder også at du ejer dine egne sejre og succeser, for det er DIG, der har skabt dem. Det er ret vigtigt, synes jeg ❤️

    Svar
  • Det ved jeg ikke rigtigt.

   Jeg tror, jeg ville kalde det noget andet men stadig fokuserer på godt med protein for mæthed og meget få eller ingen sukker/raffineret kulhydrat (brød, kiks, kage, osv) men måske stadig med en rugbrødsmad til frokost eller tilsvarende med kernebrød.

   Jeg tror ikke at det strikse kulhydratfokus, der er i keto er nødvendigt for børn, der skal vokse sig ud af overvægt.

   Men det er et svært spørgsmål og jeg ved ærligt talt ikke helt hvad jeg selv ville gøre, hvis jeg var i den situation. Formentlig noget à la ovenstående…

   Svar
 25. Kære Jane..
  Jeg er stor fan.. :) tak for alle dine opskrifter..
  Jeg så for 2 måneder siden en virkelig fantastisk dokumentar : the magic Pill, omkring Keto kost og forskelig sygdomme, bla autisme og lunge vejs sygdomme. Jeg og mine to børn har siden fulgt Keto/ lchf.
  Jeg er selv aspergers (ligger på autismeskalaen) og min søn lige ledes..
  Jeg har selv kunne mærke en kæmpe forandring kognitivt.. bedre hukommelse, mindre stres følsomhed og meget mere Energi.
  Har i mange år ikke spist sukker heller ikke mine børn,. da jeg bliver dissideret mini depressiv af det..
  men har altid været svært at holde for mig… det er nu nemt
  Og har oven i fået glæden af dine kager og is.. ( ungerne er fan;)

  Men vigtigst af alt er jeg gået fra at har brug for en daglig middagslur på 1-3 timer samt 9 timers søvn og diverse pauser.. til at de fleste dage at ku nøjes med en powernap på 15-30 min.. og 7-8 timers natte søvn.. Det er meget stort i mit liv.. at ha fået så mange aktive timer tilbage.. og der er nu energi og overskud til at dyrke sport og arbejde igen.
  Mine negle er hårde som aldrig før og diverse svampe indfektioner.. hænder… tær og underliv er helt væk.. åh jo og har selvfølgelig tabt mig ca 4 kg så ligger på en 67 kg.. :)

  Min datter på 2 har før kost omlægningen haft konstant snot og hosten i over 7 måneder uden at lægen kunne gøre noget..
  Blåt 3 dage efter vi lage kosten om forsvandt snotten og også hendes børne eksem er næsten væk nu.
  Og jeg vil sige at begge børn er meget mere rolige og konflikter mindre.. og sover bedre… !!
  Kan simpelthend ikke få armene ned af begejstring.., og anbefaler til alle der er nysgerrige.. og vil lytte;)

  Nu til mit spørgsmål:
  Min bror har en sjælen medfødt sygdom Fenylketonuri – Føllings sygdom kaldet PKU.
  Betyder i kort at han ikke kan omsætte proteiner. Han spiser protein fattigt men dog noget kød. Men kan fx ikke tåle æg., Og for ellers et speciale tilskud af omsatte proteiner. Der ud over vejer han nok ca 130kg. og har ikke meget tiltro til at noget virker. Som samtidigt tager højde for hans PKU.
  … jeg har søgt på engelsk.. ser ud til at vegetarisk.. eller terapeutisk Keto muligvis ku være vejen frem for ham
  Har du nogle links, referencer. Bøger.. eller andre tanker for hvordan han ku gribe det an? ( ps han er på SU.. så økonomien er heller ikke med ham) vil sætte pris på all den hjælp du kan give!!
  Og ps: hvis du vil ha en anden end en vægttabs histore til din blog siger du til.. ;) har virkelig gjort en forskel for mig! Endnu engang tak.. bedste hilsner Lærke

  Svar
  • Hej Lærke

   Ej hvor er det bare fantastisk læsning. Det glæder mig så meget på dine/jeres vegne og det kunne være superfedt at lave en historie til bloggen. Send mig en mail på [email protected] så sender jeg dig lige lidt info retur om hvordan vi plejer at gøre det.

   Og din bror… den er sværere. Mest fordi det ligger uden for mine kompetencer. Jeg har skrevet en smule om det her: https://www.madbanditten.dk/keto/forskellige-typer-keto/

   Men dybest set er den terapeutiske ketogene kost jo en ekstrem højfedtkost (80%, måske endda højere) og det gør det altså lidt svært i praksis. Samtidig synes jeg måske også den er lidt svær at stå med alene. Det kræver en virkelig vedholdende effekt for kombinerer man pludselig den ekstremt fedtholdige kost med afstikkere til kulhydratrig kost risikerer man at gøre mere skade end gavn.

   Men ellers vil jeg sige at en måde at løse det på er ved at starte dagen med bulletproof coffee (altså kaffe blendet med smør/kokosolie/mct-olie). Til frokost og aften kan man sige regulære måltider med fokus på lavkulhydratgrøntsager (fx salat, kål etc.), en ‘moderat mængde protein’ (jeg tænker umiddelbart måske 3 æg eller 100-150 g kød/fisk/fjerkræ) og så fedt for resten. Vigtigt at fedtet består af fx smør, kokosolie eller olivenolie som de bedste valg og ikke de omega 6-rige planteolier.

   Tilskud af MCT-olie og/eller kokosolie kan også være en idé da de mellemkædede fedtsyrer nemt omdannes til ketonstoffer, hvilket kan være en fordel i den terapeutiske kost.

   Men jeg vil gerne igen understrege at det er et stykke uden for mine kompetencer og at jeg synes, den er svær at skulle stå med alene. Almindelige KETO er meget nemmere men det kan jeg godt se kan give problemer ift. proteinindtaget.

   Det er nok lige hvad jeg kan ryste ud af ærmet :)

   Svar
 26. Hej Jane.

  Først og fremmest tusind tak for din skønne blog og dine inspirerende bøger!

