Svimlende lækker æblekage – og så er den tilmed sund!


I går skulle jeg have gæster, og ingredienserne i mit køkken var få. Og så var det jo passende, at der lige var en lækker opskrift på nem og lækker æblekage i min Fristende Lavkarbo bagebog.

Kagen var pivnem at lave og vakte stor begejstring.

sund æblekage

Svimlende lækker æblekage

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Først skræller du æblerne og skærer dem i små tern og blander dem med sukrin og kanel i en skål.
 • I en anden skål piskes ægget med crème fraîchen og yaconsiruppen. De tørre dele hældes i og blandes godt. Æbleternene tilsættes, røres godt rundt, og hældes ud i en lille bageform beklædt med bagepapir.
 • Min fik 25 min. i ovnen ved 200 grader. Tag det som vejledende.
 • Server med lidt vaniljeis eller med resten af den gode crème fraîche.
 • Kagen hænger ikke så godt sammen, så æstetikken ryger lidt, når den kommer over på tallerkenen. Til gengæld smager den himmelsk. Så godt at gæsterne bad om opskriften. Flere gange.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

48 kommentarer til “Svimlende lækker æblekage – og så er den tilmed sund!”

 1. Hej Jane.

  Jeg kender slet ikke til LCHF universet, men da en kollega er på bølgen og jeg vil lave en kage til arbejdet, fandt jeg din opskrift :)
  Er det her en kage jeg kan lave om aftenen og tage med på arbejdet dagen efter?
  Og hvorfor skal der HUSK i? Er det ikke noget mod forstoppelse? :P (Husk jeg er en LCHF idiot :) )

  Svar
 2. Hej.
  Tak for mange dejlige opskrifter. Jeg tror, at jeg vil kaste mig ud i at lave denne lækre æblekage til dessert i aften. Men kan jeg lave dejen med skyr i stedet for creme fraiche, da det lige er, hvad jeg har i køleskabet. Eller vil det ikke give samme resultat?
  Mvh. Malene

  Svar
 3. Hej
  Den ser god ud! Jeg taenker dog paa at proeve med rabarber – havde du proevet det?
  Tror du, det ville give et helt andet og ringere resultat at bruge alm kokosmel?
  Har du en ide om, hvad kalorieindholdet er?
  Mange spoergsmaal!

  Svar
  • Jeg har ikke prøvet med rabarber men det kunne da være lækkert. Almindeligt kokosmel er ikke det samme som kokosfibre og nej til det med kalorier ;)

   Svar
 4. Hej Jane. Jeg har for nylig opdaget din blog og mange af opskrifterne er allerede prøvet af :-) Tak for inspiration!
  Faktisk ville jeg bare spørge om man, i tilfælde som denne og andre opskrifter, kan bruge alm. Kokosmel malet i kaffekværn i stedet for “det specielle” kokosmel? Har ikke haft held med at finde det nogen steder :-/
  Mvh. Gitte

  Svar
  • Selv tak :-) Kokosfibre og malet kokosmel er ikke det samme. Kokosfibre er affedtet og megafiberholdigt. Du kan bl.a. købe det HER og ellers plejer helsekost (Helsam) at have en tilsvarende i deres butikker.

   Svar
 5. Hej Jane!

  Hold nu op, hvor er denne her kage bare ufattelig lækker! Jeg eksperimenterer ofte selv med opskrifter og forsøger at bage uden sukker og hvede, men de bliver aldrig sådan RIGTIG kageagtige. Men det er slut nu! Tusind tak for denne opskrift :)

  Jeg har med held bagt den med æble og erstattet creme fraiche med skyr, da det var det eneste jeg havde. Og kagen blev lækker og helt sammenhængende, så man kunne skære fine stykker ud.

  Her til aften har jeg så forsøgt mig med rabarber/vanilje/lakrids og puttet flødeost i, i stedet for creme fraiche. Og valnøddemel i stedet for mandelmel. Det kan varmt anbefales.

