I går skulle jeg have gæster, og ingredienserne i mit køkken var få. Og så var det jo passende, at der lige var en lækker opskrift på nem og lækker æblekage i min Fristende Lavkarbo bagebog.
Kagen var pivnem at lave og vakte stor begejstring.

Svimlende lækker æblekage
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 400 g æbler
- 2 tsk sukrin gold
- 2 tsk kanel
- 1 æg
- 100 g cremefraiche 38%
- 1-2 spsk yaconsirup
- 3 spsk mandelmel jeg brugte hjemmemalet
- 2 spsk kokosfibermel
- 1 spsk loppefrøskaller
- 1 tsk bagepulver
- Lidt kanel
Sådan gør du
- Først skræller du æblerne og skærer dem i små tern og blander dem med sukrin og kanel i en skål.
- I en anden skål piskes ægget med crème fraîchen og yaconsiruppen. De tørre dele hældes i og blandes godt. Æbleternene tilsættes, røres godt rundt, og hældes ud i en lille bageform beklædt med bagepapir.
- Min fik 25 min. i ovnen ved 200 grader. Tag det som vejledende.
- Server med lidt vaniljeis eller med resten af den gode crème fraîche.
- Kagen hænger ikke så godt sammen, så æstetikken ryger lidt, når den kommer over på tallerkenen. Til gengæld smager den himmelsk. Så godt at gæsterne bad om opskriften. Flere gange.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Det er da ikke normale ting som forefindes i et Alm køkken
Det tror jeg heller ikke jeg lover, men det er ret normale ingredienser i et køkken hos folk, der laver sukkerfrit/Low carb.
Tjek evt. denne her i stedet: https://www.madbanditten.dk/bedste-aeblekage/ Hvis du har mandelmel i køkkenet, kan du lave den.
Leder du efter en opskrift med hvedemel og sukker, er du kommet til den forkerte side.
Kunne man evt komme kagen i muffins forme, så de kan blive serveret pænt på en tallerken ? De skal selvfølgelig have mindre tid i ovnen.
Ja det tror jeg fint men jeg ville hellere bruge denne opskrift på æblemuffins så. Den er lavet til det.
Skal have gæster😊
Kunne det mon lade sig gøre at lave det hele nu og så vente med at bage den til senere på dagen så den er lun når vi skal spise den??
Jeg synes næsten du skal lave denne her i stedet: https://www.madbanditten.dk/bedste-aeblekage/
Den ligner den meget men jeg har arbejdet lidt videre med opskriften og den smager super dejligt.
Jeg ved ikke om man ville kunne lave dejen tidligere – mon ikke? Det tror jeg måske egentlig godt kan fungere.
Det kunne sagtens lade sig gøre at lave det hele på forhånd, for derefter at bage den senere på dagen, smagte rigtig dejlig,og vores gæster kunne også lide den😊
havde også brugt to æg, havde ikke vaconsirup, så brugte sukrin sirup i stedet for, ved ikke om det andet sirup havde gjort den lidt sødere, men dine kager plejer jo ikke at være søde i smagen.
Tak for svar og gode opskrifter.
Kan den fryses?
Det håber jeg, for jeg har en i fryseren nu :))
Denne æblekage er klart godkendt. Jeg gør det ikke meget i kager/desserter. Men da jeg skulle besøge en veninde, der gerne vil diske op med lækkerier, valgte jeg i stedet at overraske med denne kage. Så kunne jeg glæde hende og mig selv, ren win win ;-) Jeg serverede denne med en klat flødeskum. Den laktosefri, fordi den indeholder mindre kulhydrater.
Skøn kage!
Glemte dog bagepulver og fik ikke læst opskriften helt igennem inden jeg gik i gang, så piskede alle tingene sammen på engang.
Synes dejen virkede lidt for fast, så gav den et æg mere og resultatet blev intet mindre end fantastisk.
Velsmagende og skærefast.
Kunne anrette flotte skiver og kagen var dejlig moist!
Tusind tak for opskriften, den vil blive lavet mange gange i fremtiden.
Det er dejligt at høre at kagen faldt i jord. Tak for det :)
Kære Jane. Vil bare lige sige, at jeg har bagt kagen – helt uden at æstetikken røg sig en tur, så alt i alt repræsenterer den sig altså bare lækker visuelt og smagsmæssigt! Tak for den – og dine øvrige dejlige opskrifter. God sommer til dig og din familie.
Knus
Det er dejligt at høre. Tak <3
Jeg puttede to æg i i stedet for ét, og kagen hang fint sammen. I øvrigt supplerede jeg kanelet i dejen med et drys kardemomme, hvilket også var et hit. Alt blev spist.
Hej Jane
MUMS den smager jo næsten som en almindelig æblekage, der er ellers ikke ret meget lchf kage/snacks jeg kan lide..
Ved du om den kan fryses?
Den smager så godt jeg ikke kan lade den stå..
☺
Hvad kan man erstatte cremefraisen med når mælkeprodukter er et no go?
Woooow! Jeg sidder pt og gufler denne lækkerhed i mig. Var noget skeptisk da jeg lavede dejen, da jeg synes der var langt mere æble end kage, men for dælen da den er god :D
Thumbs up Jane!!