  Jeg har været på keto-kost i ca 5 uger nu og er virkelig glad for det – jeg taber mig og har en god energi.
  Jeg vil dog gerne høre hvad din holdning er til at spise et måltid om dagen. Jeg har haft en kraftigt nedsat appetit de sidste tre uger og har flere gange skullet “tvinge” mig til at spise. På den ene side vil jeg jo helst lytte til min krop og kun spise når jeg faktisk er sulten, og samtidig er jeg bange for at jeg bare nedsætter forbrændingen ved ikke at spise mere. Jeg er opmærksom på at både grønt, protein og fedt i mit ene måltid, men kommer kaloriemæssigt til at spise mellem 500 og 1000 om dagen – og er der rigeligt mæt til et døgn senere.
  Jeg har MANGE kilo at tabe og håber at det måske er derfor jeg ikke er mere sulten – altså fordi der er rigelig potentiel energi kroppen kan tære på. Hvad tænker du?

  Kærlig hilsen Anna

  Svar
  • Hej Anna
   Først og fremmest: hvor er det fedt for dig! Du er tydeligvis på rette spor!

   Dernæst: det er faktisk et ganske velkendt ‘problem’ det med at miste appetitten så fuldstændigt, at man kan blive nervøs for om man spiser for lidt.

   Min holdning er lidt blandet. Jeg er 100% med dig på, at det vigtigste er at lytte til din krop og i en kontekst af vægttab, virker det skørt at spise, hvis man ikke er sulten.
   Alligevel synes jeg måske godt, vi kan tale om, at der kan være en nedre grænse for kalorieindtag. Jeg er dog helt på linje med dig ift. at din krop jo får masser af energi – den får det bare fra dine lagrede energidepoter og det er en rigtig god ting. Det skal vi holde fast i.

   I en kontekst af lille appetit, er det vigtigt at prioritere protein. Kulhydrater kan du lave selv og fedt har du selv. Protein skal du have tilført udefra. Så spiser du kun en gang om dagen, bør du bygge det måltid op om proteinkilden. Selvfølgelig også gerne med grøntsager og fedt men ingen bulletproof coffee-måltider og den slags. Næringsrig rigtig mad. Kød, grønt, fedt.

   At have dage, hvor du kun spiser 0-500 kcal er fuldstændig fint. Faste er et super værktøj til vægttab og i ketose bliver det pludselig nemt ikke at spise. Allerbedst ville det være, hvis du kunne veksle fastedage/lavkaloriedage med dage, hvor du spiste mere. Fx ved at spise to gange, hvis det er muligt.

   Samtidig synes jeg faktisk bare også at det er fint at have sine mål for øje. Lige nu er dit mål at komme af med overflødig vægt. Det er du rigtig godt på vej til. Selvfølgelig skal du ikke gøre skade på dig selv undervejs, men lige nu fungerer det her for dig, og det synes jeg, du skal nyde og drage nytte af. Og det er det vigtigste nu. Også vigtigt er selvfølgelig at sikre at din krop får protein og næringsstoffer nok og det skal vi have med i baghovedet, når vi taler på den virkelig lange bane. Men first things first.

   På den virkelig lange bane er jeg ikke sikker på, at et måltid om dagen (OMAD kaldes det også – One Meal A Day) er det mest optimale, men det er ofte meget effektivt til vægttab og jeg har mange kursister, der ender i det måltidsmønster igennem deres vægttab.

   Så jeg vil sige, fortsæt det gode arbejde. Prioriter protein, når du spiser, se om du kan lægge dage ind her og der, hvor du får nogle flere kalorier ind og tag en vitaminpille, hvis du er bekymret for at komme i for stort underskud.

   Når overvægten er væk, kan du lægge en ny strategi, hvor du tager mere højde for nogle af de andre ting.

   Rigtig god fornøjelse med det. Nyd processen! :)

   Svar
 27. Hej Jane
  Jeg har fulgt dig i nogle år nu og har endelig fået mod på at gøre forsøget med keto kost.
  Jeg har købt din nye bog, men har et tvivlspørgsmål:
  Jeg har fået lavet en beregning på fordelingen af kulhydrater, protein og fedt – men hvordan sikre jeg mig den rette mængde fedt i praksis. Jeg mangler altså den konkrete mængde af de fedtkilder jeg bruger i mine måltider. Altså hvor meget fløde, smør, olie, avocado, laks, græsk yoghurt, ost etc. jeg må spise i et måltid/pr dag. I din bog er der en fin kulhydrat-tabel på side 230 – findes der en tilsvarende tabel med fedtkilder omregnet i gram?
  På forhånd tak

  Mvh
  Susan

  Svar
  • Hej Susan
   Nej, det kan man desværre ikke helt på samme måde. Dels fordi du jo både får fedt fra både maden, du spiser + tilsat fedt (og mængden, du skal tilsætte, afhænger af hvor meget fedt, der er i din øvrige mad) og dels fordi fedtet jo er variablen i det her regnskab. Der findes ikke ‘en bestemt mængde fedt, du skal have’ hver dag som der gør med protein. Fedt er et værktøj til at opnå mæthed og energi, og det er mere sådan du skal se det. Dvs. du skal spise fedt, så du ikke er sulten hele tiden men ikke så meget fedt at du når dit ligevægtsindtag i kalorier. Genlæs evt. afsnittet i bogen, hvor jeg gennemgår det i tal og eksempler (side 46-47).

   Og du skal i hvert fald ikke presse fedt i dig, hvis du i øvrigt føler dig mæt. Du har jo fedt på din krop, som vi gerne vil have blive udnyttet også.

   I starten synes jeg dog, det er bedst ikke at skele til kalorier men bare spise så meget fedt du vil (i en kontekst af helt få kulhydrater og tilstrækkeligt med protein). Det kan være, du havner i energibalance og ikke går ned i vægt i de uger, men det er en ringe pris at betale for det, der så sker efterfølgende. Efter et par uger når kroppen er ved at være vant til fedtforbrænding, vil din appetit nemlig formentlig være nedsat og du vil opleve det som nemmere at ‘spise mindre’. Det vil her være fedtmængden, du skærer ned i, da kulhydrat og proteinmængde er rimeligt konstante.

