Chokolademousse med kun 3 ingredienser – den mest intense og fløjlsbløde en af slagsen. Jeg bryder mig normalt ikke om at bruge ordet “syndig” om mad, men her var syndig chokolademousse simpelthen det første, der faldt mig ind. Fløjsblød konsistens og lækreste chokoladesmag. Jamen jeg giver helt fortabt her!
Chokolademousse – lidt men godt
Jeg kunne ikke lige finde ud af, om det var usportsligt at bringe opskrift på chokoladedessert her i januar, men jeg besluttede mig for, at det skulle der være plads til. Især fordi denne smager fuldstændig himmelsk, er nem at lave og tilfredsstiller den søde tand hurtigt, fordi den samtidig er så fed. Desserten ser måske lille ud der i glasset, men den er så fyldig, at chokoladegrænsen hurtigt nåes. Selv for en chokolade-elsker som mig!
Ingredienser
- 3 dl fløde
- 150 g mørk chokolade 70-85% 70-85%
- vaniljepulver
Sådan gør du
- Opvarm fløden til kogepunktet i en kasserolle.
- Tag kasserollen af varmen og knæk chokoladen heri sammen med vaniljepulver.
- Rør rundt indtil du har en tyk ensartet chokolademasse.
- Hæld på glas eller i små skåle og sæt i køleskab, til de er helt stivnede.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
- For fræk lakridsversion, tilsæt 2-3 dråber anisolie (reklamelink)
- For en frisk After Eight version, tilsæt 2-3 dråber pebermynteolie (reklamelink)
- For ekstra sødme, tilsæt et par dråber stevia (reklamelink)
- For drys og ekstra knas, top med lidt kakaonibs (reklamelink)
Jeg har smagt samtlige varianter (i den gode sags tjeneste, naturligvis), og allesammen er dejlige, men den med anis-olien er min favorit. Jeg faldt pladask for den smag, anis-olien tilfører chokolade, da jeg lavede ischokolader med lakrids til jul, og heldigvis er familien enig med mig. Så de spørger nu, hvornår vi igen skal have chokolade-lakrids-mousse til dessert. Jeg tænker, at weekenden er et godt bud!
Kære Jane
Kan man kombinere denneopskrift med opskriften på chokolademousse indeholdende æg?
Mvh Michelle
Det ved jeg ikke helt men har du denne her med i overvejelserne: https://www.madbanditten.dk/chokolademousse/
For den kombinerer nærmest det bedste fra de to verdener, synes jeg.
Ja, jeg har også luret på den. Jeg har tidligere lavet fløde-varianten, og den er jo lækker. Men så tænkte jeg bare, om den måske kunne “lettes” lidt med de piskede æg… Hmmm… Det må forsøges :-)
Det er altså også god med et appelsin twist :)
Enig. Jeg elsker også appelsin i chokolade. Desværre som den eneste i min familie😭
Jeg har meget svært ved at kunne piske det til en tyk masse. Hvad er tricket?
Pisker? Der indgår ingen piskning i denne opskrift??♀️
Øv! Jeg lavede det i går aftes, og satte det på køl, da vi skal have gæster i aften. men her til morgen, er det stadig ikke stivnet?? Har andre oplevet det?
Nej aldrig. Jeg har nærmest det modsatte problem. Min bliver næsten lidt for fast. Det er jo en helt klassisk ganacheopskrift og jeg har næsten ikke fantasi til at forestille mig hvorfor den ikke skulle stivne.
Kim: Kan din metode holde sig på køl?
Opskriften minder mere om chokoladeganache end chokolademousse. Jeg tænker, at det er derfor folk ikke forstår den bliver flydende. Chokoladeganache er flydende i starten men stivner når den afkøles og hende som har chokoladeklumper, har ikke hakket chokoladen fint nok, men kan sagtens genvarme blandingen forsigtigt.
Det kan man sagtens. Men først når massen er kølet ned til mindst 9 grader. Dvs, lav den, sæt på køl og pisk den op dagen efter.