Langtidsstegt svineskank i ovn med smørstegt spidskål med citron


Svineskank, der er langtidstegt i ovn, får det møreste kød, der falder af benet. Og i kombination med sprøde flæskesvær hele vejen rundt, jamen, så banker mit (LCHF-)hjerte altså bare højt og længe.

Svineskank - opskrift på langtidsstegt svineskank i ovn serveret med smørstegt spidskål med citron - Lækreste opskrift her:

Langtidsstegt svineskank med smørstegt spidskål med citron

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
4 timer

Ingredienser

Svineskank

 • 1-2 svineskank de økologiske er lidt små, så der ville jeg lave 2
 • salt både fint og groft
 • frisk rosmarin

Smørstegt spidskål med citron

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 150 grader.
 • Snit svineskankens hud på langs med en skarp kniv. Lad der være ca. 0,5-1 cm imellem snittene. Snit herefter et par snit på tværs, så der kommer firkanter i huden.
 • Gnid svineskanken godt med salt. Jeg brugte en blanding af  fint (himalaya-)salt og flagesalt.
 • Sæt svineskanken i et ovnfast fad og hæld lidt vand i bunden. Cirka 1 cm.
 • Lad svinet stege i ca. 3-4 timer. Hold øje med om der skal spædes op med vand undervejs. Tag evt. en ske af saften fra bunden af fadet og hæld over svineskanken en gang i timen, eller når du lige husker det.
 • Efter de 4 timer, sætter du ovnen på grillfunktion og griller huden sprød til flæskesvær hele vejen rundt. Det kan være nødvendigt at lægge svineskanken over på en bageplade med bagepapir, inden den skal grilles.
 • Drys med lidt frisk rosmarin inden servering.

Smørstegt spidskål med citron

 • Skær spidskål i fire dele på langs.
 • Smelt smør og gnid det godt ind i spidskålen.
 • Steg dem hele på en grillpande Drys med salt og revet citronskal inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Svineskank er uhørt lækkert!

Jeg faldt over en økologisk svineskank fra Mineslund hos Nemlig og den røg fluks i kurven. Jeg har ikke prøvet at lave svineskank før, men jeg kan så sørme sige, at det ikke er sidste gang. Det kommer jo næsten helt på højde med porchettaen (rullestegen med urterne i midten) – men er dog noget nemmere at lave.

Faktisk er den simpelthen så nem at lave. Den passer sig selv og skal bare have en omgang grill til sidst. Jeg ville ikke tøve med at servere den som gæstemad også.

Vi rev kødet af svineskanken med to gafler og spiste det med smørstegt spidskål med citronskal. Jeg tror, det er det bedste måltid, jeg har spist længe!

Jeg har skrevet ,at portionen er til 4 personer, og det vil nok kræve 2 svineskanke af de økologiske, som er ret små i det. Vi var to voksne og to børn og 1 svineskank på 1 kg var lige i underkanten til os.

Svineskank - opskrift på langtidsstegt svineskank i ovn serveret med smørstegt spidskål med citron - Lækreste opskrift her:
Svineskank - opskrift på langtidsstegt svineskank i ovn serveret med smørstegt spidskål med citron - Lækreste opskrift her:

Bliv PLUS-medlem og få fire lækre decembergaver🎁

MadbandittenPLUS giver dig adgang til energiberegninger på alle mine opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, færdige madplaner, adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner med indkøbsliste, du kan lytte til min podcast og vi fjerner alle reklamer fra siden.

Men melder du dig ind inden jul, får du, OVENI alt dette, også disse fire gaver:
 • e-bog med julens salater
 • e-bog med komplet nytårsmenu inkl. detaljeret tidsplan og indkøbsliste
 • julespecial-podcast med strategier til at komme godt igennem december
 • podcast om fastholdelse og motivation

Gaverne får du med det samme efter tilmelding.

Læs mere om PLUS her >>

– og du får endda de første 7 dage gratis (gælder kun nye medlemmer)

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Langtidsstegt svineskank i ovn med smørstegt spidskål med citron”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Har du nogen idé om, hvor længe og hvor meget, man skal give den i en airfryer?

  Med venlig hilsen
  Jens Brøcker

  Svar
 2. 5 stjerner
  Er det ikke voldsomt meget kulhydrat for denne opskrift? 20,37, eller er det en taste fejl?
  Det smager fantastisk 😄 Tak for mad😉

  Svar
  • Jo for pokker, det er da voldsomt. Men det var også en voldsom omgang spidskål, der var i😅 Jeg har rettet det til et lidt mere rimeligt niveau. Tak ❤️

   Svar
 3. Jojo – har da kke lavet det før, og er ikke er ørn til sprød svær på flæskestegen, men nu er der bestilt 5 svineskanker hos slagteren i Rødovre Centrum til lørdagens gæster … kan lige så godt hoppe ud i det tænker jeg :-) For hulen da, hvor jeg glæder mig, og der er naturligvis bestilt i hvert fald 1 for meget, så der er rester til den efterfølgende uge hehe :-) TAK igen for dejlig mad – ved på forhånd det smager MAX godt, som alt andet herinde :-)

  Svar
 4. Slupre Slupre – nu er det sgu blevet svært at styre sit mundvand. Har både væreti Tyskland og Thailand og smagt deres måde og lave skank på. UHA det’ guf……

  Svar
 5. Åh, yum!!! Jeg har det bedste madminde om en svineskank jeg engang spiste en sen aften i Tyskland, hvor hele selskabet var hundesultne efter en lang dag, og hvor vi skyllede hele herligheden med med store mængder øl. Best meal ever! :)

  Svar
  • Jeg er jo gift med en halv-tysker og jeg kan fortælle dig, at det faldt i god jord herhjemme også – dog minus øl på en mandag ;-)

   Svar