   Udover i bogen har jeg også skrevet lidt om det her: Fedt og kalorier

   Jeg forstår godt at det kan virke forvirrende i starten men jeg vil næsten garantere dig, at du om et par uger oplever at det er meget nemmere at gå intuitivt til det. Rigtig god fornøjelse :)

   Svar
 28. Hej Jane.
  Jeg er fuldstændig vild med din hjemmeside. Og jeg er gået igang med diverse LCHF opskrifter, da jeg er ude efter et vægttab.
  Jeg er vegetar, men elsker æg og ost, så det er ikke noget problem for mig. Her er rigeligt med opskrifter. Mit spørgsmål lyder dog på, at jeg har svært ved og føle mig “mæt” på arbejdet. Jeg får noget æg og blomkålsbrød til morgen, og andre dage laver jeg osteomelet med grønt. Men jeg føler mig stadig meget sulten. Kan det være fordi, at jeg ikke får noget kød til, som mætter, eller skal jeg indtage mere fedt?
  Det samme gælder til frokost. Der får jeg blomkålswraps osv. – Men jeg tænkte på, om jeg må spise noget vegetar “kød” til. Daloon laver diverse vegetar bøffer, som jeg er meget glad for :-).
  Rigtig god mandag!

  De bedste hilsener, Isabella

  Svar
  • Åh det er lidt svært at sige. Personligt oplever jeg at kød mætter meget mere end æg alene men jeg tror ikke, at det er alment gældende :)

   Foruden at holde kulhydratindtaget lavt, skal du først og fremmest have nok protein for mæthed. Sigt efter fx 30 g protein pr måltid. Et æg indeholder kun 7-8 g protein så to æg og en skive ost er fx ikke tilstrækkeligt. Det bliver let virkelig mange æg på en dag og på den lange bane er det nok ikke helt optimalt. Kunne en smule fisk være en mulighed?

   Ellers kan du i stedet supplere med bønner/linser og den slags produkter og acceptere at kulhydratindtaget ryger lidt derop ad.

   Fedt kan også bruges til mæthed i en kontekst af få kulhydrater og det samme gælder salt.

   Normalt ser jeg at appetitten regulerer sig nedad i løbet af den første uges tid og for enkelte i løbet af de første 2-3 uger. Så tid og tålmodighed er også en faktor :)

   Svar
 29. Kære Jane
  Jeg har først lige lært dit univers at kende, er startet op for fuld skrue og går nu rundt med azetone-ånde som jeg glæder mig til forsvinder igen ?
  Mit spørgmål til dig er: Elsker alle opskrifterne med piskefløde og fedt. Det er lige efter min smag, men min familie elsker (fortsat) brød, ris, kartofler mm. Hvis jeg laver mad med masser af fedt og de supplerer med ris mm. risikerer jeg så ikke på sigt at få en overvægtig familie? ?? Rigtig god lørdag.
  Dbh. Line

  Svar
 30. Kære Jane. Tak for fantastiske opskrifter og den lethed det bliver at komme back on track med Keto :-) Jeg har et spørgsmål til de to smoothies. Der står tilsæt æg, men er det rå eller kogte æg. Tænker rå, men er i tvivl da det ikke står der. Ønsker dig et fremragende 2019! Kh Julie

  Svar
 31. Hej Jane
  Jeg planlægger at starte på LCHF og har et spørgsmål om ost. Gør det nogen forskel, om man spiser gede-, fåre-, eller komælksost så længe fedtprocenterne er de samme? Jeg oplever ofte, at komælksprodukter generer mine slimhinder og giver mig hoste efter et måltid.
  Hilsen Line

  Svar
  • Det kan du fint gøre. Du kan også helt udelade eller skære ned på osten, hvis det bekommer dig bedre :)

   Svar
 32. Hej..
  jeg har et spørgsmål. jeg har før været på lchf og har tabt 10kg.
  jeg tog det hele på igen. men har nu været igang med vægttab siden den 6januar 2018. jeg har indtil videre tabt 14,4kg ved at spise efter en kostplan. jeg har udregnet mit ligvægtindtag og har lavet en kostplan med det kcal indtag jeg må få pr dag. i min kostplan er der ingen kulhydrater. det er protein, grønt og fedt. den er rimelig streng min kostplan. samtidig med min kostplan er jeg på fit30. jeg taber mig egentlig fint nok, men ville gerne ku droppe kostplanen og spise noget lækkert lchf mad. men ville lchf ku hjælpe mig , når jeg er på en streg kostplan uden kulhydrater i forvejen? jeg kan ikke forstille mig at det ville hjælpe. for så kan det være jeg får flere kcal end jeg må få. jeg håber du kan svare mig på mit spørgsmål?? mvh sabrina nielsen

  Svar
  • Åh jeg er ikke lige sikker på, hvad du spørger om. Hvis du pt spiser grøntsager, kød og fedt spiser du i mine øjne LCHF allerede. Hvis du vil lægge ekstra kalorier til, ja, så vil dit vægttab gå langsommere.

   Eller tænker du mere i retning af at droppe kostplanen og i stedet spise mere intuitivt? Det synes jeg under alle omstændigheder er der, du skal ende. Men det lyder på mig som om du har de nye rutiner ret godt under huden med det flotte vægttab!

   Svar
 33. Kære Jane
  Jeg har nu fulgt LCHF siden 2. Januar og var med på dit kick start forløb fra 8. Januar.
  Nu er der gået næsten 3 måneder siden jeg startede denne rejse. Det har været en fantastisk rejse og den fortsætter. Jeg elsker stadig maden selvom jeg nogengange synes at det er lidt træls at spise det samme i flere dage, fordi jeg laver større portioner (jeg bor alene). Jeg har lige været ramt af influenza og det gik ud over min appetit. Der røg lidt kulhydrater ind i form af lakridspastiller og mørk chokolade. Men jeg er tilbage til de to-tre måltider om dagen, og vægten sagde her til morgen -11,6 kg!!!
  Den har i perioder stået stille og er endda til tider steget en smule. Men selv efter ca 3 uger med stilstand tager vægten så alligevel et ordentligt spring nedad igen. Jeg logger ikke min mad mere. Jeg tænker faktisk ikke engang over, hvad jeg spiser mere. Det kommer helt naturligt nu. Jeg har nu pludselig under 40 kg tilbage, og jeg tror for første gang i mit liv på, at jeg når i mål. Denne gang har jeg nemlig ikke sat en deadline på. Jeg er ikke slave af vejningerne mere, som jeg har været tidligere. Det er ikke en konkurrence, hvor jeg føler, at jeg har tabt, når vægten fx ikke rører på sig. Jeg stoler 100% på processen og nyder vejen til målet. Tusind tak til dig for dette fabelagtige forløb Jane. Det har bestemt været pengene værd. Jeg er bare så vild med denne livsstil ❤️
  Kh Pia

  Svar
  • Hvor gør det mig bare afsindigt glad at læse! Super godt gået, Pia! Jeg er helt sikker på, at du når dit mål med den indsats (og indstilling). Jeg hepper på dig herfra og vil glæde mig til at høre updates fra dig. Tak fordi du tog dig tid til at kigge forbi og skrive :)

   Svar
 34. Hej Jane,

  Du sendte mig et svar her forleden, men jeg kan ikke se opslaget her på siden.

