T-bone steak


T-bone steak er en imponerende og populær udskæring, takket være sin karakteristiske “T”-formede knogle og de to forskellige typer kød , der sidder på hver side, nemlig mørbrad og entrecôte. Mørbraden er smør-mør og smelter næsten på tungen, mens entrecôten har god fedtmarmorering, hvilket giver kød med mere smag.

Sådan steger du T-bone steak perfekt

Når man skal stege den perfekte T-bone steak, skal man starte med at lade bøffen få stuetemperatur. Det gør den nemmere at stege og sikrer en mere jævn stegning, noget, der godt kan være lidt sværere når benet stadig sidder på. Og så skal den have høj varme på enten pande eller grill, gerne med noget godt fedtstof. Hemmeligheden bag den flotte stegeskorpe er at lade den stege uden at vende den hele tiden. Sammenlagt skal en T-bone have ca. 3-4 minutter på hver side for at blive medium-rare. Herefter skal den hvile, gerne i 5-10 minutter, så safterne får mulighed for at trække sig tilbage ind i kødet.

Det er ikke svært at stege T-bone steak, men når nu du har købt dette flotte stykke kød, skal tilberedningen også helst sidde i skabet, ikke?

T-bone steak - sådan får du den helt perfekt

T-bone steak

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 stk
|
20 minutter

Ingredienser

  • 1 T-bone steak
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Tag kødet ud af køleskabet og dup det tørt med køkkenrulle. Lad det få stuetemperatur.
  • Krydr godt med salt.
  • Opvarm fedtstof på panden og lad panden blive varm (spring over hvis du griller på udendørsgrillen)
  • Læg T-bone steaken på den varme pande og lad den stege et par minutter ved høj varme. Kig forsigtigt til den og se om den har taget godt farve, før du vender den.
  • Den skal have pænt høj temperatur hele tiden – jeg startede min på 9 og satte efter den var brunet ned på 7.
  • I alt skal den have 3-4 minutter på hver side (medium-rare).
  • Tag den af panden og lad den hvile i 5-10 minutter.
  • Med en skarp kniv skærer du benet fra, så du har et lille stykke mørbrad og en større entrecôte.
  • Skær kødet i skiver, drys godt med salt og peber og server.

Noter

T-bones fås i forskellige størrelser. Min gav ca. 300 g kød. Om det er til en eller to personer, vil jeg lade være op til dig ;-)

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Stegetemperatur på T-bone

Jeg brugte ikke stegetermometer, men hvis du foretrækker det for at være sikker, kan du navigere efter disse stegetemperaturer:

  • Rare (blodig): ca. 50-52 grader. Kødet vil være meget blødt og rødt indeni
  • Medium-rare): ca. 55-57 grader. Kødet vil være varmt og rosa indeni.
  • Medium: ca. 60 grader.

Du skal ikke stege den mere end dette. Det vil være synd for det gode kød.

Husk, at du skal tage den af panden/varmen, før den når din ønskede temperatur. De sidste par grader får den, imens den hviler. Jeg foretrækker mit kød medium-rare og steger det derfor til 50-52 grader og lader det hvile resten af graderne op.

Hvad spiser man til T-bone steak?

Jeg synes, at noget grøntsagstilbehør i den lidt lettere ende er mest velegnet til et måltid, hvor den flotte T-bone spiller hovedrollen. Kødet har godt med smag og jeg synes, det er synd at drukne den i pomfritter og bearnaisesauce. Vil du gerne have fritter, kan du prøve bønnefritter. De falder lidt lettere i maven.

Skal det være lidt fancy, kunne det være de lækre Pommes Anna lavet med knoldselleri men det kunne også være en let salat med brombær eller en frisk tomatsalat, hvis du serverer den i sommerhalvåret.

T-bone steak med fantastisk fedtmarmorering

Som du måske kan se på billedet, havde min T-bone steak en helt utrolig fedtmarmorering. Det skyldes, at den kom fra det guddommelige Jergyu-kvæg, som græsser nede på Sydsjælland. Tidligere kunne man bestille det online, men det kan man desværre ikke længere. Kvæget er en krydsning af Jersey-kvæg og den japanske Wagyu-race. Men får du mulighed for at købe derfra, så fyld fryseren. Alt, jeg har smagt derfra har været fantastisk – og denne T-bone steak skuffede bestemt heller ikke.

T-bone steak - sådan får du den helt perfekt

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “T-bone steak”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?