Hvad skal jeg servere som tilbehør til påskelam? Det har jeg et bud på her. Vi fik jo lammekølle forleden, og jeg serverede den med denne lækre blomkålssalat, der havde både godt med knas og syrlighed. Den stod virkelig lækkert til lammet.
Ingredienser
- 700 g blomkål
- 200 g små tomater
- 40 g rucola finthakket
- 1 dl olivenolie
- 1 øko-citron saft og skal herfra
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk frisk rosmarin finthakket
- salt
- karse til drys
- nøddedrys eller knuste chiaknækbrød
- solsikkeskud fundet i Irma, kan udelades
Sådan gør du
- Hak blomkål groft. Jeg skærer simpelthen bare bladene og det nederste af stokken væk og skærer hele blomkålen i skiver. Skiverne hakker jeg så godt med en kniv. Hæld i en skål.
- Halver de små tomater og bland dem med blomkålen.
- Rør en dressing af olivenolie, citronskal og -saft, hvidløg, rosmarin og salt og vend den rundt i blomkålssalaten.
- Hak rucola fint og vend det rundt i blomkålssalaten inden servering. Drys med karse og evt. solsikkeskud inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til påskelam
På påskebordet til lammekøllen var der også ovnbagte kartofler med hvidløg og rosmarin. Det er svært at komme udenom, at det også går godt til lam. Og mine unger elsker kartofler.
Jeg har lavet blomkålssalaten her flere gange siden og med småjusteringer hver gang. Med og uden rucola/solsikkeskud og knas bl.a. Begge virkelig lækre. Og jeg synes, den går perfekt som tilbehør til påskelam. Du kan også tage et kig i alle mine andre salatopskrifter og se om det er andre salater der kunne friste.
Hvad med det Spice knas, hvad er det?
Hov for pokker, det er da en fejl at linket er forsvundet. Jeg har straks sat det ind igen :)
Tak for inspiration til mit lammekød lavet i so vide og bagte kartofler med hvidløgssmør.
Så dejligt at høre – tak :)
Lækker salat, prøv at bage tomaterne i ovn, til de er bløde men ikke sorte, giver en fantastisk sødme til det syrlige.
Det er supernemt, lækkert og billigt at lave sine egne solsikkespirer:
– lad en lille håndfuld solsikkefrø (med skal) ligge i blød i vand natten over.
– næste dag bredes de ud på fugtigt vat i en bakke med kant
– læg gerne lidt husholdningsfilm løst hen over bakken, så frøene holdes fugtige.
– frøene holdes fugtige/ vandes en uges tid. Når kimbladene begynder at dele sig, er det let at fjerne skallerne.
– efter 7-10 dage er stænglerne lange nok til at man let kan klippe sine spirer af lige over roden. Skylles og spises.
kære Jane
Er lige startet på LCHF, det er jo en fedt fest :o) man får jo (næsten) dårlig samvittighed hehe men hold da op hvor er jeg overrasket over at jeg stort set ikke tænker på mad i løbet af en dag og kan nøjes med 2-3 måltider i løbet af dagen, jeg plejer at tænke på mad 24/7 så det er noget af en positiv forandring :) Ifht striks LCHF hvorfor må man så ikke stenalderbrød hvis det vel og mærke er uden nødder og lavet på frø og kerner? og er der andet ”brød” jeg kan spise på striks? synes ikke lige kyllingelever mousse egner sig til andet :)
og er græsk youghurt også no go i små mængder og hvorfor ?
kh Lone
Hej Lone
Jamen er det ikke bare dejligt? Det er også en af mine yndlings-sidegevinster ved LCHF!!
Generelt kan man jo sige, at alting kan gå på striks, så længe du holder dit kulhydratindtag tilstrækkeligt lavt. Når jeg fraråder kerner og yoghurt er det fordi det nemt løber op kulhydratmæssigt, og jeg synes, det giver bedre mening at bruge de få kulhydrater på grøntsager. Men det er selvfølgelig en individuel vurdering.
Mere kulhydratfattigt brød kunne være oopsies, som er helt kulhydratfrie eller de nye spinatboller, som faktisk også er utroligt kulhydratfattige. Det er disse, jeg tænker på: https://www.madbanditten.dk/soede-spinatboller/
Personligt ser jeg også striks LCHF som en vej til at rydde ud i gamle vaner og overbevisninger, som fx den, at man “må have brød”. I stedet synes jeg det giver mening at prøve at lære at leve af grøntsager, kød og fedt, for ærligt talt, det er det, der er LCHF i den oprindelige tanke, og det er der, magien opstår for real. Hver gang man spiser brøderstatninger og low carb kager afviger man faktisk fra idéen. Det kan man sagtens gøre, synes jeg, for sådan er livet nu engang også, men jeg synes, man skal være bevidst om ikke at gøre det til en hverdagsting. Men det er bare min personlige holdning :)
Kan du anbefale et andet krydderi, hvis man ikke er så meget til rosmarin?
Både persille og basilikum ville også være lækkert :)