  Tak for dit svar – jeg vil høre dig omkring dit 28-dages forløb – hvad er prisen, er det et online-kursus eller hvad …. ? ;-) Har sat mig på til at få besked, når du åbner for nyt forløb.

  Som jeg skrev, så sker der ikke meget med min vægt til trods for, at jeg overholder 1500 kcal grænsen – så måske jeg bare skal ha’ tålmodighed – men jeg synes, det er svært at bevare tålmodigheden, når det går SÅ langsomt.

  ;-)

  Svar
 35. Hej Jane.. Tak for en meget spændene blog. Jeg er ny på denne front.. Jeg har tidligere været fedt forskrækket og
  Fitness freak.. Jeg fødte
  For 2 år siden og egentlig er min plan ikke et voldsomt stort vægttab. Jeg er 165 og vejen 62 kg. Mit mål for jeg er tilfreds er en 5 kg men mest af alt at komme af med fedt forskrækkelsen,få overskud til lidt træning igen , få
  Det bedre i maven og kroppen og så ku leve mindre striks som du på LCHF..

  Jeg spiser mellem 2-3 måltider om dagen + 2-3 kopper kaffe?

  1* mit problem er at jeg bruger sødemiddel i min kaffe. 2-3 kop om dagen.. Har du et alternativ?

  2* jeg har måske brugt fløden som min fedt kilde en del.. Til sovs, i kaffe og i dine boller.. Er der begrænsning på hvor tit man bruger fløde, eller hvor varieret det indtaget af fedt skal være?

  3* alt det regneri med hvor mange % man skal indtage af kropsvægt og dit og dat er slet ik mig.. Er det nødvendigt?? Kan du evt
  Linke mig et sted jeg kan finde noget om tallerken indeling (ved det er forskelligt for alle) men bare guider mig lidt. Da jeg har svært ved hvor
  Meget “sidde grønt” jeg skal ha til fx morgenmad..

  … Ps hvor er det fantastisk at se hvor meget folk roser dig, dine bøger og hvor mange du hjælper med dette univers. Jeg er fan!

  Svar
  • Hej Kate – og velkommen til :)

   Jeg har det altid lidt svært når normalvægtige gerne vil have hjælp med et (undskyld mig) kosmetisk vægttab. Ofte handler det ønske i virkeligheden om noget andet end vægt, og der rækker mine kompetencer ikke helt.

   Når det er sagt, så er jeg stor fan af at ville rydde op i dårlige kostvaner og nå til et bedre velbefindende.

   Jeg anbefaler normalt at sørge for at bruge rene fedtkilder (dvs. fedt, der ikke samtidig indeholder kulhydrater/protein), dvs. olivenolie, smør, kokosolie etc. og ikke lade mælkeprodukterne udgøre det hele. Vi kan sagtens spise fede mælkeprodukter på LCHF men jeg tror ikke, det bedste resultat kommer af den store mælkefest.

   Jeg anbefaler også altid at tage en periode først uden sødemidler. Mange hænger fast i den søde smag og vanerne der og sødemidlerne bliver for nemt en glidebane tilbage til de gamle vaner. Så et par uger helt uden til lige at få smagsløgene til at normalisere sig.

   Ift. portioner etc. så tænker jeg mere bare i grøntsager-kød-fedt. Det er det, kosten skal bestå af.

   Måske vil du have glæde af begynderguiden, jeg lavede for noget tid siden. Du finder den her: Begynderguide

   God læselyst :)

   Svar
 36. Hej Jane
  Jeg har lige købt #strikslchf som jeg glæder mig til at komme i gang med :) Jeg er dog slet ikke begejstret for ost, kan jeg erstatte fedtet derfra med fx en cremefraiche dressing? … og så tænkte jeg også på, om jeg kan “genbruge” nogle af morgenmad opskrifterne til flere af dagene, hvis der er nogle af disse jeg ikke kan lide?

  Mvh Louise

  Svar
  • Ja til begge. Du kan sagtens bytte ost ud med noget andet. Nogle gange giver ost lidt protein også, så det kan være både lidt ekstra protein og fedt. Og yes til genbrug. Du kan flexe rundt i opskrifterne alt det du vil. Det eneste jeg ikke anbefaler er at spise chiagrød hver dag.

   Svar
 37. Hej jane.
  Jeg prøver at følge striks keton.
  Jeg har diabetes type 1 og er insulin behandlet.
  Hvordan tænker du jeg gør i forhold til lave blodsukre…. hva må jeg indtage der ?
  Må jeg få frugt fx før/efter træning?
  Og er der andet jeg skal være særlig obs på.
  Hilsen ida

  Svar
  • Hej Ida
   Jeg kan desværre ikke rådgive ved sygdom. Type 1 diabetes er en kompleks sygdom, som jeg ikke har fuldt indblik i. Jeg ved godt, at mange type 1’ere bruger LCHF til at få bedre styr på blodsukkeret men hvilke præcise forholdsregler, de tager, ved jeg desværre ikke.
   KH. Jane

   Svar
 38. Hej Jane
  Jeg overvejer meget kraftigt at hoppe på dit kickstart denne gang, men jeg har nogle spørgsmål: Når jeg ser dine opskrifter kan jeg se at du bruger meget ost og æg. Jeg spiser ikke ret meget ost. Kun i smeltet form eller frisk mozzarella eller feta i salat ellers ikke. Kogte æg er jeg bare heller ikke venner med. Kan jeg stadig være med og så finde alternativer til dette eller havd tænker du om det?
  Med venlig hilsen Christina

  Svar
  • Hej Christina

   Jeg bruger både ost og æg i opskrifterne i Kickstart også men fordi jeg godt ved, at nogle helst vil undvære, er der også opskrifter uden. Forløbet er fleksibelt indrettet på den måde, at du kan vælge at følge kostplanen slavisk men du kan også vælge at sammensætte din egen ud fra de opskrifter, jeg stiller til rådighed eller ud fra de måltidsskabeloner, jeg foreslår.
   Og du kan altid bytte ingredienser, du ikke kan lide, til noget andet :)

   Svar
 39. Hej Jane, Tak for dine indslag og opskrifter m.m.. Jeg vil så gerne spare på fedt og sukker, men har en høj trang til især søde sager. Jeg er overvægtig og vil gerne tabe mig, men udfordret med LCHF kost, da jeg har arveligt forhøjet kolesterol og får medicin. Hvad skal jeg gøre i forhold til dine opskrifter? På forhånd tak, Vh. Trine

  Svar
  • Jeg er jo ikke læge og kan derfor ikke rådgive eller hjælpe ved sygdom eller ift. medicin.

