Svinekød i mojomarinade er en slags pulled pork i en lækker marinade af appelsin, lime, hvidløg, oregano og spidskommen. Marinaden smager virkelig dejligt med lidt syre, som også giver lidt ekstra mørhed til kødet.
Ingredienser
- 1,2 kg nakkefilet
- 1 spsk havsalt
Mojomarinade
- 1 øko-appelsin 1 dl saft + 1 spsk skal
- 3 lime 1 dl saft + 1 spsk skal
- 1 dl olivenolie
- 1 håndfuld frisk oregano
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
Til servering
- 0,5 portion mojomarinade ovenfor
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk oregano
- 1 tsk chiliflager kan udelades
Sådan gør du
Mojomarinade
- Kom alle ingredienserne til marinaden i et blenderglas og blend til massen er rimelig finddelt.
- Gnid kødet med salt og kom det i en stor frysepose, hæld halvdelen af marinaden derned og vend den godt rundt, så marinaden bliver fordelt.
- Læg kødet i køleskabet og lad det marinere i mindst fire timer, gerne natten over. Vend gerne kødet et par gange undervejs.
- Sæt resten af marinaden i køleskabet.
- Opvarm ovnen til 120 grader.
- Læg kødet i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden fra posen over.
- Sæt fadet i ovnen og steg kødet i ca. 6 timer til det er mørt, giv det evt. lidt tid på grillfunktion, hvis kødet skal være lidt sprødt på toppen.
- Skær kødet i skiver eller træk det fra hinanden med to gafler.
- Hak mynte og oregano og bland det i resten af marinaden med chili hvis du bruger det. Smag til og tilsæt evt. lidt salt og peber. Server til kødet eller dryp over ved servering.
- Brug fx kødet til salat, tacos eller lignende.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er mojo sauce / marinade?
Mojo er navnet på en slags sauce eller marinade lavet af blandt andet olivenolie, hvidløg og forskellige krydderurter og krydderier, alt afhængigt af typen af mojo – og hvor i verden den stammer fra.
I den spanske mojo er der i den røde mojo, udover olivenolie og hvidløg, også rød peberfrugt, spidskommen og koriander. I den grønne (mojo verde) er der brugt grønne peberfrugter.
I den cubanske mojo er der typisk også citronsaft, appelsinsaft eller lime, som ofte bruges til at marinere svinekød. Og som du nok kan gætte, er det altså den cubanske variant, jeg har haft gang i her.
Pulled pork til food prep
Som du måske husker, er pulled pork på min liste over ting, jeg tit food prepper i weekenden. Food prep betyder helt kort, at jeg bruger lidt tid i weekenden på at gøre noget forskelligt mad klart, så jeg har en masse nemme madløsninger ved hånden, når den travle uge starter.
Pulled pork (fx den klassiske opskrift her) er genialt til det. Jeg opbevarer det revet i køleskab og varmer det på en bageplade inden spisning. Denne opskrift på mojomarineret svinekød kan bruges på samme måde.
Nakkefilet er et taknemmeligt stykke kød til det. Nok svinder det ind under tilberedning, men pga. den gode fedtmarmorering bliver det aldrig helt tørt.
Hej Jane
Nu er kødet lagt i marinaden, klar til i morgen :-). Skal resten af marinaden over, når kødet tages ud af ovnen og er klar til at blive serveret? Eller skal det over, lige inden kødet tages ud?
Knus
Karin
Hej Karin
Ja sorry, jeg kan godt se, at det er lidt tricky. Anden del af marinaden serveres til eller dryppes over ved servering. Det er den del, jeg rører urterne i. Punkt 9 – har lige prøvet at tydeliggøre det lidt. Håber det giver mening :)
Hej Jane
Ville man mon kunne lave denne i en airfryer?
Hvis ja, hvad ville du så give den? :-)
Tak for gode opskrifter! :-)
Ja det tror jeg bestemt sagtens. Prøv at tjekke denne her opskrift på pulled pork i airfryer. Det er lidt lynversionen og jeg er sikker på, man også sagtens kan sætte temperaturen ned og stege den langsommere. Men går tidsindstillingen i airfryeren kun op til 1 time måske? I så fald skal man jo selv lige huske at starte den igen😅
Skal man dele marinaden i 3 eller hvordan? Man skal have resten af marinaden 2 gange.
Ah ja, nu forstår jeg hvad du mener. Den første ‘rest’ er fra posen, som kødet har marineret i. Har prøvet at gøre det tydeligere i opskriften nu :)
Du skriver at resten af marinaden skal hældes over kødet , når det skal i ovnen og at resten af marinaden skal blandes med mynte ,oregano og chilli , forstår jeg ikke helt ;)
Beklager med jeg bliver ved med at læse den som svinekød i mayonnaise :-D
😂😂 Det tror jeg (næsten), jeg kan love at jeg aldrig kommer til at lave🙈
Man kunne overveje at sous vide det :) Jeg undrer mig lidt over at du i slowcookeren giver den mindre varme, men samme tid
Tænk, jeg ejer ikke en sous vide! Jeg ved godt at de plastikposer er lavet til det, men jeg har det så stramt med at tilberede mad i plastik. Men det ville sgu være nemt + at det jo bare altid bliver godt. Må overveje det igen…😅
Det kommer sig ikke så nøje med tid og temperatur. ‘Lang tid ved lav temperatur’ er en lige så fin beskrivelse. Jeg tager sjældent tid ude i det virkelige liv-