  MVH Louise

  Svar
 6. Hej Jsne. Er flittig læser og bruger af din blog. Tak for en fantastisk side – den gør det noget lettere at spise LCHF uden at skulle undvære alt det lækre – og bestemt også uden at behøve lide afsavn :-)

  Jeg ville lige høre, hvad man kan bruge i stedet for agavesirup? Det undrer mig at det bliver brugt, for sirup må da påvirke blodsukkeret eller er det anderledes med lige netop agavesirup?

  Svar
  • Tak for det, Mette! Jeg er faktisk også gået væk fra agavesirup, for det har vist sig ikke at være så smart alligevel. Hvorfor kan du læse her: https://www.madbanditten.dk/hvad-er-problemet-med-agavesirup/
   I stedet bruger jeg sukrin, kokossukker eller stevia. Ofte en blanding. Ingen af dem er helt ideelle, når de står alene. Det er lidt svært det med sødemidler. At bruge dem med moderation er nok det mest rigtige ;-)

   Svar
 7. Hej Jane.

  Helt vidunderlig kage.
  Jeg brugte Græsk yougurt 0.00% og lod kagen bage 7 min mere.Smagte fantatisk.
  Vild med dine opskrifter.

  Svar
 8. Den æblekage ser super ud, og lige nu er æblerne rigtig gode – jeg vil prøve i muffin forme – mere ‘to-go’.. Kan den mon komme på din opskrift liste,
  Tak for super blog. Ea

  Svar
 9. Denne her kage var virkelig lækker. Den laver jeg helt sikkert igen, næste gang jeg får gæster.

  Selvom vi alle var meget mætte efter hovedretten, så blev hele kagen spist rub og stub. Og min niece som går i 3. klasse, spiste næsten halvdelen selv. Så der gik den også rent hjem ;-)

  Svar
 10. mmmmh den kage ser super lækker ud! :)
  Jeg vil gerne bage den til en tøseaften, men min veninde kan slet ikke tåle kokos..
  Er der noget andet man kan bruge istedet for det særlige kokosmel?

  Svar
  • Uh, det var straks værre. Kokosmelet er jo helt unikt og giver nogle lækre, svampede kager. Jeg vil næsten tro, at hjemmemalet nøddemel (fx mandel/hassel) evt. sammen med husk/loppefrøskaller vil give det bedste resultat, men mængden må du nok sjusse dig lidt frem til. Kokosmelet er jo så fiberrigt, så man ikke skal bruge så meget. :-)

   Svar
 11. Hej Jane
  Du har mange lækre opskrifter, og nu har jeg forsøgt mig med din æblekage.
  Jeg har lige taget kagen ud af ovnen, damn den ser lækker ud – jeg glæder mig til den er kølet af ;)

  Svar
  • Tak Birgit :-) Jeg er helt sikker på du ikke bliver skuffet over æblekagen. Den smager fremragende! :-)

   Svar
 12. Jeg har lige idag opdaget din skønne skønne blog, og glæder mig til at komme igang med at prøve nogle af dine opskrifter og idéer :)
  Sig mig sig mig, inden jeg imploderer ;) hvad er det særlige kokosmel? :D

  Svar
 13. Jeg har for få øjeblikke siden hevet en lignende kage ud af ovnen, den fik kun lige nøjagtig lov til at køle tilstrækkeligt af til at jeg ikke brændte mig i munden! Og den smager jo vidunderdejligt! Men hvordan dytten kan der være nok til 4 voksne og 2 børn? Det begriber jeg ikke spor af! He, he :)

  Jeg bagte den forøvrigt i en lille form ca. 23X13 cm.

  Svar
 14. Hej Jane,
  Den skal jeg helt sikkert afprøve – nu kommer der også snart en sending med kokosmelet frem til mig. Den lyder klart mere vellykket end den helseudgave af en æblekage, som jeg forsøgte mig med i dag :-P
  God aften.
  – frk. sveske

  Svar
 15. Sikke mange lækkerier du har haft gang i her i Påsken. Helt sikkert meget af det der skal prøves her i huset….. Håber det går fremad med forkølelsen, og I har haft en dejlig påske:-)

  Svar