   Hvor LCHF normalt har en normaliserende effekt på kolesteroltallet, står det anderledes til, hvis man lider af sygdommen familiær hyperkolesterolæmi, og det har jeg ikke indblik i. Desværre…

   Svar
 40. så er jeg her igen…har alle dine bøger, nu skal jeg så “bare” ha fulgt dine kloge gode råd :-) fik i går af vide på en af de pæneste måder jeg har hørt, at jeg er for fed.. jeg har problemer med min fod, lægen sagde, nu er der jo også stor belastning på den?
  så nu er jeg så på igen…

  Svar
 41. Kære Jane
  Jeg er en kvinde på 70 år, og jeg og min mand startede på LCHF for en lille uge siden, og vi er meget begejstrede for maden, min mand har allerede tabt 1,5 kg, mens jeg må væbne mig med tålmodighed.
  Mit spørgsmål er, om det er nødvendigt at spise tre måltider om dagen? Vi spiser morgenmad ved 9 – 9.30 tiden (LCHF opskrift) og vi begynder først at mærke en mindre sult henad ved 17 tiden, noget vi aldrig har oplevet før.
  Venlig hilsen Solveig

  Svar
  • Nej det er fuldstændig normalt på LCHF at man sætter antal måltider ned og kun spiser fx to gange om dagen. Det sker spontant for rigtig mange, så det lyder som om I bare er superfint på vej.

   Og hvor er I seje altså! Godt gået af jer!!

   Svar
 42. Hej Jane
  Startede på lchf for næsten 14 dage siden har fulgt dine opskrifter og hvad man må spise men har taget tre kilo på er så ked af det alle Kure jeg har været på det sidste år har jeg kun taget på af øv
  Knus Heidi ??

  Svar
 43. Kære Jane
  Jeg har et spørgsmål om LCHF og løbetræning, som jeg ikke kan google et svar på.
  I div. tabeller skal kroppen bruge mere kulhydrat, jo hurtigere man løber, men når nu depoterne er tomme pga LCHF hvad så? Jeg er bekymret for om kroppen skaffer “hurtig” energi ved at omsætte muskelmasse ved spurt/hurtigt løb, eller de sidste 20% energi som ikke er stammer fra fedt, selv om jeg forsøger at løbe i den bedste fedtforbrænningszone.
  Hilsen Katrine

  Svar
  • Det er også et godt – og svært – spørgsmål.

   Generelt er det sådan, at hvis du spiser LCHF og kroppen er fedtdrevet, så vil kroppen dykke ned i fedtlagrene efter energi på dine løbeture. Du har altså indbygget et godt reservelager med dig på løbeturen.
   Har du så løbet længe og skal pludselig sprinte, så vil kroppen få brug for nogen mængde glukose. Den mængde glukose har du sandsynligvis i dine glykogenlagre i muskler og lever. De tømmes ikke helt på LCHF. Kroppen kan også producere det selv via den proces, der hedder glukoneogenese, hvor aminosyrer fra protein omdannes til glukose. Har du spist tilstrækkeligt med protein, er der ingen grund til at kroppen skulle vælge at tage fra musklerne.

   Når det er sagt, er der mange LCHF’ere (bl.a. mig selv), der leger med at lægge lidt ekstra kulhydrater til i forbindelse med træning. Selv oplever jeg det kun som nødvendigt hvis jeg skal lave benhård dødsintervaltræning. Men det er en meget individuel sag.

   Der findes desværre ikke én korrekt model at gå ud fra, så jeg kan kun anbefale dig at eksperimentere. Det afgørende er dog, i mine øjne, at kroppen er fedtdrevet først, dvs. at du har spist LCHF uden udsving i fx en måneds tid.

   Jeg har samlet lidt links til dig her:
   https://www.madbanditten.dk/2016/11/24/lchf-ketose-og-traening-forelaesning/

   og mine erfaringer her:
   https://www.madbanditten.dk/2016/11/06/glutenfrie-bananvafler-og-lidt-om-at-traene-paa-lchf/

   Svar
 44. Kære Jane..
  Jeg er ny i LCHF universet og har købt dine bøger og læser og læser – jeg læser mange af dine lækre opskrifter, men undrer mig hele tiden over, hvorfor der er nogle af de “forbudte” ting i dine opskrifter. Eksempelvis æble eller appelsin i salaterne, eller bønner med bacon eller bønnefritter, hvor de grønne bønner ikke er god LCHF mad – Hvis jeg spiser disse ting sammen med den store mængde fedt, nedsætter jeg ikke muligheden for ketose og tager på istedet? Jeg er i øjeblikket stor nok, og vil ikke tage yderligere på.

  Jeg har derved lidt svært ved at finde ud af LCHF, da jeg er bange for at tage på ved at spise alt det påkrævede fedt og spise de andre ting i dine opskrifter? Og derved synes at det er svært at sammensætte et måltid. Bruger ofte meget lang tid det.
  Er der ikke en desideret madplan for nye på LCHF, så man får en god start og nogle nye vaner?

