Svinekød i mojomarinade


Svinekød i mojomarinade er en slags pulled pork i en lækker marinade af appelsin, lime, hvidløg, oregano og spidskommen. Marinaden smager virkelig dejligt med lidt syre, som også giver lidt ekstra mørhed til kødet.

Mojo marineret svinekød

Mojo marineret svinekød

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
10 timer

Ingredienser

Mojomarinade

Til servering

  • 0,5 portion mojomarinade ovenfor
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 tsk chiliflager kan udelades

Sådan gør du

Mojomarinade

  • Kom alle ingredienserne til marinaden i et blenderglas og blend til massen er rimelig finddelt.
  • Gnid kødet med salt og kom det i en stor frysepose, hæld halvdelen af marinaden derned og vend den godt rundt, så marinaden bliver fordelt.
  • Læg kødet i køleskabet og lad det marinere i mindst fire timer, gerne natten over. Vend gerne kødet et par gange undervejs.
  • Sæt resten af marinaden i køleskabet.
  • Opvarm ovnen til 120 grader.
  • Læg kødet i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden fra posen over.
  • Sæt fadet i ovnen og steg kødet i ca. 6 timer til det er mørt, giv det evt. lidt tid på grillfunktion, hvis kødet skal være lidt sprødt på toppen.
  • Skær kødet i skiver eller træk det fra hinanden med to gafler.
  • Hak mynte og oregano og bland det i resten af marinaden med chili hvis du bruger det. Smag til og tilsæt evt. lidt salt og peber.
  • Brug fx kødet til salat, tacos eller lignende.

Noter

Denne opskrift kan også laves i Crockpot eller slow cooker, hvis du har den slags. Jeg giver min mindst 6 timer på LOW.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er mojo sauce / marinade?

Mojo er navnet på en slags sauce eller marinade lavet af blandt andet olivenolie, hvidløg og forskellige krydderurter og krydderier, alt afhængigt af typen af mojo – og hvor i verden den stammer fra.

I den spanske mojo er der i den røde mojo, udover olivenolie og hvidløg, også rød peberfrugt, spidskommen og koriander. I den grønne (mojo verde) er der brugt grønne peberfrugter.

I den cubanske mojo er der typisk også citronsaft, appelsinsaft eller lime, som ofte bruges til at marinere svinekød. Og som du nok kan gætte, er det altså den cubanske variant, jeg har haft gang i her.

Pulled pork til food prep

Som du måske husker, er pulled pork på min liste over ting, jeg tit food prepper i weekenden. Food prep betyder helt kort, at jeg bruger lidt tid i weekenden på at gøre noget forskelligt mad klart, så jeg har en masse nemme madløsninger ved hånden, når den travle uge starter.

Pulled pork (fx den klassiske opskrift her) er genialt til det. Jeg opbevarer det revet i køleskab og varmer det på en bageplade inden spisning. Denne opskrift på mojomarineret svinekød kan bruges på samme måde.

Nakkefilet er et taknemmeligt stykke kød til det. Nok svinder det ind under tilberedning, men pga. den gode fedtmarmorering bliver det aldrig helt tørt.

Svinekød i mojomarinade, en slags pulled pork med mojosmag

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Svinekød i mojomarinade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Ah ja, nu forstår jeg hvad du mener. Den første ‘rest’ er fra posen, som kødet har marineret i. Har prøvet at gøre det tydeligere i opskriften nu :)

      Svar
  1. Du skriver at resten af marinaden skal hældes over kødet , når det skal i ovnen og at resten af marinaden skal blandes med mynte ,oregano og chilli , forstår jeg ikke helt ;)

    Svar
  2. Man kunne overveje at sous vide det :) Jeg undrer mig lidt over at du i slowcookeren giver den mindre varme, men samme tid

    Svar
    • Tænk, jeg ejer ikke en sous vide! Jeg ved godt at de plastikposer er lavet til det, men jeg har det så stramt med at tilberede mad i plastik. Men det ville sgu være nemt + at det jo bare altid bliver godt. Må overveje det igen…😅

      Det kommer sig ikke så nøje med tid og temperatur. ‘Lang tid ved lav temperatur’ er en lige så fin beskrivelse. Jeg tager sjældent tid ude i det virkelige liv-

      Svar