Svinemørbrad kan være saftigt, mørt og lækkert, og det kan være en tør, kedelig og smagløs forestilling. Men hvordan laver man den bedste svinemørbrad, så man får det saftige og møre resultat hver gang? Det får du en opskrift på her. Opskriften er en slags grundopskrift, og samtidig får du forslag til, hvordan du kan peppe den ekstra op, og hvad du kan servere til af tilbehør.
Svinemørbrad
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g svinemørbrad
- salt og friskkværnet peber
- lidt frisk rosmarin
- smør til stegning
Sådan gør du
- Afpuds mørbraden og drys den med salt, friskkværnet peber og rosmarin.
Den hurtige
- Opvarm ovnen til 225 grader.
- Opvarm smør på en pande og brun svinemørbraden på alle sider ved høj varme.
- Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er fast, når du trykker på den.
- Lad svinemørbraden hvile i 10-15 minutter, inden den skæres ud.
Den langsomme
- Opvarm ovnen til 100 grader.
- Opvarm smør på en pande og brun svinemørbraden heri, til den er brun på alle sider.
- Læg svinemørbraden i et smurt ovnfast fad og sæt fadet i ovnen.
- Lad svinemørbraden langtidsstege indtil kernetemperaturen er ca. 70 grader. Afhængigt af ovn tager det mellem 30 minutter og 1 time.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den bedste opskrift på svinemørbrad
Du har købt dette fine stykke kød, men du er måske lidt usikker på, hvordan du tilbereder det, så det bliver den bedste svinemørbrad og ikke en tør og kedelig fornøjelse.
Her får du to forskellige opskrifter på den perfekt stegte svine mørbrad. En hurtig til dage, hvor du er kommet sent i gang og en langtidsstegt til dage, hvor du er i god tid. Sidst i opskriften følger også et tip til, hvordan du kan grille den på en gæstevenlig måde.
Andre opskrifter på svinemørbrad
Denne opskrift er jo en slags grundopskrift på at stege en helt almindelig svinemørbrad uden for mange dikkedarer. Men du kan lave den på mange andre måder, som også er virkelig lækkert.
Her er et par forslag:
Fyldt svinemørbrad med parmaskinke og fyld af nødder, svampe og flødeost
Fyldt svinemørbrad med pesto og soltørrede tomater
Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg
Som du kan se, er der masser af muligheder for at peppe dette lidt anonyme stykke kød op.
Du kan derfor også bruge dette alsidige stykke kød til både en dejlig hverdagsmiddag eller en middag med gæster.
Forslag til tilbehør – saucer og grøntsagsretter
Fordi svinemørbraden er et magert stykke kød, kan det være dejligt med en sovs eller en lækker dip til. Det kan fx være en dejlig svampesovs eller pebersovs.
Er det sommer, er en portion af den gode tzatziki helt oplagt til eller du kan prøve den lækre haydari-dip.
På grøntsagssiden kan grillede grøntsager være lækkert til eller måske hvidløgsstegte grønne bønner med ristede mandler.
Se mere tilbehør her: Lækkert grønt tilbehør
Hej Jane
Hvordan langtidssteger jeg sådan en svinemørbrad?
Ingen bruning, 100 grader, i ca. hvor lang tid?. 🙃
Hej June
Har du set anden halvdel af opskriften/vejledningen med den langsomme tilberedning. Er det det, du mener? Eller mener du tid uden forstegning?
Uanset er det altid nemmest at arbejde med stegetermometer men det kan jo også lige være rart at vide om der er mad om 1 eller 3 timer :))
Hej Jane
Ja… jeg så godt anden halvdel, men det var netop det der med om det var 1 eller 3 timer 🙃😂 Jeg afprøver med stegetermometer
Tak
Jeg vil gætte på omkring en time, max 1,5. Men det er utroligt forskelligt fra ovn til ovn :)
1000 tak 😍
Åhhh det var lige den opskrift jeg manglede. Synes nemlig alt for tit det bliver et tørt og kedeligt stykke kød, selvom jeg virkelig prøver ikke at stege det for længe, så skønt med en “rigtig” opskrift.
P.S. Elsker dine ting og dejlige tilgang til tingene. Det giver så god mening at det er forskelligt hvad der virker bedst for den enkelte, så hatten af for du bliver ved med at sige det, for det giver ikke mening at den samme “opskrift” virker ens på alle mennesker.
Ej hvor godt at høre. Jeg var lidt splittet over at bringe noget så ‘ordinært’ men syntes samtidig at det er ærgerligt, hvis man ikke får det bedste resultat ud af det kød :)
Og tak – det er virkelig dejligt at høre❤️