  Venligst

  Svar
  • Hej Maria
   Det er fordi jeg tror på helheden fremfor at fokusere på enkeltdele. Jeg tror ikke, at lidt æbletern i en salat eller lidt appelsinsaft i en salatdressing er det, der giver problemer med overvægt eller udeblevet vægttab. Og så er det også fordi jeg det meste af tiden spiser liberal LCHF, hvilket tillader lidt flere kulhydrater end den strikse model gør.
   Ofte ser jeg, at folk bliver forskrækkede over lidt æbletern eller en gulerod i en salat mens det low carb brownie og andet bagværk ryger under radaren. Her mener jeg, vi er på afveje.
   Det er en lang snak med virkelig mange facetter. Det vigtigste her er, at ansvaret er dit. Er der ikke plads til æbletern i din kost, udelader du dem bare.
   Jeg ved godt, at der er et stort ønske om et produkt med rene strikse opskrifter, og jeg arbejder faktisk i øjeblikket på netop dette. Jeg håber, at have det klart til september. Hvis du vil være sikker på at få besked, når det er klart, kan du skrive dig op til mit nyhedsbrev. Det gør du her: https://madbanditten.simplero.com/page/61301
   I øvrigt kan du sagtens spise grønne bønner på LCHF. Det er de tørrede bønner, der falder mellem to stole.
   At spise for mange kulhydrater på LCHF kan rigtigt nok betyde, at kroppen ikke kommer i ketose. Men du skal spise for mange kalorier for at gå op i vægt. Det er lidt vigtigt at skille de to ting ad.

   Håber dette var svar nok. Ellers er du meget velkommen til at spørge igen.

   Svar
   • Kære Jane.

    Jeg “elsker” dig simpelthen fordi du ikke er bange for at starte dine svar med: “Det ved jeg ikke..”
    Det giver mig en god tryghed ved at søge dine råd, og styrker følelsen af, at du er troværdig og ærlig.
    Tusind tak ?

    Svar
 45. Følger mange af de kosttiltag der er herinde suppleret med motion 6-10 timer om ugen. Jeg har haft et vægttab på 10 uger der hedder 16 kg, og er gået fra en BMI fra 34,5 til 29 nu, og fortsætter stadig ned. Det bedste ved denne kur, er det eneste kompromis jeg reelt indgår er korn og sukker. Det var hårdt i starten, men efter 2-3 uger, forsvinder sukkertrangen. Og ja, jeg tillader mig at falde af vognen ind imellem, uden der sker noget som helst ved det. Brug det fornuft, og med omtanke, så fungerer det fuldt ud. Mæthedsfornemmelsen holder langt bedre under LCHF end med en gængs slankekur. God side med masser af gode råd.

  Svar
  • Hvor er det bare super at høre, Kenneth. Mange tak for din historie. Og jeg kan kun sige, at jeg fuldstændig deler din oplevelse! :)

   Svar
   • Hej Jane.
    Tillader mig at stille mit spørgsmål her i tråden.
    Jeg skrev til dig for ca. 3 år siden i forhold til lchf og vægttab. Jeg gik igang det gik godt, men blev så gravid- er sikker på det også var pga lchf da vi havde prøvet et helt år. Nu tre år efter sidder vi med skønne Lukas på 2,5 år og lille isabel på knap 3 måneder. Men der er også 15 kg for meget på sidebenene :-( jeg ammer isabel fuldt ud, men lysten til alt for meget og forkert mad når jeg går herhjemme er for stor. Og kg forsvinder ikke bare. Har du et/ flere gode råd til at starte langsomt op og smide de her kg☺️ På forhånd tak. Mvh Mai

    Svar
    • Hej Mai
     Tak for din søde hilsen og tillykke med de to små :)
     Jeg forstår godt ønsket om at gå ned i vægt, men vægttab frigiver toksiner, som ender i mælken, og det er derfor man anbefaler ikke at tabe sig når man ammer. Derfor vil jeg altid anbefale at vente med LCHF til efter ammeperioden.
     Når det er sagt, så synes jeg sagtens, du kan tage forskud på de gode vaner men jeg synes, at fokus bør være på at spise godt med rigtig mad og ikke på kulhydrater, protein og fedt. Kan du følge mig? Jeg har skrevet en smule om det her også: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-fertilitet-graviditet-og-amning/

     Svar
 46. Hej Jane
  Jeg læster lige på en lchf side på Facebook, nogle mennesker der frarådede et medlem af gruppen at spise en appelsin, fordi det ville ødelægge alt det hun havde arbejdet for, og fylde hendes kh depoter op igen, og dem tager det en uge at tømmermænd. …
  Det har jeg ikke læster andre steder, og da det er dig jeg ellers har hentet inspiration fra (dine bøger) ville jeg hører dig om ikke det kommer an på hvor meget man træner og hvor mange appelsiner man spiser ☺?
  På forhånd tak, og tak for inspirationen ?
  Med venlig hilsen
  Sarah

  Svar
  • Åh jeg bliver altid lidt ked af det, når jeg hører den slags historier. Kroppen kan lagre kulhydrater i glykogendepoterne i hhv. lever og muskler. Der er plads til ca. 3-400 g i musklerne og ca. 100 g i leveren. En stor appelsin indeholder ca. 20 g kulhydrat, så det er nok en tilsnigelse at sige, at det vil fylde hendes glykogendepoter op.

   På LCHF tømmer man glykogenlagrene, fordi man spiser få kulhydrater. Det samme sker, når man træner hårdt. Forestiller man sig omvendt en situation, hvor man er meget stillesiddende og spiser en kost rig på kulhydrater, vil man her overskride kroppens mulighed for at lagre kulhydraterne og kroppen vil derfor være tvunget til at omdanne som til fedt og lagre dem som sådan.

   Teknisk set eller i den strengeste forstand er frugt dog ikke LCHF. Selv opfatter jeg frugt som naturens dessert og bruger det derefter. Lever man meget striks, ketogen LCHF, vil en appelsin måske (og måske ikke) kunne afbryde ketosen kortvarigt. Man vil dog sandsynligvis være tilbage i ketose efter 0,5-1 døgn. Så jeg vil ikke gå så langt som til at sige at “alt det gode arbejde er ødelagt”. Der er ingen skade i at fylde glykogenlagrene fra tid til anden. Det gælder også på LCHF.

   Svar
 47. hej Jane har været på lchf i 12 dage har tabt mig ca.5 kg men jeg er i tvivl om jeg spiser for lidt fedt og taber muskelmasse istedet og jeg føler mig lidt energiforladt. drikker masse og spiser masse er grønt er måske ikke så god til at bruge fløden da jeg er bange for at få for meget mvh susanne

  Svar
 48. Jeg drikker kaffe med sødemiddel i og fløde er det nok tilbat tage på…. Spiser kun fedt grønt overjordisk og protein. Ingen brød, vin, slik.

