Svimlende lækker æblekage – og så er den tilmed sund!


I går skulle jeg have gæster, og ingredienserne i mit køkken var få. Og så var det jo passende, at der lige var en lækker opskrift på nem og lækker æblekage i min Fristende Lavkarbo bagebog.

Kagen var pivnem at lave og vakte stor begejstring.

sund æblekage

Svimlende lækker æblekage

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
6
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Først skræller du æblerne og skærer dem i små tern og blander dem med sukrin og kanel i en skål.
  • I en anden skål piskes ægget med crème fraîchen og yaconsiruppen. De tørre dele hældes i og blandes godt. Æbleternene tilsættes, røres godt rundt, og hældes ud i en lille bageform beklædt med bagepapir.
  • Min fik 25 min. i ovnen ved 200 grader. Tag det som vejledende.
  • Server med lidt vaniljeis eller med resten af den gode crème fraîche.
  • Kagen hænger ikke så godt sammen, så æstetikken ryger lidt, når den kommer over på tallerkenen. Til gengæld smager den himmelsk. Så godt at gæsterne bad om opskriften. Flere gange.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 108
Kulhydrat 9g
Protein 3g
Fedt 6g

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

52 kommentarer til “Svimlende lækker æblekage – og så er den tilmed sund!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det tror jeg heller ikke jeg lover, men det er ret normale ingredienser i et køkken hos folk, der laver sukkerfrit/Low carb.
      Tjek evt. denne her i stedet: https://www.madbanditten.dk/bedste-aeblekage/ Hvis du har mandelmel i køkkenet, kan du lave den.
      Leder du efter en opskrift med hvedemel og sukker, er du kommet til den forkerte side.

      Svar
  1. Kunne man evt komme kagen i muffins forme, så de kan blive serveret pænt på en tallerken ? De skal selvfølgelig have mindre tid i ovnen.

    Svar
  2. Skal have gæster😊
    Kunne det mon lade sig gøre at lave det hele nu og så vente med at bage den til senere på dagen så den er lun når vi skal spise den??

    Svar
      • Det kunne sagtens lade sig gøre at lave det hele på forhånd, for derefter at bage den senere på dagen, smagte rigtig dejlig,og vores gæster kunne også lide den😊
        havde også brugt to æg, havde ikke vaconsirup, så brugte sukrin sirup i stedet for, ved ikke om det andet sirup havde gjort den lidt sødere, men dine kager plejer jo ikke at være søde i smagen.
        Tak for svar og gode opskrifter.

        Svar
  3. Denne æblekage er klart godkendt. Jeg gør det ikke meget i kager/desserter. Men da jeg skulle besøge en veninde, der gerne vil diske op med lækkerier, valgte jeg i stedet at overraske med denne kage. Så kunne jeg glæde hende og mig selv, ren win win ;-) Jeg serverede denne med en klat flødeskum. Den laktosefri, fordi den indeholder mindre kulhydrater.

    Svar
  4. Skøn kage!
    Glemte dog bagepulver og fik ikke læst opskriften helt igennem inden jeg gik i gang, så piskede alle tingene sammen på engang.
    Synes dejen virkede lidt for fast, så gav den et æg mere og resultatet blev intet mindre end fantastisk.
    Velsmagende og skærefast.
    Kunne anrette flotte skiver og kagen var dejlig moist!

    Tusind tak for opskriften, den vil blive lavet mange gange i fremtiden.

    Svar
  5. Kære Jane. Vil bare lige sige, at jeg har bagt kagen – helt uden at æstetikken røg sig en tur, så alt i alt repræsenterer den sig altså bare lækker visuelt og smagsmæssigt! Tak for den – og dine øvrige dejlige opskrifter. God sommer til dig og din familie.
    Knus

    Svar
  6. Jeg puttede to æg i i stedet for ét, og kagen hang fint sammen. I øvrigt supplerede jeg kanelet i dejen med et drys kardemomme, hvilket også var et hit. Alt blev spist.

    Svar
  7. Hej Jane
    MUMS den smager jo næsten som en almindelig æblekage, der er ellers ikke ret meget lchf kage/snacks jeg kan lide..
    Ved du om den kan fryses?
    Den smager så godt jeg ikke kan lade den stå..

    Svar
  8. Woooow! Jeg sidder pt og gufler denne lækkerhed i mig. Var noget skeptisk da jeg lavede dejen, da jeg synes der var langt mere æble end kage, men for dælen da den er god :D
    Thumbs up Jane!!

    Svar