Svensk pølseret


Svensk pølseret er alletiders familiefavorit og en af dem, man aldrig går galt i byen med. Normalt laves opskriften med kartofler men her i Low Carb-universet, laver vi den med knoldselleri. Det er jo en glimrende måde at få spist de gode danske rodfrugter.

Svensk pølseret - Low Carb opskrift

Svensk pølseret

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 500 g gode pølser med højt kødindhold med højt kødindhold
  • 800 g knoldselleri
  • 2 spsk smør
  • 2 løg grofthakkede
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2 tsk sød paprika
  • 2 dl fløde
  • 1 dl sødmælk
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg finthakket

Sådan gør du

  • Skær pølserne i skiver.
  • Skær skrællen af knoldsellerien og skær den i tern på ca.1 cm x 1 cm.
  • Opvarm smør i bunden af en stor gryde og sauter selleriternene heri, til de har taget farve.
  • Skru ned for varmen, tilsæt hakkede løg og hvidløg og vend godt rundt.
  • Tilsæt nu pølserne og krydderierne og vend det hele godt sammen i gryden.
  • Når pølserne har taget farve, tilsætter du piskefløde, sødmælk, tomatpuré, hvidvinseddike og salt og peber. Lad hele mole-vitten simre i ca. 5 minutter, til sovsen er dejlig cremet og slut af med at smage tilmed salt og peber.
  • Drys finthakket purløg over før servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Svensk pølseret – en børnefavorit

Vi har tit haft svensk pølseret på menuen herhjemme i efteråret og vinterhalvåret. Mine unger elsker den og det gør jeg faktisk også. Den og så boller i karry er virkelig de to børnefavoritter herhjemme.

Nu er mine børn jo store, og vil også gerne have ‘voksenmad’ (kød og grøntsager, men de elsker stadig, når jeg laver deres livretter fra da de var mindre.

Ingen har nogensinde studset over at der er brugt knoldselleri i stedet for kartoffel. Foretrækker du kartoffel, kan du dog sagtens lave den med dem også (med flere kulhydrater til følge selvfølgelig)

Low Carb opskrift på svensk pølseret

Denne opskrift på svensk pølseret er Low Carb sammenlignet med opskriften med kartofler, men den går ikke på Keto. Den lander nemlig lidt højt i kulhydrat og det er faktisk ikke knoldsellerien, der får den til at stikke af men den koncentrerede tomatpuré.

Men sovsen smager simpelthen bare SÅ godt, så jeg nænner ikke at ændre på den og lever derfor lykkeligt med de ekstra kulhydrater.

Det meste af tiden er min egen kost også mere Low Carb end den er Keto, og her fungerer det helt fint. Og når jeg skal have ekstra kulhydrater, foretrækker jeg faktisk også at få dem i mit aftensmåltid, da jeg her oplever at det giver mindst ravage i appetitreguleringen.

Flere familiefavoritter

Denne opskrift er oprindeligt fra min bog LCHF Året Rundt men den ville faktisk have gjort sig bedre i Madglad (min bog med familievenlig sund mad). Begge bøger synes jeg dog er rigtig gode, hvis man leder efter sund familiemad uden for mange dikkedarer (og uden alle de ‘beige kulhydrater’).

Her får du i stedet en masse idéer til at erstatte nogle af den næringsfattige stivelse med grøntsager. Og det er aldrig en helt dårlig byttehandel.

Svensk pølseret - Low Carb opskrift
Foto: Columbus Leth til LCHF Året Rundt

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Svensk pølseret”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hey.
    Du skal have fat i Heinz ketchup uden sukker! 1 gr kh / g
    Den erstatter puré og eddike så fint.
    Min opskrift fra min stedmor er superenkel med pølser, løg og (kartofler) nu selleri – steg det hele som man plejer og hæld fløde på, kog ind og fyr ketchup på. Mums

    Jeg har ikke fundet gode pølser uden mel… har du tip til hvor man får dem?

    Vh
    Caroline

    Svar
    • Dem tror jeg du skal købe hos mindre slagtere. Vi køber meget af vores kød ad den vej. Men jeg er nu heller ikke for fin til at spise almindelige pølser fra supermarkedet. Så går jeg bare efter dem med 80% kød.

      Svar