  Svar
  • Det kan jeg umuligt gætte, Britta. Det kunne lyde som om det er væske, siden livvidden er den samme. Prøv evt. at tælle sammen hvor mange kulhydrater, du får i løbet af en dag. Nogle gange ligger man højere end man skulle tro. Start med max 50 g kulhydrat pr. dag og gå ned til 20-30 g hvis det ingen effekt har. Bare lige for at få det sparket i gang.

   Svar
 49. Hej Jane.
  Tak for dine svar igår. Mht. loppefrøskaller, kan man mon købe dem i alm. butikker, og hvad er det egentlig for en størrelse?
  Er det fibre?
  Jeg så i Netto idag, at de har fået brødblandinger mærket, Stenalderbrød, boller, knækbrød m.m., ville de være ok at bruge tror du?

  Svar
  • Du kan sagtens undvære det. Erstatningssukker er jo til de sjældne, sjældne lejligheder. Derfor holder en pose jo også det meste af et år.

   Svar
 50. Hej Jane,
  Er loppefrøskaller og Husk, det samme?
  Tænker bare om man kunne købe en billigere udgave af Husk, end apotekets og helsekostforretningers…
  Når nu man skal bruge det til så meget i madlavningen!
  Skal til at starte op på LCHF, men pengene er små i øjeblikket…
  Tak for en go´ side.

  Svar
 51. Hej Jane. Har været på lchf siden 1.januar og indtil nu kun tabt 1,5 kg. Min vægt står stille og har gjort i 2 – 3 uger nu… jeg spiser kun det mad, som du har beskrevet i din bog “mæt og slank med lchf”, dvs kun ovenjordsgrøntsager, kød og fede mælkeprodukter. Jeg drikker kaffe med smør og kokosolie om morgenen. Spiser frokost som altid består af meget grønt og så aftensmad også med grøntsager.Drikker kaffefløde 12% i kaffen og bruger kun piskefløde til madlavning. Spiser ind i mellem 1 skive lchf-brød eller stenalderbrød, men max x 2 ugentligt. Om fredagen spiser jeg max 1 pose nellies slik, måske lidt flæskesværd. De første par uge gjorde også dette flere gange om ugen. Men de sidste 1,5 uge har jeg ikke rørt flæskesværd. Kun spist den nævnte pose nellies fredag… ellers intet. Heller ikke drukket cola zero, som jeg også drak i starten i weekender eller lign. kun vand. Jeg har mistet min sukkertrang, hvilket er fint men jeg har svært ved at finde ud af om jeg får fedt nok -spiser for meget – eller hvad jeg skal skrue på, for at få gang i vægttabet. Hvor lang tids tålmodighed skal jeg have før end vægten begynder at gå ned på denne kost… Jeg kan ikke finde ud af mængden af dagligt fedt indtag – hvor mange gram – hvor meget grønt – hvor meget kød… min ene veninde har tabt 5,3 kg den første måned, hvor jeg tabte 1,2 kg.. jeg har stadig lyst til lchf men vil gerne ned i vægt også….. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør forkert?? Håber du kan give nogle gode råd (jeg vejer i hvert fald 20 kg for meget i forhold til højde/drøjde/BMI, så det drejer sig ikke kun om få kg, men om at tabe 12 kg)

  Svar
  • Hej Mia
   Det er utroligt svært for mig at sige, for de ting, du skriver, lyder slet ikke skævt. Hvis jeg var dig, ville jeg begynde at eksperimentere med forskellige ting og prøve stille og roligt og iagttage, om nogle af dem gør en forskel. Det kan være ting som fx hvor meget protein eller fedt, du spiser. Nogle taber sig bedst på striks LCHF, mens andre taber sig bedre på mere liberal. Mængder spiller også en rolle, og det kan være at de er helt på plads allerede, men overvej dem uden dog at gå på sultekur. Det vigtigste synes jeg er ikke at hænge fast i noget, der ikke fungerer, og for at vide hvad der fungerer for dig, er du nok nødt til at prøve dig lidt frem. Men ingen grund til panik eller “slåen dig selv oven i hovedet”. Du gør noget aktivt for at ændre din situation og det er vigtigt at holde fast i.
   Husk selvfølgelig også at bruge målebåndet i stedet for vægten. Din vægt kan svinge med op til 3 kg indenfor den samme uge og det kan kamuflere et fedttab.
   Jeg har også nogle forskellige faldgruber, som du måske kan bruge til noget. Dem finder du her: Derfor taber du dig ikke på LCHF

   Svar
   • Hej Jane.
    Tak for dit svar. Jeg vil prøve at skrue op for fedtindtaget og ned for portionsstørrelsen. Har nu fået gang i vægttabet med -400 gr og -2 cm om taljen på en uge og det er jeg fint tilfreds med. Prøver også 3 dages æggefaste for at få tømt mine kulhydratdepoter – har hørt det skulle være virksomt. Og så må jeg bare væbne mig med mere tålmodighed.. det ser ud til jeg taber mig langsomt og i ryk. Tak for din gode blog. God weekend.
    Hilsen Mia

    Svar
 52. Hej Jane, og kæmpe tak for de lækre bøger samt en herlig hjemmeside.
  Jeg begyndte på LCHF i mandags, og hold op hvor er det allerede en helt ny følelse jeg har i min krop… mange tak for inspirationen og modet til at leve efter LCHF.
  nu har jeg blot lige et par afklarende spørgsmål omkring kostsammensætningen…korrekt at man på stricks skal have 70-80%fedt samt din kropsvægt i gram i protein og 0-50g kulhydrater?? :) når du så omtaler fedt proteiner og kulhydrater så er det madens reelle indhold at disse næringsstoffer; f.eks 100g hakket oksekød på 20-25% fedt indeholder reellt omkring 16 g ren protein samt 20-25g fedt.
  Nu vejer jeg omkring de 86 kg. Som jo betyder at jeg skal have omkring 83g protein.
  Hvis jeg derfor spiser de 100 g hakket oksekød så har jeg brugt 16 af de 86 g???? eller har jerg misforstået det??? :)

  næste spørgsmål går på fedt %, er de 70-80% baseret på hvordan tallerkenen skal se ud med rene næringsstoffer, eller er de 70-80% fedt at 70-80% af det daglige energi indtag skal komme fra fedt??? jeg har nemlig regnet lidt på det og hvis tallerkenen skal bestå af 70-80 % fedt, ja, så skal jeg spise 300-400 g rent fedt (set i forhold til mængden i næringsindholdet)…… og det er godt nok meget fedt….

