Sydfrankrig og maden – hvad spiser vi på vores ferie?


Sydfrankrig og maden – to ting, der hænger uløseligt sammen. Man spiser jo så godt på de her kanter. Jeg spiser i hvert fald 100 gange bedre her end derhjemme.

Fordi vi jo besøger min far og har været her et utal af gange, og jeg har skrevet om det her på bloggen cirka lige så mange gange (se selv her: vores ferier i Sydfrankrig), tænkte jeg, at jeg i dag kun ville fokusere på maden.

Hvad spiser man egentlig her? Jamen vi spiser i høj grad grøntsager, kød og fedt, og det gentager vi ca. 3 gange om dagen. Herudover drikker vi litervis af vand, fordi det er så varmt og en del vin, bare fordi. 

Det virker så nemt at leve sundt på de her kanter. Når man handler, ser det fx sådan her ud:

Tomater i Biomonde
Fennikel i Biomonde
Aubergine i Biomonde
Artiskokker i biomonde

Hvor fantastisk er det lige? Billederne er taget i et 100% økologisk supermarked, tidligere kendt som Biomonde, men som nu har skiftet navn til Les Comptoirs de la Bio. Knap så iørefaldende, må man sige.

Men uanset navn, så indbyder det jo virkelig til at gå hjem og lave noget lækker mad.

Så hvad har vi spist hernede?

Her kommer et udpluk.

Maden i sydfrankrig

Grillet kalvekotelet med tomat-mozzarella-salat, tzatziki og grillede grøntsager

Maden i sydfrankrig

Hakkebøf med tomat-mozzarella-rest – det her var faktisk min morgenmad.

Maden i sydfrankrig

Også på morgenbordet: avokado og osteudvalg

morgenmad i sydfrankrig

Mindst tre forskellige oste på morgenmadstallerkenen

Maden i sydfrankrig

Grillede rejer og asparges. Serveret med en fed cremefraichedressing med urter og hvidløg.

Grillet côte de boeuf

Grillet côte de boeuf (og lækker mand i baggrunden)

Grillet hvidkål

Grillet hvidkål/sommerkål (smager fantastisk!)

Maden i sydfrankrig

Græsk salat

Maden i sydfrankrig

Grillede majskolber og dadler med bacon
(er det egentlig LCHF? Måske ikke. Det er ikke en bekymring, jeg har)

Maden i sydfrankrig

Grillet rôtisseriekylling med græsk salat, majs med smør og tzatziki

NÆSTE STOP: ITALIEN

Om et par dage siger vi tak for denne gang til Sydfrankrig og bevæger os videre til Italien. Det bliver spændende også, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Italien også kommer til at byde på masser af lækker mad.

NYHED: VIL DU HAVE NYHEDER OM LOW CARB FRA HELE VERDENEN?

Hop forbi siden Low Carb News på Facebook, hvis du vil have nyheder om, hvad der rører sig inden for Low Carb verden rundt direkte i dit feed. Find siden her: Low Carb News.

Har du brug for hjælp og støtte?

Så kig indenfor i min MadbandittenPLUS-klub. De første 7 dage er helt gratis.

Brug vores lukkede spørgeside til at stille spørgsmål til mig og jeg hjælper dig så godt, jeg kan. Der er med garanti mange, der bakser med de samme ting, du gør. Du er ikke alene🥰

Herudover får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Sydfrankrig og maden – hvad spiser vi på vores ferie?”

Skriv en kommentar

  1. Åh, de ser dejlige ud alle de friske grøntsager i det supermarked – det mest iøjnefaldende er manglen på plastik-pis-indpakning i massevis! Bliver så ærgerlig over alt det emballage herhjemme…

    Svar
  2. Det er bare SÅ lækkert ud – glæder mig til snart at skal på ferie i Sydfrankrig, og så dog jeg har nemlig en mand der i forvejen ikke har hænderne oppe over hovedet når det hedder kør selv ferie, og nu har han fået lidt vand på møllen, da han har hørt at det er et helvede i Tyskland med alle bilkøerne pga vejarbejde. Derfor går mit spørgsmål på noget helt andet end mad – hvordan gik jeres køretur til Frankrig? var det så slemt som de siger her i DK lige pt.?

    Svar
    • Vi fløj derned så det ved jeg desværre ikke (andet end fra nyhederne og det så ret slemt ud). Håber I finder en god omvej ;)

      Svar
  3. Super retter du har lavet i ferien – ja, der er vidunderligt vi var dernede de sidste 2 uger af maj og jeg kan nikke genkendende til mange af de retter du har lavet. Jeg går også helt amok med hensyn til deres grøntafdeling. Især elsker jeg deres store “rillede” bøftomater som er perfekt i en tomatsalat.

    Vi griller også meget når vi er dernede. Har dog aldrig prøvet at grille deres sommerkål, det skal prøves når vi kommer der ned igen.

    Vi plejer at bo i Meniaggio ved Comosøen når vi kører hjem. God tur gennem Italien hvor Piemonte er kendt for sin slow food.

    Svar