Så er det frem med airfryeren igen. Her for at lave både mør og saftig rosastegt svinemørbrad i airfryer. Jeg har jo egentlig for mange år siden bragt opskriften svinemørbrad, som jeg stadig mener er den bedste måde at stege svinemørbrad på. Dog vil jeg sige, at denne her opskrift i airfryeren næsten er lige så god, særligt fordi det er super nemt!
Jeg har marineret mørbraden i olivenolie og sojasauce, det givet sådan en virkelig lækker sprød overflade og dyb smag til kødet. Lad gerne mørbraden marinere på køkkenbordet, så den ikke er iskold ,når du kommer den i airfryeren. Marinaden kan du selvfølgelig også bruge, hvis du laver svinemørbraden i ovnen.
Udstyr
Ingredienser
- 600 g svinemørbrad
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds mørbraden for det værste fedt og sener.
- Lav en marinade af olivenolie, sojsauce, romarin, salt og peber.
- Vend svinemørbraden ned i marinaden og lad den marinere i min. 20 minutter.
- Kom svinemørbraden ned i airfryeren.
- Steg den ved 200 grader i airfryeren i ca. 15 minutter.
- Tjek kernetemperaturen med et stegetermometer, svinemørbraden skal være omkring 62-65 grader for at være rosa.
- Tag mørbraden ud og lad den hvile i 10 minutter, før den skæres og serveres.

Svinemørbrad i airfryer – nemt og hurtigt
Det er nemt og hurtigt at lave svinemørbrad i airfryer og nem og hurtig hverdagsmad er bare så fedt. Samtidig er svinemørbrad jo magert og proteinrigt men samtidig lækkert og mørt. Også koldt næste dag. Og her synes jeg, det er lidt nemmere at bruge end fx kyllingebryst. Kyllingebryst koldt næste dag er jo ikke det mest interessante i verden. Men svinemørbrad er stadig mørt og godt.
Jeg veksler stadig mellem at lave svinemørbrad i pande/ovn og svinemørbrad i airfryer. Nogle gange skal airfryeren jo bruges til tilbehøret og så må den vige pladsen.
Apropos tilbehør… de lækre butternut squash i andefedt gør sig glimrende her også ;-)
Fin opskrift, men den på billedet er under tilberede, rosa er ok, men denne er rød, når der siver blod fra den.
For mange mange år siden, holdt mine nu døde forældre et selskab for fine gæster med kogekone.
Menuen var sennepsmørbrad skåret ud på skrå, med ærter og franske kartofler og brun sovs. Ingen gættede kødet. Retten er blev en standard i familien.
Jeg synes den smager godt , meget hurtig og nem opskrift.
Jeg er bare nysgerrig på carnivore, er der slet ikke noget tilbehør til kødet på den diet ?
På forhånd tak.
Nej på Carnivore spiser du ingen planter. Kun animalske produkter. Tit vil du bare spise kød men ofte vil du kombinere det så du fx spiser steak og æg, steak og stegte rejer, steak og laks og måske med smør eller anden fedtkilde til osv.
De magre udskæringer som svinemørbrad fylder ikke meget. Man kan ikke leve af magert protein, men man kan godt leve af protein + fedt.
Jeg har en artikel om Carnivore her, hvis du ikke har set den allerede: Carnivore
Så må jeg ind og læse om det
Tak for info
Smagte helt genialt! Gav den dog 17 min. ved 200 grader, da airfryeren var kold da jeg tændte. Men resultatet var helt perfekt. Som tilbehør lavede jeg din ratatouille 👌🏼
Yum hvor lækkert!