  Jeg håber du vil give lidt lys på mine spørgsmål nu når jeg selv skal bevæge mig rundt i køkkenet uden opskrifter. :)

  Hilsen camilla

  Svar
  • Hej Camilla
   Først og fremmest vil jeg sige, at jeg slet, slet ikke synes, det burde være nødvendigt at gå så akademisk til værks omkring maden, Du skal derimod lære at mærke, hvornår du er sulten og hvornår du er mæt og det kan være svært, hvis hovedet hele tiden befinder sig i et eksternt system.
   Når det så er sagt, så lyder det rigtigt det, du skriver, med undtagelse af det med fedtet. Her handler det om at en høj del af dit energiindtag skal bestå af fedt, det er altså fedtenergiprocenten, der skal være høj!

   Svar
 53. Hej Jane,

  Hvordan undgår jeg, at min mand og mine børn, som ikke dropper kulhydrater, tager på i vægt ved at spise LCHF til aftensmad?

  Mvh Mia

  Svar
  • Det ved jeg ikke helt. Min familie klarer sig fint med at flexe lidt men det kommer jo selvfølgelig an på, hvor langt i begge grøfter, man går. Men LCHF-aftensmad burde ikke være så forskelligt fra anden aftensmad, dog med den forskel at LCHF-aftensmaden mætter mere, så man ikke behøver spise 3 eller 4 portioner ris, pasta eller kartoffel.

   Svar
 54. Hej Jane,

  Super blog og lækre opskrifter. Dejligt inspirerende.
  Jeg skal af med en hel del kilo og syntes denne livsstil passer perfekt til mig. Der dukker dog en masse tvivlspørgsmål op hele tiden.
  Har i en blog læst,at når man spiser fede oste, må den hedde 30 + max.
  Er det korrekt?
  Er det en “dum” ide at spise LCHF pandekager, lavet af æg, husk, cremefraiche og fløde når man vil tabe sig?
  Håber du kan svare mig på det ; )

  Mange hilsner fra Mette

  Svar
  • Det er forkert forstået at der er et loft på hvor meget fedt en ost (eller et hvilket som helst andet produkt) må indeholde. Hovedreglen er jo federe, jo bedre :)
   Det er svært at sige med pandekager, synes jeg. Selvom de indeholder gode og fede ingredienser, er der nogen, der oplever, at de er nemmere at overspise i end fx en omelet. Som om de trigger gamle mønstre. Om det gælder for dig, må du selv vurdere. Og ellers er der bare at lave en lækker omelet til morgen i stedet.

   God vind med projektet!

   Svar
 55. Hej jane
  Jeg har fulgt LCHF principperne i ca 1½ uge nu og er glad for det,men er rigtig meget i tvivl om jeg mangler at være obs på noget da jeg fejler en hulens masse ting.Men den som jeg tænker mest på er mikroskopisk kolitis. Har du nogle råd til hvad jeg skal være obs på eller kan henvise mig til nogen som ved noget.
  varme sommer hilsner
  Rebecca Bergman

  Svar
 56. Hej
  Jeg vil rigtig gerne følge din kur, men kan ikke tåle laktose. Vil høre om det er muligt at følge kuren med diverse laktosefrie produkter der efterhånden er på markedet, bla. fløde cremefraiche m.m.
  Der laves også en yoghurt naturel – er den fed nok ? eller kan den evt spædes op med lidt fløde ?
  Ost tåler jeg i mindre mængder, men ved der også findes laktosefrie produkter her.
  Håber du kan guide mig lidt , så jeg kan følge kuren alligevel.
  Med venlig hilsen Anne Dorte

  Svar
  • Du kan sagtens bruge laktosefrie mejeriprodukter, men du kan også vælge at skrue lidt ned for mejeriprodukterne, når nu du ikke tåler dem så godt. Den magre laktosefrie yoghurt ville jeg gå udenom.

   Svar
   • Hej Jane,

    Jeg sidder p.t. og læser om LCHF principperne og har netop købt din e -bog; strick LCHF.
    Jeg vil gerne tabe mig, samtidigt med at min mad smager lækkert og det bliver til en livsstilsomlægning og ikke en kur. Derfor jeg tænker LCHF som den rigtige løsning for mig.

    Jeg har dog ikke tid eller lyst til at handle ind, hvorfor jeg modtager Low Carb kassen fra aarstiderne. Har du en løsning på, hvordan jeg kan kombinere kassen med LCHF? Altså har jeg brug for lidt vejledning i, hvordan jeg sikrer mig at jeg spiser rigeligt med fedt, i samarbejde med råvarerne fra Low Carb kassen.

    På forhånd tak,

    Hilsen
    Arta

    Svar
    • Ja det er desværre lidt svært med den kasse – jo mest fordi jeg ikke ved hvad den indeholder fra uge til uge.

     Min erfaring, da vi testede den, var, at den indeholdt mange rodfrugter og ikke rigtigt noget fedt. Det gjorde den rigtigt nok Low(er) Carb men den indeholdt for mange kulhydrater og for lidt fedt til at den kunne kaldes LCHF. Så en tilretning ville være at udelade rodfrugterne og selv lægge godt med fedt til i form af smør, fede flødesovse, mayonnaisedips, oliedressinger etc.

     Rodfrugterne er dog lidt et måske, synes jeg. Personligt spiser jeg dem jo gerne, men på striks LCHF, som i guiden, går det ikke. Jeg ser mere rodfrugter som et tilvalg, man kan teste om fungerer, når kroppen via en periode på den strikse LCHF, har lavet skiftet til at forbrænde fedt.

     Håber, det giver mening :)

     Svar
     • Helt sikkert. Jeg har faktisk sat det på pause af samme årsag, som du skriver. Lige nu følger jeg din bog om stricks LCHF, i håb om at tabe mig.

      Jeg ELSKER den indre stabilitet og det vilde overskud jeg har fået ved at skifte til LCHF. TAK!
      Nu mangler jeg blot at tabe mig på det og så er jeg sgu det tætteste på at være lykkelig!?